Na aké vyšetrenie ísť s bolesťou chrbta?

4. okt 2023

Ahojte. z nosenia dietata ma casom brutalne rozbolel chrbat. Bola som par krat u fyzio ale nepomohlo. K akemu odbornikovi by som mala ist? Chiropraktik? Neurolog? Nie o ine?
Co pomohlo vam pretazene mamicky?

viestta
4. okt 2023

Musis zacat u vseobecneho lekara, ten ta posla bud na ortopediu alebo neurologiu a potom sa uvidi co dalej.
Ale skus si najst certifikovaneho cvicitela SM systemu, ked budes vediet ako cvicit a budes aj doma cvicit malo by ti ulavit.

autor
4. okt 2023

@viestta vdaka, skusim najst to cvicenie SM.
Mam termin u vseobec az o dva tyzdne, len ona nepomoze a potom budem zas ktovie ako dlho cakat u specialistu a tak dalej, tak som myslela ze si nejako skratim cakanie 🙂

brona235
4. okt 2023

Normalne tam chod bez objednania a vylytaj si vymenny listok na ortopediu aj neurologiu.

strasko
4. okt 2023

Ako píšu dievčatá. Potom čakaj možno RTG alebo CT, lebo potrebujú aj takéto zobrazovacie techniky podla mňa použiť.

stanulienkat
4. okt 2023

Bolesti chrbta väčšinou patria na neurológiu, kým sa dostaneš k odborníkovi, tak dodržauj niekoľko zásad -v žiadnom prípade nespávaj na bruchu, treba používať na postihnutú oblasť suché teplo, nie sprchu, nedvíhaj ťažké predmety z predklonu a nerob rotačné pohyby a choď k dobrému masérovi.

minilla
4. okt 2023

Mne velmi pomohla akupunktura.

autor
4. okt 2023

Dakujem zienky, za vsetky rady. Dufam mi nezistia nic vazne, och.

tiezjedna
4. okt 2023

na magnetickú rezonanciu ideálne

tramtada31
4. okt 2023

Podľa mna tieto bolesti má každá matka a je to spôsobené oslabením brušných svalov. Mozes si pomôcť napr kojenim po leziacky, uspavanim po leziacky, nenosenim dietata v nosici, ale v kociku. Kým sa dostanes k špecialistovi, budeš cakat bohuzial mesiace. Ak už máš dostatocne dlho po porode, tak posiluj brucho.

autor
4. okt 2023

@tramtada31 vdaka, no presne to uz robim, kojim + uspavam po leziacky, dviham drobca co najmenej no obcas je to nevyhnutne. Aj trochu cvicim, no chcelo by to viac ale sa aj bojim ci nahodou s platnickami sa mi nieco neposralo alebo nieco ine vaznejsieho typu. :/