Ahojte ,doktor mi našiel hrčku na krku a nič mi o Tom nepovedal len som to vyčítala zo správy.Je dosť veľká a nebolestiva.Nevedela som o nej len keď zakloním hlavu do zadu tak ju tam cítiť dosť a veľkú,smeruje od krku po sánku.Beriem lieky na anémiu no nezaberajú ,neviem či mám povedať svojej obvodnej aby mi dala v.listok na sono keďže lekár na hematológii sa k tej hrčke ani nevyjadril no bojím sa ,ak má niekto skúsenosti s takouto hrckou budem rada ak napíše
Medzi krkom a sankou sa nachadzaju uzliny. Ak si mala za posledne obdobie nejaku chripku, pripadne na teba nieco lezie, mozu to byt len zdurene uzliny.
2. pravdepodobnost je lipom, tiez uplne bezny ( taka hrudka tuku, nebolestiva).
Pre pokoj v dusi by som pockala par tyzdnov a potom ak nezmizne, zbehla doktorovi.
urcite treba ist na sono,aj ja to mam je dost velka a na sone mi povedal ze je este zo vsetkych najmensie len ich nevidno ,dovod neznamy moze to byt alergia a kopec veci v kazdom pripade je to uzlina(zdrava) a ze to ma kazdy treti clovek len o tom nevie
Ešte som nespomenula že som bola na sono slinných žliaz a krku pred 4 rokmi a tam mi našli mnohopočetné maličké benigne útvary pravdepodobne cisty.Poslala má tam dr.z krčné ho pre bolesti čeľuste a ucha.Predtym som hrčku nehmatala žiadnu,na žiadne iné vyšetrenie má neposlali.Uistili má na sono že sú to cisty.
sak sem daj o o hrcke lekar napisal do spravy ak by to bolo treba riesit dal by to do odporucani
Ja si myslím že to skôr nič nebude, doktor by nato upozornil keby to malo niečo byť, ale pre pokoj v duši s a spýtajte obvodného a pravdepodobne vás pošle na sono. Ja som sa tak raz vypýtala tiež s hračkou za uchom, a na sone mi povedali že to je ešte najmenšia ktoré tam mám len tie ostatné si nevyhmatam 😃 ale všetky boli ok asi len uzliny a podobne
@lilka121 Najrozumnejšie to bude skonzultovať s obvodným lekárom, prípadne ísť na ďalšie vyšetrenia 🙂 môže to byť niečo zanedbateľné, ale nemusí. Myslím si, že písať skúsenosti je pomerne zbytočné..