Na bolesť zuba mi nič od bolesti nepomáha

sunny8
25. nov 2016

Dobre ranko zeny nemozem spat pretoze odvcera trpim bolestou ktoru sa mi zatial nepodarilo nijak potlacit. Takto mam nalomeny jeden roh stolicky uz dlhsie zatial ma bolela niekedy pri jedle ked sa mi tam dostala omrvinka. Nie vzdy len obcas. Nesla som s tym zatial do zubara. Lenze teraz je to ina bolest a ja vlastne ani neviem ci to je zo zuba. Ziadny opuch ziadne cervenanie nemam napuchnute dasno vizualne je vsetko tip top. Neviem teda zub ma na dotyk neboli kusem s nim normalne umyla som si zuby bez bolesti no napriek tomu citim bolest nie v dasne ale skor v kosti v sanke. Bolest netrva vkuse chvilu neboli potom prejde akoby od brady k uchu akoby v krci. Ako menzes. S prestavkami s krcom. Kedze som myslela ze to je zub a nedalo sa to vydrzat tak som vypila 2 valetoly dala som si ladovy obklad zula som klinceky aj cesnak dala som si cesnak do ucha ako radia babske raady vyplachla som si usta slanou teplou vodou vyplachla i ustnou vodou a nic. Bolest ani nachvilu neustupila co to vlastne moze byt ? Zub ci ? Na dotyk nic necitim.

timea7
25. nov 2016

@sunny8 svihaj k zubarke, uz si tam mala byt davno, to moze byt aj zacinajuci zapal okostnice, mozno to treba otvorit, netusis, aky je kaz hlboky, mozno potrebujes antibiotika, tazko sudit cez net. Ty nepotrebujes odstranit bolest, ale zlikvidovat jej pricinu, zajtra je sobota, tak so zubarkpu nevahaj.

katka253111
25. nov 2016

Urcite nevahaj a sup k zubarke medzi bolestivych... ide vikend to sa uz potom bude zle riesit...a daj vediet co to je...ale fakt to vyzera ako zapal okostnice

sunny8
autor
25. nov 2016

Zacalo ma to boliet vecer cize zamerom bolo vydrzat noc nakoniec som skusila dat si do velkej plastovej flase horucu vodu na flasu som dala utierku a na tej flasi som aj zaspala a uz som sa nezobudila na bolest. Chvalabohu noc je za mnou teply suchy obklad mi pomohol a idem dnes k zubarke fakt ide vikend a pohotovost toho vela neporiesi a tu v okoli ani zubnu nemam

sunny8
autor
25. nov 2016

Holky nebude mi hned trhat zub vsak ? Bude sa najprv snazit liecit to liekmi ?? Poznate aj nejake domace rady od bolesti ? Toho trhania sa moc bojim ale snad to nebude nutne ten zub ma neboli ani sa nekyve nic ... Mozno len precisti a da lieky

timea7
25. nov 2016

Preco by ti ho mala trhat? Dnes je snaha zachrabit kazdy zub s nie ho pri prvom probleme vytrhnut. Nepytaj sa na domace lieky od bolesti, ale odstran jej pricinu. Ze sa ti podarilo zaspat na flasi s horucou vodou, je super, ale ak tam mas zapal, tak si si este uskodila, aj ked si nox preckala bez bolesti. Dufam, ze uz vswtko vyriesil zubar.

katarinamarkova
25. nov 2016

@sunny8
.......... Takto mam nalomeny jeden roh stolicky uz dlhsie zatial ma bolela niekedy pri jedle ked sa mi tam dostala omrvinka..............

mňa by len zaujímalo - ako dlho ho máš nalomený? ako dlho ťa ten zub bolel? odkedy?

sunny8
autor
26. nov 2016

On ma praveze nikdy nebolel sem tam ked sa tam nieco dostalo tak som ho zacitila takze pre moj panicky strach zo zubarov som to doposial neriesila... No vcera som asi dopadla tak ze som prisla k zubarke a s vetou pani nemozeme vas osetrit pre herpes som sa otocila a sla prec. Veecer na zubnej pohotovosti to iste nadavala na mna ako na hlupanu a bez osetrenia ci bez akychkolvek rad som ponizena odisla prec. Isla som sa klasicku pohotovost tam mi do ust pozrela vysvetlila som jej ako presne ma to boli a usudila ze to moze byt zo zuba ale aj z herpesu co ma teda vobec nenapadlo. Ale aspon snaha tam bola pichla mi novalgin a v injekcnej forme mi zabral a prestalo ma to boliet celu noc som nerusene spala rano som vzala tabletku novalgin a veru nezabera mi nejak extra. Tie vystrelujuce bolesti prestali a nakoniec to tak vyzera ze asi to predsa bude len zub sanka a ucho ma uz neboli

malinka158
26. nov 2016

Taku vystrelujucu bolest som mala aj taktiez zub nalemeny a mala som chyteny aj nerv. Bolest nenormalna lieky nezaberali. Potom mi tam dala vlozku na umrtvenie a po tyzdni mi vybrala nerv

vorkola
26. nov 2016

@sunny8.,Presne toto som mala aj ja az 2x,ten isty zub.,tiez som nesla k zubarovi,ale mne na kazdy zapal pomaha prikladat na postihnute miesto Tea tril oiil ,kon´kretne na zub som robila toto a preslo.dala som si na kustik papieroej vreckovky,aby bola zlozena asi na 1cm x1cm,hrubka 3milimetre,a na to asi 3kv,tohto oleja a dobre pritlacit na chory zub z vnutra.,takze potom treba vypluvat.Robit az do vymiznutia zapalu

marina24
26. nov 2016

preboha, to už si mala dávno bežať k dobrému, podotýkam dobrému zubárovi, dneska ti ho nebudú trhať,ale uchovávať( majú z toho väčšie zisky súkromníci),tak sa neboj, trend je zachovať zuby,aj keby neviem čo...s bolesťou zuba nič neurobíš, ja som roky trpela na bolest jedného zuba a nechcela som ísť celé roky k zubárovi,myslela som si, že mi odtrhne hádam hlavu,ale zubár bol milý a príjemný a aj tak nakoniec som sa u neho našla, neriskuj zdravie, kreslo u zubára vôbec nie je také príšerné,ako sa o nom rozpráva,a všetko sa dá vydržať, ja soms trachopud poradny a a šla som, a chodím tam ž teraz rada !🙂 tak veľa šťastia... na bolesť zuba nič inak nepomáha 🙂 mam svoje skúsenosti. a ked tak iba na dve hodky ani to nie.

indiankaindi
26. nov 2016

@sunny8 ja som mala podobný problém v utorok, v stredu som naklusala k mojej obvodnej, pretože zub ma už len trochu bolel, ale bolesť sánky, ucha a krku zostala. Opuchla mi uzlina na krku a výsledok je, že mám zápal trojklaného nervu. Je to pulzujúca akoby kŕčovitá bolesť, vyráža od sánky do celej polovice hlavy až na krk, dokonca v prvý deň ma bolelo aj v mieste, kde je kľúčna kosť. Nasadila mi antibiotiká a na ďalší deň som už zub ani necítila. Herpes môže byť sprievodný jav zápalu... tak možno skús obvodnú, nech sa ti pozrie na uzliny. Mne sa dokonca zapálilo aj hrdlo od toho. A hoci som bola v panike, že zub, ten ma nakoniec vôbec nebolí.

lucka227
26. nov 2016

@sunny8 tak mozem ti napisat cerstvu skusenost.Presne som mala to co ty len mne to zacinalo ako reakcia na studene a mierne pobolievanie take navalove a jeden den take bolesti ako vravis.Je to odumieranie zuba.Pomohlo len otvorit a precistit kanale.Kedze som nikdy mrtvy zub nemala tak som nevedela co to je lebo presne ako vravis neboli zub ale ako keby ta kost alebo sanka.Cim skor pojdes tym lepsie

lucka227
26. nov 2016

@indiankaindi tak precitaj si nieco o zapale trojklanneho.Vidim ze mas fundovanu obvodnu ako ja.Neuroza alebo zapal trojklanneho sa vola aj bolest samovrahov a keby si to mala urcite by si tu nepisala.Su to ine levely bolesti.Takze kludne to moze byt zub len tymi atb sa to skludnilo.Uvidis po case sama.Moja zubarka sa chytala za hlavu ked som jej povedala aku diagnozu mi stanovili a co mi dali

indiankaindi
26. nov 2016

@lucka227 mne nepovedala obvodna priamo ze je zo toto, iba mi povedala že je to zápal, ale keďže som mala šialene bolesti tak som začala googlit. A všetko mi sedelo na toto. Možno sa mýlim, neviem. Ja tie bolesti mávam hlavne večer ale občas aj doobeda. A ako píšeš, práve som mužovi vravela že to je bolesť pri ktorej chapem ľudí, ktorí skočia z okna. Lebo takto ma nikdy nič nebolelo, ta bolesť ma absolútne paralyzuje a mám problém vôbec plynulo dýchať. :( v každom prípade osobne dufam, že to nie je ten zub lebo tiež mám paniku zo zubárov. A myslíš že ak by to bolo zo zuba, zdurili by sa mi uzliny a zapálilo sa hrdlo?

lucka227
26. nov 2016

@indiankaindi no ono to moze suvisiet a nemusi.Len napr.pri trojklannom je terapia vacsinou strasne vysokymi davkami analgetik napr 3x 1000mq paracetamol a pod.Tam ti atb nepomoze.Mna bolelo vsetko okrem zubu fakt.Ale ja som mala z toho mrtveho zubu zapal co je jasne,preto ti aj odumrie zub ale aj podrazdenny trojklanny lebo som nesla hned a ono sa to siri.Tak ti poviem ani ja nemam rada zubarov a neviem o nikom kto by mal ale taketo bolesti to nie je sranda.Ja sa osobne dost bojim nasledkov zanedbania napr.tych zubov to ti moze okostnicu skrutit a podobne.Takze som letela a ta ulava potom to za neda opisat.Pozri sama uvidis.Ak je to ako vravi tvoja mudr.tak do troch dni musis mat vyrazne zlepsenie.Tak drzim palce 😉

indiankaindi
26. nov 2016

@lucka227 ďakujem. Sama som zvedavá, čo z tohto bude.

katrin21
26. nov 2016

no, to sa ti moze kludne rovno dostat na zapal okostice a to neni sranda.hned ako ti skonci herpes, chod s tym k zubarovi, lebo aj ked to prestane boliet, moze sa to vratit a uz rovno s velkym opuchom a bolestami a to uz potom nepomoze vacsinou nic,len extrakcia.. takze... chod potom , nech sa ti na to pozru
Moze to byt aj trojklanny nerv, ale skor to bude zapal z odlomeneho zuba.

sunny8
autor
26. nov 2016

Dakujem vam za rady 🙂 dnes skoro ziadna bolest vdakabohu herpesik mizne pomaly tak budem to coskoro riesit 🙂

jonnie
26. nov 2016

Preco mat strach zo zubara? Ziadaj si zakazdym injekciu na umrtvenie a nech si robi-co chce 😀 Ked sa ma aj pytal kedysi...ci to predsalen nevydrzim bez...no nevydrzim a basta 😀

lucka227
27. nov 2016

@jonnie ja som mala teda injekciu asi raz ale....nechapem preco robia take sceny okolo injekcie.Ved si to zaplati pacient,musi sa im robit lepsie ked nikto netrha hlavou a v klude moze vrtat az kam chce.Fakt nerozumiem

lukasko12
11. okt 2021

@malinka158 bolelo to ked vytiahli nerv

lukasko12
11. okt 2021

Mna zacal bolet neviem ci zub alebo co ale kost ma boli okostnica myslim az ma to trha jak kebyze nerv mam proste odlomeny zub ja neviem mam strach

malinka158
11. okt 2021

@lukasko12 nie, pretoze som tam mala par dni vlozku na umrtvenie. Potom to uz nebolelo

lukasko12
12. okt 2021

@malinka158 ale ja mam nalomeny zub a wste jeden co sa mi hybe ale opuch chvala bohu necitim ziadny a dufam ze ani nebudem

malinka158
12. okt 2021

@lukasko12 tak utekaj k zubarovy. Pisanim na modrom koniku ti bolest nezmizne ani sa zub neopravy. Drzim palce

lukasko12
12. okt 2021

@malinka158 no ja a zubar nie sme kamosi a po finacnej stranke si to nekozem dovolit

malinka158
12. okt 2021

@lukasko12 inac ako zubarom to nevyriesis. Teraz toho preplacaju dost aj zdravotne poistovne, takze skoro neplatis nic.

lukasko12
16. okt 2021

@malinka158 no ale mne nikdo nic neda