Myslíte, že mám boreliózu?

lulka321
29. jún 2020

Ahojte, myslíte si, že by to mohla byť borelióza? Mala by som ísť radšej k lekárovi? Aj v reále je to také bledé.
Ďakujem.

kiki68
29. jún 2020

@lulka321 ak po kliestovi tak jednoznacne ano. Radsej zbytocne ako po roku prist na to preco nevies ani chodit. Mojej mame borelka rozstrotovala klby a ujovi tiez , toho to poslalo do invalidneho dochodku

lulka321
autor
29. jún 2020

@kiki68 to nie je moc potešujúca správa. Takže radšej pôjdem k lekárovi, len som bola prekvapená aké je to bledé, keď mala teta vlani boreliózu, tak mala sýto červený fľak.

ancovicka21a
29. jún 2020

@lulka321 po kliestovi nemusi byt ani naznak flaku a o par rokov zistis,ze mas chronicku borelu..moj pripad ☹ klby mi to obislo,ale nervova sustava na srot..takze urcite necakaj a chod na infekcne,aby nebolo neskoro

kiki68
29. jún 2020

@lulka321 moja mama nemala nic, ani kamos a obaja potvrdena borelioza. Lebo v 1 stadiu to mozu preliecit atb bez nasledkov, v dalsich stadiach uz to nejde a tam sa liecba iba opakuje

terezka1947
29. jún 2020

@ancovicka21a prosim ta,ako ti to zasiahlo nervovu sustavu?

ancovicka21a
29. jún 2020

@terezka1947 teraz je uz relativne dobre,ale ked mi to prepuklo,tak to bolo strasne..prestali ma posluchat nohy,zhorsil sa sluch,zrak,rec..zavraty.. prejavy ako pri skleroze multiplex..ale "nastastie" je to borela..doktori boli zo mna v soku,lietali okolo mna ako handry,kedze s takouto borelou sa stretavaju malokedy..klasicka borela napada klby a nie ns

terezka1947
29. jún 2020

@ancovicka21a dakujem

lienocka2808
29. jún 2020

@ancovicka21a aj ja mam neuroboreliozu. Zalezi, aky typ borelie dostanes. Borelia burdoferi ma za nasledok klbne problemy a borelia garinii zase napada nervovy system. Taktiez som mala priznaky ako pri SM. Absolvovala som niekolko MR mozgu, nastastie negativne. Niekolko rokov v poriadku, potom sa mi to zase vrati. Absolvovala som 3/4 rocnu liecbu silnymi 4kombinaciami atb, avsak nezlepsilo sa to. Tak zijem s tym. Je to strasne svinstvo, mam to uz 12 rokov.

tripetta
29. jún 2020

Ja by som neváhala ísť k lekárovi, istota je istota, ak by ti aj nič nebolo, aspoň budeš kľudnejšia.

lulka321
autor
29. jún 2020

@tripetta čím viac čítam, tým si vravím, že bude lepšie, aby som šla. Ako sa poznám, ja sa doktorom vyhýbam, tak by som isto nešla, ale mám ešte k tomu 8 mesačnú dcérku a ešte kojim

ancovicka21a
29. jún 2020

@lienocka2808 ja som teraz cca 3 roky dobre na tom..ale je to casovana bomba..naozaj,neprajem nikomu tento typ borely,je to peklo na zemi,avsak mozme hovorit o stasti,ze je to naozaj "len" borela a nie sm..mne zabera ceftriaxon infuzie,ale po nich mi je strasne zle,akoby som chodila na chemo..ale vytrpim tych 8 krabiciek,pretoze viem,ze potom mi zase bude nejaky cas dobre 😉

ancovicka21a
29. jún 2020

@lulka321 ani nevymyslaj,ze nepojdes..ked sa to podchyti vcas,bude stacit par atb a si z toho vonku..co by som ja za to dala,aby som vtedy mala nejaky fliacik,ktory by ma donutil ist na vysetrenie..

lulka321
autor
29. jún 2020

@ancovicka21a zajtra ráno určite pôjdem, nebudem nič riskovať. Ďakujem 😉 prajem veľa zdravia, nech Vás to toľko nemordí.

ancovicka21a
29. jún 2020

@lulka321 potom daj vediet,ako si dopadla 😉 a diky

lienocka2808
29. jún 2020

@lulka321 je nutne aby si dostala atb minimalne na 21 dni, inak liecba bude nedostatocna a mozes dopadnut ako ja. Myslim doxyhexal, alebo nieco z tohto radu atb predpisuju. Trvaj na tych 21 dnoch naozaj. Ja to mam uz 12 rokov, viem o tom snad uz vsetko. Stahovala som si zahranicne studie, clanky, vyskumy. Lekari nechcu moc predpisovat atb na dlhsie ako tyzden, ale skus si to nejako vybavit. Lepsie teraz, ako potom lutovat, ked sa ti to o par rokov rozvinie uplne. Flak vyzera byt skutocne boreliozovy erytem, vnutri biely po okrajoch cerveny (terc). Tak neni podla mna o com spekulovat. Ja som bohuzial nemala ziaden flak, pri (60percentach nakazy nebyva).

trendyy
29. jún 2020

@lulka321 vyzera ze anoo.... manzel mal takto a zistili mu to .... proces na dlhe trate

kristinkakvetinka
29. jún 2020

@lulka321 moja mama mala obrovsky flak na ruke od kliesta ,potvrdena borelioza ale nasledky ziadne a ani v tom case jej nic nebolo ,chodila asi rok na infekcne kde ju liecili.Uz je to aj 15 rokov a ma sa fajn .Drzim palce

lulka321
autor
29. jún 2020

@lienocka2808
@ancovicka21a jasné, dám 😉

lulka321
autor
29. jún 2020

@kristinkakvetinka to je super, že jej to takto dopadlo. Ďakujem 🙂

lulka321
autor
29. jún 2020

@lienocka2808 áno, aj teta mi to spomínala, že dostala na takú dlhú dobu antibiotiká. Budem na nich aj ja trvať, ak sa mi to potvrdí. Ďakujem za radu 😉

lienocka2808
29. jún 2020

@ancovicka21a ano, je to hrozne ochorenie. Ja som mala este k tomu aj mozgovu hmlu, trvalo mi to takmer dva roky. Akoby som chodila v inom svete, vsetko som vnimala akoby cez hmlu. Neskutocne neprijemny pocit. 100x radsej by som asi brala tu klbnu formu. Tebe ako zistili neuroboreliozu? Robili ti aj lumbalku?

danjeliiik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
brita7777
29. jún 2020

ak si mala kliesta, borelioza vraj nehrozi, ak bol do 24hodin vybraty, ak dlhsie, tak hej..ako dlho si ho mala ?

lulka321
autor
30. jún 2020

@ancovicka21a no takže fliačik mi do rána zmizol, už tam nemám vôbec nič. Doktorka skonštatovala, že to bude len alergická reakcia, keď mi to zo dňa na deň zmizlo, ale že sa mám mesiac sledovať.

ancovicka21a
30. jún 2020

@lienocka2808 tak tak,klby namazes a ides 😀 no samozrejme,ze lumbalka a keby len jedna..boze,dufam,ze uz nikdy viac..lezat 24 hodin..ach 😒

@lulka321 bola si u obvodnej?ak ano,tak jej vyjadrenie vobec neber do uvahy a zavolaj rovno na infekcne,aby ta objednali o 6 tyzdnov na krv,tolko je inkubacna doba..

@brita7777 totalna blbost,kedze borela ti hrozi aj ked si kliesta nemala..staci,ze ta stipne komar alebo podobna "pijavica krvi",ktora predtym pila krv bud osobe alebo zvieratu,co ma borelu..

nika1971
30. jún 2020

@lienocka2808 moj muz bral kombinaciu ant. 2 roky

lulka321
autor
30. jún 2020

@ancovicka21a hej u svojej som bola, infekčné máme až v Martine, to je 50 km, takže som najskôr skúsila u nej. V Martine majú aj elektronické prihlasovanie, takže sa teda dám niekde na polku augusta.

brita7777
30. jún 2020

@ancovicka21a to vravia odbornici, nvm odkial cerpas informacie ty, moj nazor to nie je, ale to vravia odbornici. ja si netrufam oponovat niekomu kto studuje chrobaky a hmyz na univerzite a ja nie

ancovicka21a
30. jún 2020

@brita7777 napríklad od primára na infekčnom..alebo od nemenovanej doktorky,ktora sa špecializuje výlučne na boreliozu..ja som kliešťa,co ma zrejme nakazil nemala ani dve hodiny..takze aj vlastne skúsenosti..ale skor ma nakazil infikovaný ovad,vtedy som mala strašný červený fľak..ale neriešili to,lebo to nebol kliešť..a tak som aj dopadla 😕

lulka321
autor
30. jún 2020

@brita7777 ja som ozaj nenapísala, čo za hmyz ma napadol... Túto nádheru mi spravil komár, na druhý deň okolo obeda som mala henten fľak a dnes ráno už ani náznak