Mykoplazmy

maruska24
1. sep 2013

po troch mesiacoch liečenia a rôznych zdravotných problémoch, kedy ma lekárka liečila najskôr na bežnú chrípku, potom na alergiu, následne na nejakú novú chrípku, som si vypýtala vyšetrenie na pľúcne chlamýdie, keďže kvantum antibiotík mi nepomohlo absolútne nanič, akurát tak mi začali aj mykozy. Testy zistili, že mám pľúcne mykoplazmy. Ďalšie antibiotiká. Oproti tým niekoľkým mesiacom sa mi troška uľavilo / v noci sa už nejdem zadusiť/. Z toľkých antibiotík sa už cítim unavená. Testy mi idú o mesiac opakovať, vraj je to beh na dlhé trate, nakoľko sa to nezachytilo hneď na začiatku. /vďaka lekárke/. Doteraz som sa však nedopátrala k tomu, ako samykoplazmy vlastne chytia a prenášajú, čo je to vlastne za pliagu a pod. Nemáte s týmto niekto osobnú skúsenosť? Na nete som našla hocičo, aj protichodné, vlastný lekár nevie dať poriadnu info...

zuzka9983
18. nov 2013

Komu sa podarilo poraziť plúcne mykoplazmy a ako??? Už mám min. 6 ATB za sebou a stále nie som v poriadku.... Idem asi skúsim koloidné striebro, z ATB som už zúfalá, nechcem daľšie,......
Poradte prosím... ☹

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zuzka9983
19. nov 2013

@jaruska12345 o čo ide? Nepoznám to. Môžete mi to priblížiť? Čo to je, ako sa to berie, koľko to stojí?

mojdi
26. nov 2013

ahojte. moj starsi syn priniesol zo skolky mykoplazmu, samozrejme ze to ma aj mensi syn. ich detska lekarka nechcela verit ze mozu take nieco mat (jedna mamicka zo skolky mi povedala nech im dam vysetrit krv na mykoplzmu ze oni ju prekonali). Nakoniec sme sa dostali na alergologiu a tam nam ju zistili. Deti sa mi dusili pravidelne v noci, uz som z toho bola zufala. od vcera beru klacid.. 14 dni. uvidime ci to zaberie. to ste vybarali az tolko antibiotik? ufff ja idem tiez vo stvrtok na krv na alergologiu,,som zvedava

mischelka226
12. mar 2014

@mojdi Prosim vas ako ste dopadli? Mne dnes dr. oznamila, ze mladsi ma tiez mycoplazmy. Tiez ideme uzivat 21 dni KLACID. Co to vobec je? Ako tak citam je to teda nakazlive, to mame byt teraz doma zavrety? Starsiemu krv na to nebrala a kto vie ci to teda aj on nema. och ja uz som zufala, od septembra sme stale chory :(

mojdi
12. mar 2014

@mischelka226 My sme dopadli tak, ze len mensi syn rocny mal mykoplazmu, starsiemu ju nezistili a dokonca ju ani neprekonal (to sa da zistit z krvi). To som si myslela ze ju priniesol zo skolky. Nikto z rodinu ju nemal. Uz pocas uzivania antibiotik dusivy kasel ustupil. Mykoplazma je nakazliva, je to virusove. Nemusite ju dostat a ak ma niekto dobru imunitu moze ju aj prekonat bez antibiotik. zalezi od imunity. Moj starsi syn chodi prvy rok do skolky a je viac doma ako v skolke. Tyzden skolka a potom 2-3 tyzdne doma. Aj teraz je uz mesiac doma. Ked ho uz planujem dat do skolky, tak zase nieco zacne..potom to dostane mensi a stale dokolecka dokola.. Mykoplazma sposobuje suchy zapal pluc, ale moze narobit aj ine problemy. Moj syn mal stale ciste dychanie a v noci sa mi siel zadusit. Uz som z toho bola zufala, tak som sla na alergologiu a tam nam to zisitli. Davajte pri antibiotikach aj probiotika, lebo ta silna davka antibiotik uplne rozbije imunitu. Zelam vela zdravicka

mischelka226
12. mar 2014

@mojdi ach boze, mame myslim tu biogayu, mozem davat to? nasmu praveze nic nebolo, minuly tyzden sme boli zdravy, teda obaja a predtam tyzden boli "soplavy" a dr brala mensiemu krv, teraz po dvoch tyzdnoch jej prisli vysledky a nic som na nom nevidela, dnes vecer sa nemohol vykaslat, ale ci to bol naznak toho neviem, bo muz mu dal vraj chrumku a mohla ho aj ta drazdit.... tiez sme na tom rovnako ako vy.... starsi nebol chory ani som nepamatala a v polke septembra dostal chripku a medzitym som ho prihlasila do skolky, bol tam 2 dni a dalsie dva tyzdne doma.... takto to bolo do Vianoc, vazne, 2-3 dni tam a potom 2-3 tyzdne doma v novembri dokonca 6 tyzdnov bol doma, bo chripka, 6-ta choroba, kiahne, v decembri obojstranny zapal stred. ucha...... v january sme vydrzali 2 tyzdne v skolke- neuveritelne!!! od vtedy vydrzime aj tyzden... teraz bol 7 prac. dni a v piatok mi uz ucitelka volala, ze ma teploty a place, ze ho usko boli, od vtedy je zase doma soplavy. cez Vianoce som sa nastvala a zacala mu davat domaci "Imunitačik" a kaslala som na tie z lekarne... no a asi zabera ked tam aj tyzden vydrzi..... No a mensi nam to od neho vsetko dostava, ja uz neviem co s nimi...radia mi nechat starsieho doma a nedavat ho do skolky, no on tam velmi rad chodi a potom aj tak co bude ked budem musiet ist do roboty? ja len dufam, ze to bude len takto rok a potom si vybuduju imunitu - ako vravia a "radia"....

katkasofi
12. mar 2014

@mischelka226 mne sa každý rok vracajú plucne chlamydie...zakaždým beriem summamed 3 balenia. Mne ich zistili tak že má bolievali kĺby... Na clenkoch alebo zápästí... A samoska že kašeľ...ten som si už ani nevšímala. Išla som k obvodnej s bolesťami kĺbov a zistila k toto. Každý rok sa mi vracajú :( ale sumamed zaberie vždy..
@mischelka226
@mojdi

ivanakir
12. mar 2014

Ja som v lete chytila tie mykoplazmy, nastastie lekarka ihned dala urobit testy a brala som 14 dni atb- vysoke davky. Uz po troch dnoch kasel nebol... Odvtedy pokoj. No teraz moje deti kaslu uz skoro mesiac a chystam sa pediatricke povedat, ze chcem testy na mykoplazmy a chlamydie.... Uvidime. Je to pliaga!

mojdi
12. mar 2014

@ivanakir
@katkasofi
@mischelka226 to je super ak to obvodny lekar zisti..ja som mala problem s pediatrickou..jej som spominala ze sa objavila mykoplazma v skolke..a ona tomu neverila, ze taky maly by to mohol mat (vtedy mal syn 10 mesiacov)..tak malemu nebrala krv..len som k nej chodila dva krat do tyzdna aby maleho popocuvala ze preco sa mi v noci dusi..nakoniec som vypytala papier na alergologiu a tam hned beru krv na mykoplazmu aj na chlamydie. teraz je tejto plaigy velmi vela.

sofinka18
16. júl 2014

Ahojte boli ste s plucnymi mykoplazmami doma na PN, ci nie?

monkabr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
cherry1981
19. okt 2014

@katkasofi Ahoj prosim Ta ked Ti predpisali sumamed tri balienia brala si to tak tiez ze 3 dni a tyzden pauza a zase 3 dni tyzdne pauza?

jankatt1
19. okt 2014

My sme si tým prešli pred polrokom...trápilo to synčeka, mal vtedy necelé 2 roky. No katastrofa, zelené soplne, hlieny v plucach, strašný kašel...úplne bežne sa mi v noci 5-10x pozvracal ako kašlaľ a nemohol vypluť a vykašlať hlieny, nedali sa ani odsať... totálna katastrofa, vyčerpaný, nevyspaný, chorý..trvalo to 3-4mesiace... po neustálom behaní po doktoroch a praní ATB lekárka vzala krv a v krvi zistili mykoplazmy. Malý mal 6 týždnov nejaký ATB sirup, asi po 2 týždnoch brania sa začal jeho stav zlepšovať...chvalabohu, odvtedy je zdravý. Želám skore uzdravenie, viem čo všetko to obnáša ☹

lindt
19. okt 2014

caute, momentalne sa liecim na mykoplazmy, beriem Fromilid 500 3 tyzdne. Ja som to dostala pocas tehotenstva a rodila s nimi - netusiac, ze mam mykoplazmy a 3 roky sme to s dr. neliecili, nakolko som sa citila dobre (mala som kasel samozrejme) a najma som dojcila dceru - kvoli ATB. No a mala mi zacala kaslat cca 2. tyzden, tak jej pediatricka brala krv a zajtra by mali byt vysledky. Verim, ze to nema, lebo vydrzala 3 roky, ked som to mala ja (vzdy v septembri som zacala kaslat a uz to islo). ach jaj, take svinstvo.

cherry1981
19. okt 2014

@lindt ja mam teraz kasel brali mi krv na chlmamydie a mykoplazmy a cakam na vysledky ☹ ☹

cherry1981
19. okt 2014

@lindt tie lieky uz beries tri tyzdne v kuse kazdy den? Fu to je teda dost och bojim sa, ze mi to zistia tiez ☹

katkasofi
19. okt 2014

@cherry1981 ahoj. Nie, brala som ho tri dni a štyri pauza.... Čiže mi to vychádzalo napríklad každý pondelok 😉 začať nové balenie....

cherry1981
19. okt 2014

@katkasofi a teraz mas dobre vysledky? Preslo ti to?

katkasofi
19. okt 2014

@cherry1981 vieš mne sa zdá že sa mi to vracia ked mám oslabenu imunitu.... A máš aj bolesti? Mna bokievali kĺby

cherry1981
19. okt 2014

@katkasofi aj Ti urobia vzdy kontrolny odber krvi po dobrati atb? A mala si zle IGG alebo IGM lebo som citala , ze IGG su protilatky nejake, a IGM znamena ze akurat prebieha zapal nevies?

cherry1981
19. okt 2014

@katkasofi Nie ja mam iba kasel uz tri mesiace . Mala som zapal priedusiek brala som ATB a kasel mi ostal. robili mi vysetrenia rozne, nikde nic nezistlil a tak sa teraz alergolog rozhodol, ze este zoberie krv na chlamydie a mykoplazmy

katkasofi
19. okt 2014

@cherry1981 :( dúfam že to bude toto...🙂 nie je to nič strašne a atb zaberú...

katkasofi
19. okt 2014

@cherry1981 júj to neviem..... Kontrolné robia a zabrali atb zatiaľ vždy

lindt
19. okt 2014

@cherry1981 no, 3 tyzdne v kuse☹ na druhy den po zacati som mala uz 2 nez. ucinky a dalsi sa objavil neskor. No otras. drzim palce, aby, ak sa teda potvrdia, nech ich zlikviduju a mas pokoj.
A bolievali ma i svaly a citila som sa, akoby som mala chripku - ja som totiz normalne chodila do prace a nelezala, a potom prisli tie bolesti svalov a ani vystriet som sa nemohla - tak ma bolelo v hrudniku. Ale uz som PN a je lepsie. Drzim palce!

cherry1981
19. okt 2014

@lindt A co ti povedali? Ako dlho ich este budes brat? 😒 Joj ja som taka z toho nestastna, 😒

cherry1981
19. okt 2014

@lindt
@katkasofi Baby a kto vas lieci? Obvodny? Alebo alergolog ?

katkasofi
20. okt 2014

@cherry1981 mna obvodna...

lindt
20. okt 2014

@cherry1981 este mi zostavaju 4 dni z tych troch tyzdnov. Ani neviem, ako to ubehlo😀 a lieci ma obvodna.

cherry1981
20. okt 2014

@katkasofi
@lindt tak to mate super, mne obvodacka odmietla zobrat krv 😒