Mám zrejme mikozu na nechtoch, podľa toho co som prečítala. Tvrdnú. Niektoré už pri strihani len praskajú. A sú zažltnute. Mikozu mal brat je turista, zrejme teda z topánok a nevzdusnej obuvi, spotené nohy a dlho v topánkach. Zrejme som to chytila v sprche. Inak si to neviem vysvetlit. Je mi fakt trápne ísť s tým k dr. Som normálne čistotna a dám si na sebe záležať o to viac by som sa hanbila. Blíži sa leto tak má to fakt štve. Viete prosím poradiť niečo bud overené domáce, alebo čo kúpim v lekárni. Prosím píšte tie, čo viete naozaj poradiť, naj z vlastnej skúsenosti. Ďakujem
@mijama29 ahoj, vlastnú skúsenosť nemám, ale robím s Justom a môj otec mal mykózu na nechtoch, stále si na to mazal rôzne olejčeky a mastičky od lekárky a nevedel sa jej zbaviť. Priniesla som mu na to Tea tree olej s manukou a rosalinou (likviduje huby a plesne) + k tomu krém a Pedibon, no a pekne mu to ustupuje. Za mňa odporúčam toto. Sesternica robí pedikérku a vravela, že práve manukový sprej používajú na plesne na nohách a nechtoch.
Ahoj,nie je na tom nič trápne ísť k lekárovi, jedine antibiotiká mi pomohli a odvtedy už mám cca 15 rokov pokoj. Smelo k lekárovi, nemáš sa čoho obávať, myslím, že už také ako máš videl...
Toto mam vyskusane na synovi : https://www.schollsk.sk/starostlivost-o-nohy/do... Predtym sme vyskusali vsetko mozne, a toto konecne zabralo. Ale poctivo sme aplikovali podla navodu.
@mijama29 co je na tom trapne? bez pomoci kozneho sa toho nezbavis