Ahojte, chcela by som Vás poprosiť o skúsenosti s Covid 19. Dňa 22.12 som bola pozitivne testovaná bez nejakých príznakov, na druhý deň ma začal bolieť chrbát, križe, neskôr začala bolesti hlavy, zavraty a menšia strata čuchu a chuti, teploty som nemala. Teraz na 8smy deň sa mi začali prejavovať ďalšie ako kašel, nadcha, bolest na hrudi a bolesti žaluuudka pocit na vracanie. V noci ma oblieva studený pot a je mi na zvracanie. To som 8smy deň od testovania. Aké máte skúsenosti vy ? V prípade čo Vám pomohlo na priebeh ochorenia
@ariannazara Aj si si niečo dávala,či prešlo samé?Ja od minulého týždňa príznaky včera sme boli na teste všetci pozitívny.Mne každý deň niečo pribúda a ani neviem čo si už mám dať ked stále niečo iné.
kontaktuje telef. svojho dr. ešte dnes,sú lieky na podporu
@gaaaa brala som antibiotika sumamed ale vôbec mi nepomohli. Už by som antibiotika do seba nedávala zbytocne.
Dávala som si do nosa morskú vodu Aliamare, sinupret sirup, kalciovy na kašeľ a malého fenistil keď ma dusilo. Inak nič sa nedá robiť len ležať a vydržať. Ale mňa strašne boleli dutiny a hlava ja som nemohla vydržať skúšala som sa aj naparovat, infracernvenu lampu som skúšala nahrievat nos no nič nepomohlo 😪 už som myslela ze ma porazi ešte ani chuť ani cuch som nemala no Vianoce jedna báseň 😤
U mna to začalo obrovskou zimnicou, a následne teplota do 30 minút bola 39. Pridala sa veľká bolesť hlavy na ktorú žiaľ nepomohlo nič. Druhý deň teplota do 38,5 plus bolesť celého tela a opäť hlavy. Tretí deň teplota do 38 plus opäť hlava a cítila som sa ako “dobitá”. Štvrtý deň toplota už iba na večer prešla bolesť hlavy. Piaty deň už teplota len do 37 ale odišiel čuch. Šiesty deň bolesť svalov. Siedmy deň zlepšenie čuch ale nikde. Ôsmy deň závrate a bolesť kĺbov. Deviaty deň bol úplne najhorší nevládala som stať na nohách. Jedenásti deň bolesť chrbta ale vrátil sa čuch. To iste dvanásti deň. 13 deň všetko zmizlo. Ostala len slabá únava. Kašeľ ani dýchavičnosť som nemala. Čo som pozorovala bolo hýbať sa ako sa najviac dá. Čím viac som ležala bolo horsie. Dávali sme si isoprinosine od prvého dňa keď sme dostali pozitivny výsledok. 18 januára ideme na protilátky som zvedavá ako vyjdú
@ariannazara Mňa dutiny chytili včera večer som myslela že mi hlavu rozpolí.Kašeľ ma chytil predvčerom suchý,včera žiadny,dnes zasa pokašliavam.Dávam si len kalciový sirup aj ja a Sinupret som si dala.Chuť a čuch zatiaľ mám ale uvidím dokedy,čistá katastrofa☹
Plus som zabudla do 10 dňa sa pridružili hnačky ale nič strašne. Váha ukázala - 5,5 kilá.
@skumavka 6 tabliet, stryko a teta sú lekári od nich dávkovanie plus toto https://www.orthodont-cz.cz/data/files/Isoprino...
Ahojte mne zacali prve priznaky :
24.12 som sa rano zobudila s tym ze ma bolia kĺby,svaly,jednoducho som sa cítila choro,
25.12 teplota 37,bolesť celého tela,silna bolest hrdla
26.12 teplota 37,3 max. Hrdlo pobolieva stale,pridáva sa nádcha
27.12 teplota 37,2 zacina kašeľ vlhký,pekne sa mi odkaslieva,taky prieduskovy,večer začínam strácať čuch,aj chuť
28.12 silna nádcha,kašeľ sa zmenil na suchý drazdivy,idem na antigenovy test ktory ukazuje pozitivitu.večer zase 37,3
29.12 prvy den bez teploty,citim sa relativne dobre,este mierna nádcha,čuch ani chut nemam,kašeľ suchý drazdivy,ale nie intenzívny,skor ked rozpravam vtedy sa mi chce kaslat,este ma bolí chrbát.
Pevne verim ze sa to bude len zlepšovať a nie uz zhoršovať,skoré uzdravenie mám všetkým prajem.
@oxisss 1.den nastúpila silná bolesť hlavy, bolesť svalov, celého tela, horúčka, zimnica, tlak na hrudi a kašeľ. Na tretí deň som začala do toho este vracať, veľmi som zoslabla. Potom 3dni lepšie, a zas horúčka, bolesť svalov zimnica, interval medzi teplotami sa postupne zväčšoval, ale deň keď nastúpila horúčka, s tým aj bolesť svalov, zimnica, bol hrozný, vtedy som v posteli a nemôžem sa ani pohnúť. Stalo sa mi aj to, že som v noci bola na záchode a už som do postele ledva dosla, závrat, obliala ma horúčava, pocit na vracanie. Po 2mes som nastúpila do prace. A opäť pn, po teplotách som kontaktovala dokt, vzala mi krv, mala dom vysoké zápalové hodnoty, nasadené atb, kašeľ sa zmiernil, bolo mi lepsie. Prešli 2tyzdne po liečbe a opäť teplota, kašeľ, s tým rozdielom, že ma boli ľavá časť pľúc pri nadýchnuti, ešte ccakam na teplotu a zas budem volať dokt. Nie som stará, mam 40,predtym som športová la, teraz som stale unavená... Dúfam, že sa to časom zmení...
Vydržať nič nepomôže. Ja som bola chorá od 14.12 a konečne už mi je lepšie ale zdalo sa mi ze tie dni nekončia, každý deň mi bolo horšie a horšie myslela som ze sa nedozijem zlepšenia. Ale ono prišlo síce po dlhom čase ale je mi lepšie konečne 😤 skóre uzdravenie.