Trpí tu niekto touto fóbiou?
takže Monk
@elenajezova bojí sa bacilov...
Myslis misophoniu?
@simsalabim nie
@drake122 chorobný strach zo špiny, nečistôt, baktérií , rôzneho znečistenia a pod.
@alickapusinka to je úplne o inom.
jasne diagnoza pre psychiatra.Viem to je o inom.Baktérie vírusy sú bolia budu aj ked mi tu za 100 rokov nebudeme.
@alickapusinka pani/slečna, prosím Vás, ak nemáte čo k dotazu, radšej sa zdržte úplne, ďakujem za pochopenie.
Tak panicky strach nemam ale s niektorymi vecami to prehanam, hlavne s umyvanim ruk.
ale ona má pravdu, všetky fóbie, čo človek má treba riešiť s odborníkom. Na tom nie je nič nenormálne, takže ona ti napísala úplne k dotazu.
Jedna vec je čistota, to je v poriadku, nikto nežije rád v špine. Druhá vec je už choroba, kedy to obmedzuje teba aj tvoje okolie. Nedávno tu bola jedna diskusia, kde mamička vstáva každé ráno tuším o 3hod. aby stihla umyť okná kým vstanú ostatní a v podstate upratuje celé dni nonstop.
@martul dobre, čiže v podstate arachnofobikovi napíšete, že pavúky, boli, sú a budú a nech sa ide liečiť na psychiatriu. Mám konkrétne otázky na človeka, ktorý si prechádza podobnými vecami, ako ja, nie cut polemizovať o tom čo je a čo nie je, a či a ako sa mám liečiť. Snáď to je jasné. Očividne ani vy nemáte túto fóbiu, tak ďakujem za odpoveď k ničomu.
Áno aj strach z pavúkov je normálna diagnóza, ktorá sa rieši s odborníkmi. Neviem, čo sa stal strašne urážaš, veď to sú normálny lekári. Alebo si sa zasekla v stredoveku, keď si ľudia mysleli, že psychológovi a psychiatrovi chodia len blázni?
@martul 😀 nemáš čo k téme, opäť píšem, vďaka za nič. Namiesto zbytočného prenia, si otvor pravidlá slovenského pravopisu, a listuj. Alebo skús robiť čosi zmysluplnejšie. 🙂 len taký nápad.
To je aká fóbia?