Myozitída - skúsenosti

tamara123456
22. sep 2024

Dobrý deň. V máji mi diagnostikovali hypotyreozu a teraz aj myozitidu. Je to veľmi zriedkavé ochorenie a nie je o tom veľa informácií. Ale vraj to vzniká pri hypotyreoze. Máte niekto skúsenosti? Alebo poznáte niekoho kto to ma? Rada by som sa s niekym o tom pobavila. Dakujem

evaves
22. sep 2024

@tamara123456 Mohu se zeptat, jaké jste měla příznaky?

tamara123456
autor
22. sep 2024

@evaves veľmi ma bolia ruky a nohy, resp svaly pri bežnom pohybe. Napr keď si cesem vlasy alebo umývam zuby a nohy ma extrémne pália a bolia keď vyjdem len pár schodov. Mate skúsenosti aj vy?

evaves
22. sep 2024

@tamara123456 Mám podobné potíže ale pouze s nohami po překonání klíšťové encefalitidy. Mám stěhovavé bolesti, pálení a tuhnutí svalů při chůzi nebo stání. Hypotyerozu mám také.Berete na ty bolesti něco? Jak vám to diagnostikovali?

tamara123456
autor
22. sep 2024

@evaves zatiaľ neberiem nič. A zistil mi to neurolog, robil mi EMG vyšetrenie. Ale zatiaľ si nie je istý ci je to kvôli hypotyreoze alebo niečím iným.
Prosím vás kedy sa vám prejavili priznaky encefalitidy od uštipnutia kliešťom? A mali ste aj iné komplikácie okrem bolesti ktoré spomínate?

evaves
22. sep 2024

@tamara123456 Tyto příznaky mám až po překonání nemoci. Když nemoc propukla, měla jsem vysoké horečky, velké bolesti hlavy a velkou únavu. Svalové bolesti ještě ne.