Mykóza na nechte

19. apr 2024

Ahojte, viem, že tu bolo už veľa diskusií, ale prosím poraďte ako ste sa zbavili mykózy na nechte a za akú dlhú dobu. Prosím napíšte tí, ktorí ste si naozaj mykózu nechtov vyliečili a už mať zdravé nechty. Ďakujem

liz_lemon
19. apr 2024

navsteva u kozneho ti pomoze

ms_green
19. apr 2024

Ja som s mykózou dlho bojovala, trápila som sa roky. Chodila som aktívne plávať a nalepilo sa na mňa. Hanbila som sa ísť k lekárovi tak som skúšala všelijaké hlúposti z lekárne a domáce recepty, nepomohlo nič, ešte sa to zhoršilo. K lekárovi som sa donútila ísť až keď som vedela, že možno o pol roka sa ku mne bude sťahovať priateľ a nechcela som aby o tom vedel. Nechápem prečo som to neurobila skôr. Lekár na to pozrel, poslal do labáku dal mi krém a tabletky. O mesiac som tam bola na kontrole a už bolo jasne vidieť, že poškodené nechty odrastajú a vyrastajú zdravé pekné. Kým to celé odrástlo a prestala som brať tabletky trvalo to tri mesiace. Ale odvtedy mám pokoj a už pri prvom náznaku by som znova išla ku kožnému.

autor
19. apr 2024

Ku kožnej chodím už dva roky, polroka na pedikúru, skrátka sa to nezlepšuje neviem... začne rásť zdravý necht a za mesiac opäť zožltne, pravidelne užívam prípravky na necht od dr, nerozumiem kde môže byť problém, doktorka mi len povedala, že je to dlhý boj... zaujímavé, že niekomu to hneď zaberie, ja som už zúfalá

ms_green
19. apr 2024

Aj ti lekár spravil nejaké testy? Lebo mala by si mať špecifické lieky na ten druh mykózy. Neviem no, hovorím ja som sa roky trápila, myslela som si, že už mi nič nezaberie a zabralo. Brala som Terbinafin Mylan a nejaký canespor creme. Možno skús pozrieť laserovú terapiu, to mi moja kožná tiež odporúčala, že je to veľmi účinné.

autor
19. apr 2024

@ms_green žiadne testy mi nerobila, pýtala som sa na ster z nechtu, že som o tom čítala, ale, že tým že už používam lak tak by výsledky ukazovali, že mykózu nemám, že to by som musela byť cca pol roka bez akéhokoľvek prípravku na necht, aby bol ten ster s výpovednou hodnotou... Tak neviem :(

autor
19. apr 2024

@ms_green aké testy robila tebe prosím?

ms_green
19. apr 2024

Presne ten ster som myslela. Mne ho urobili a veľmi efektívne mi nastavili liečbu.

marcellka32
19. apr 2024

Medicinalna pedikerka

autor
19. apr 2024

@ms_green a urobili ti ho hneď na začiatku či aj počas toho ako si užívala nejaký prípravok na necht?

stanzi
19. apr 2024

U mna doktorka postupovala rovnako ako u @ms_green, odobrala vzorku z nechtu a brala som Terbinafin Mylan. K tomu som pouzivala aj FungeX lak z lekarne a chodila na laser, ale popravde myslim ze pomohli najviac tie tabletky. Mala som mykozu na palci na nohe, trvalo mi to teda tak dlho ako vacsinou trva vyrastenie nechtu na palci na nohe - teda tych 9 mesiacov kym mykoza uplne zmizla (lieky som nebrala cely cas, ale tusim len pol roka).

ms_green
19. apr 2024

Hneď na začiatku, keď som prišla tak mi to pozrel skonštatoval, že to je mykóza už v celkom pokročilom štádiu, spravil ster, povedal, že prídu výsledky a dá mi e-recept.
Ako píše @stanzi lieky boli iba súčasť liečby, ja som k tomu mala Canespor krém ale myslím, že mi tiež pomohli najviac. Ja mám to šťastie, že mi nechty rastú rýchlo takže som mala kratšiu liečbu.

luciaruz
19. apr 2024

Mne kožná predpisala Loceryl. Je aj bez predpisu. Pekne som lakovala necht raz do týždňa až kým to neodrastlo. Čiže dĺžka liečby je odrast mikozy. Pekne to pomohlo.

sidonika
19. apr 2024

Úplne najlepšie zaberajú tablety tzv Sporanox, užíva sa už si nepamätám aby som neklamala, jedna za týždeň,alebo jedna za mesiac. Úplne zlikviduje mykozu vnútornou cestou. Akurát dosť zaťažuje pečeň. Ale zase to robia aj toxíny uvolnovane plesňou. Je to len na predpis,doktor nastaví užívanie. Také to mazanie nechta zvonka je beh na dlhú trať

banalu
19. apr 2024

Mne na medicinskej pedikure poradila pani toto https://www.profi-pedikura.sk/podopharm-onygen-...
Bola som tam so zarastajucim nechtom a okrem ineho povedala, ze to mne ako laikovy moze prist ako plesen na nechte (nalezite som to lakovala pripravkami niekolko mesiacov), ale ze to je skor problem, ze mi nevie nechet chytit spat lozko. A naozaj uz po par tyzdnoch pouyivania tiho kremu, som citila, ze ta diera v nechte (ked som si to cistila) sa zmensuje a konecne sa to upravilo. A to som vyskusla predtym asi vsetko... len kozneho nie, lebo presne ako pisali, aby testy nieco ukazali, minimalne pol roka si na ten necht nic nemozes davat..

autor
21. apr 2024

@banalu ďakujem pekne a ako často si si krém dávala na necht? Len večer či 2x denne? A používala si okrem toho ešte aj nejaký prípravok na mykózu?

banalu
21. apr 2024

Nie, pouzivala som len toto, davala som to hlavne pod necht a snazila sa to zatlacit co najhlbsie, aby krem prenikol naozaj vsade. Mam taku spachtlicku. Zvysok kremu co mi vytlacilo som rozotrela aj zvrchu. Prve dva tyzdne rano/vecer. Potom len vecer po sprche.

autor
21. apr 2024

@banalu ďakujem, skúsim

ninah1486
13. máj 2024
Používateľ ninah1486 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od ninah1486.

mne sa na to osvedcil Abicin lak 30% ale bude trvat kym sa toho zbavis