Mykóza nechtu na nohe - ako prať?

novamamima
15. okt 2018

Ahojte objavila sa mi mykoza na nechte palca na nohe, viem ze je to dlhodoba zalezitost sa jej zbavit. Chcem sa ale opytat ako mam chranit ostatnych clenov rodiny. Treba nejaky specialny praci prostriedok? Alebo zehlit vsetko pradlo?

kathhii
15. okt 2018

Kúp si dezinfekčny prostriedok na prádlo- napr. Sanitol a použivaj, mal by zničiť plesne...
Možes si oprať svoje prádlo samostatne s tým Sanitolom,a ešte ak chceš si tie ponožky vyžehli...

A pozor aj na papuče a topánky, zabezpeč aby ich nikto neobúval po tebe- hlavne papuče...

stankadu
15. okt 2018

no môj muž to má velmi na oboch palcoch na nohách a už dlhé roky. Periem úplne normálne, všetko spolu a nikto z nás nič nechytil. Ani nič nežehlím. Jasné že jeho ponožky a papuče nenosíme. Deti si občas obuli aj jeho papuče, ale už si ich odkladá. (istota je gulomet 🙂 ) No možno záleží, či je človek na to citlivý alebo má malé deti.

kathhii
15. okt 2018

To závisí, akú má človek imunitu, môže a nemusí sa nakaziť...
Tie šupinky, čo sa z toho odlupujú sú nákazlivé...Ja som si tiež pár raz obula papuće po babke a svokre a nič na nohe nemám... len nevieš, či akurát nemáš nejakú ranku na koži, alebo zníženú imunitu, že to zrovna nechytíś...
Si to prelieč a zatiaľ per v tom dezinfekčnom... Pre istotu...

lorela
15. okt 2018

... Aj vaňu by si musela dezinfikovať, podlahu ak chodíš bosá, gauč...
Ale minimálne - prať oddelene ponožky a s dezinfekčnou avivážou.

kurtik83
15. okt 2018

Poradim co sa tyka mykozi..dva krat do tyzdna vlazna voda do lavora plus pohar octu a vymacat aspon 20 minut..uz za prvy tyzden rozdiel a tymto sa jej aj zbavite..pri mykoze je dolezite drzat nohy v suchu a nosit bavlnene ponozky.Mama dlho bojovala kadecim a toto bol uplny zazrak.Plesne ako take mykozi neznasaju kysle.Cize 2 krat do tyzdna vymacat v octovom kupeli.

maminuska
15. okt 2018

@kurtik83 ak do prádla ... ponožiek pri praní miesto aviváže pridám ocot .. mohlo by aj to stačit ? Samozrejme aj tenkupeľ.

kurtik83
16. okt 2018

@maminuska to uz nebude treba.Radsej tej kupel a zbavite sa toho rychlejsie ako si myslis.A inac tie nohy ozaj drzat v suchu aj po kupani treba poriadne vytriet aj pomedzi prsty nech ta mykoza nema nijdy vyhovujuce prostredie.

jarhal
3. apr 2019

@kurtik83 suhlas