Na koho sa mám obrátiť, keď chcem kompletné vyšetrenie krvi?

16. sep 2021

Dobrý večer,
Keď sa môžem obrátiť keď mám záujem o kompletné vyšetrenie krvi (ako keď darujem krv)? Darovať nemôžem, kojím. Vyšetrenie si zaplatím. Ďakujem.

veronice
16. sep 2021

Medirex?

ailiba
16. sep 2021

Raz za rok máš nárok u obvodnej lekarky v rámci preventívnej prehliadky. Alebo na nejakej súkromnej poliklinike, tam za peniaze vyšetrí všetko.

autor
16. sep 2021

@ailiba áno, ale obvoďák dá urobiť len také základné vyšetrenie, nie?

alfged
16. sep 2021

Laboratorium, medirex, synalab, unilabs plus skoro každé väčšie mesto má súkromné labáky, kde robia aj samoplatcov. U dr, más nárok každé dva roky, len tuším od určitého veku je ročne.

stanulienkat
16. sep 2021

@ailiba na preventívnu prehliadku má nárok raz za dva roky.

alfged
16. sep 2021

Pri darovani krvi sa robia HIV, syfilis, hepatitída B,C , protilátky proti červeným krvinkám. Ttieto obvoďák len tak nespraví. Akurát HIV sa dá testnúť zdarma napr. na Úradoch verejného zdravotníctva v krajských mestách.

ailiba
16. sep 2021

Áno... Záleží co chceš... Keď jej povieš, že máš nejaký problém, tak ti dá aj iné vyšetrenia urobiť. Pardon, raz za 2 roky... V každom prípade, keď pôjdeš k obvodnej, že máš nejaký problém, tak ti určite urobí test zadarmo... A keď chceš niečo super speci, alebo nemáš problém, len chceš vedieť, tak súkromná klinika.

kubkovamama
16. sep 2021

Obvodny ti vypise listok na komplexny rozbor,robí sa to na hematologii.(u nas na časti pre darcov) Ale hradis si to ako samoplatca priamo na oddelení. Obcas tak idem kvoli zamestnaniu. Takze staci poprosiť obvodaka a ak je k comusi,napise to tak aby si si nehradila.🙂

autor
16. sep 2021

@kubkovamama ďakujem moc krásne 💛. To by mohol byť taký podrobný rozbor ako pri darovaní, však?

kikaaa444
16. sep 2021

Ja síce nežijem na sk ale v zahraničí a chodím raz ročne do súkromného laboratória kde si dávam kompletný rozbor krvi , vitaminy , krvinky, pečeňové testy , stitna žľaza, cholesterol cukor atd atd ..proste fakt všetko možné . Dokonca aj moč berú. vola sa to life check . Určite je aj na Slovensku neúrekom takýchto laboratórií 🙂

sssss123
16. sep 2021

ja som bola teraz na preventívke u všeobecnej, mám na 4 strany výsledkov, takže podľa mňa aj u všeobecnej pochodíš, + mám vyšetrený moč aj stolicu