Moja kamarátka ma myóm v maternici. Potrebovala by som o tom konkrétne skúsenosti od Vás, ktoré to máte alebo ste mali. Viem, že každá sme individuálna, je ich aj veľa druhov, preto Vás poprosím o všetky informácie.
Či ho je možné vyliečiť? Môže byť tehotná? Prípadne aké sú riziká? Priebeh tehotenstva?
Baby prosím Vás o všetky Vaše skúsenosti, lebo na nete sú len príklady, ale ja by som chcela vedieť konkrétne prípady. Ďakujem
PS: Píšem ja, lebo kamoška nie je na MK.
@anetkaadamko A nevieš aký mala veľký myóm?
@anetkaadamko ďakujem za odpoveď. No to je už riadne veľký. Držím palce aby sa im babatko podarilo 🙂
@stevkagallova tu spravnu odpoved nenajdes, to musi vidiet lekar a posudit umiestnenie, tvar, problemy s tym spojene atd.
Ja mam myom tiez, 3krat som bez problemov otehotnela hned na prve snazenie, bez problemov deti donosila i porodila.
Lekar mi povedal, ze ho mam vhodne umiestneny, takze neblokuje vyvoju babatka v tehotenstve, nezavadza placente ani nie je blizko porodnych ciest. Je velky 2cm. Nemam s nim ziadne problemy iba sa raz do roka na preventivke kukne, co robi.
@dionyzka a keď sa môžem opýtať ty ho máš vzadu? A rastie Ti alebo veľkosť je stále rovnaká?
@stevkagallova nerastie, 10 rokov je stale rovnaky. Na sone v tehotenstve to vyzeralo tak, ze ked bolo dieta hlavickou hore, tak tesne nad hlavickou, ked hlavickou dole, tak pri nozickach. Ale ked som pozerala v sprave, ze co tam mam, kde je presne umiestneny, tak tam je len spomenute ze myom 2cm.
Co sa tyka jeho liecenia - bolo mi povedane, ze liecit sa liekmi neda. (povedal len jeden lekar, viacerych som sa nepytala).
Moja suseda ma myom 3cm pri krcku. Otehotniet otehotnela prirodzene, uz od zaciatku nebolo dobre, stale sa otvarala, takze zosili krcek maternice, porodila v 38tt cisarskym rezom. Ma s nim dost velke problemy, uz bola 3x na operacii, stav nezlepsujuci, rozmyslaju nad vyberom maternice.
Naozaj je to teda velmi individualne, a pripad od pripadu iny. Netreba mysliet hned na zly koniec, treba zabojovat, nech to vidia viaceri lekari a vyjadria sa k tomu. Drzim palce!
@dionyzka ďakujem za odpoveď. Oni bojujú aj budú bojovať. A ja s celou rodinkou s nimi. 😉
Ženičky ďakujem vám veľmi pekne za cenné rady a názory! Konkrétne ide o mňa 🙂 So snúbencom zvážime ešte možnosti,ale pravdepodobne sa rozhodneme pokúsiť sa o bábo,pretože aspoň jedno zdravé bábo túžime mať,kým nie je pozde. A vraj myóm počas tehotenstva sa zastaví,takže aspoň taká "útecha"..
@lili_nka no vidis, predsa len nieco pozitivne mas. Povedz si tak, ze je tu predsa aspon jedna mamina, ktora to dala bez problemov a hned s troma detmi. Ked som to dala ja, mozno sa podari i Tebe. S pozitivnou spravou sa lepsie bojuje.
Mne sa osvedcilo - ale uplne s inymi problemami, hladat moznosti, chodit po lekaroch - mala som pocit, ze ma snad videli uz vsetci gynekologovia zo Slovenska a podarilo sa mi nakoniec najst odbornika a problemy vyriesit. Takze nevzdavat. Je pravda, ze som bola vycerpana a unavena so slzami v ociach. O to vacsiu radost som mala, ked sa vsetko krasne podarilo. Drzim palce!
Ďakujem veľmi pekne dionyzka 🙂 Snáď tu čoskoro aj ja napíšem,že čakáme bábo a je všetko v poriadku 🙂
@lili_nka ano zlatko. Vsetko dopadne tak ako citime v srdiecku. A sme stale pri Vas 🙂
@stevkagallova Nech si kamaratka precita aspon tuto publikaciu, ked to chce riesit a liecit to. http://www.1000knih.sk/obchod/myom-ako-sa-vylie...
Ja som bola na laparoskopii pred rokom, po 7 mesiacoch po operacii som otehotnela a v 10. tyzdni MA...no nebolo to vraj kvoli tomu, ale z genetickeho hladiska a snazenie bolo odsuhlasene mojim gynekologom. Mala som 6cm myom a jeden malicky stopkaty - ten nemohli odstranit, ale mi ho akosi vypalili. Teraz je vsetko v poriadku.