Mykóza a plávanie

strieza
25. apr 2012

Ahojte, začala som chodiť s malou na plávanie a na druhý raz som dostala mykózu. Dá sa nejako tomu predchádzať, máte nejaké skúsenosti? Je vhodné si dať tampón? Vopred ďakujem za rady.

xlucia
25. apr 2012

@strieza ano. daj si tie tampony, co su priamo urcene na plavnie. tusim sa volaju elen, v lekarni ti povedia.
ale ja oosobne by som viac nesla s malym dietatom tam, kde schytam dva krat mykozu. ak ty mykozu, co schyt tvoje dieta???

exupery
25. apr 2012

@strieza ja som na prevenciu aj pocas tehu brala vaginalny krem multigyn-stoji cca 17eur,ale mne ho odporucil dr pouzivat napr.aj na kupaliska a podobne,udrzuje prirodzene PH,a tak sa nemozu bakterie mnozit.

mamutka
28. apr 2012

@strieza hned ako vyleziem z vody si dam anionovu vlozku, najdes na to aj slovensk.predajcov uz, ako som sa pred rokmi trapila, tak teraz uz vobec nic. a nemusim sa nasledne namahat s kremami a citit sa neohodlne. vsetok hnus to z tela berie v tomto smere prec, takze takmer na 100 percent by si mala byt v pohode. U mna to zaberie zarucene, pisem takmer, lebo jeden nikdy nevie, nechcem radit a potom bude dakto nadavat ze nic... 🙂
ale urcite je lepsia taka prevencia ako neprijemne pocity z mykozy a uzivanie lieciv 😝
a co sa tyka dietata, je otazne ci ho tam brat. tusim su aj anionove plienky, tak ak by som chcela brat dievcatko na take miesto, tak len s nimi.
aby si tu niekto nemyslel, ze mi ide o reklamu, len radim, co zabera a clovek nemusi do seba pchat zbytocne lieky, maste a zivit nenazrate farma firmy, ked existuje lahka prevencia....

raza
28. apr 2012

ahoj. ja si pred plávaním vkladám špeciálne tampóny do vody. dokonca ich predávajú aj v bile, čo je super, nemusím behať do lekárne 🙂 v žiadnom prípade si nedávaj obyčajné tampóny do vody, tie ti viac uškodia, ako pomôžu, pretože sa vďaka nim - a šnúrke dostane voda až dnu 😝
a nemyslím to v zlom, ale asi by som sa tam už kúpať nešla, duplom nie s dieťatkom 😒

modrofuzik11
13. jún 2012

naozaj je zvlastne, ze vo vode, kam chodis plavat s malym babatkom dostanes mykozu. tiez by som tam uz asi nesla. mna mykoza obcas trapi. pouzivam canesten tablety. lahko sa aplikuju a dobre zaberaju. vzdy som nestastna, ked ju mam. nastastie tie tabletky pomahaju.