Mycoplasma pneumoniae

vanesat2103
20. dec 2024

Zdravím všetkých mal niekto s vás mycoplasma pneumonia zápal pľúc? Ako dlho vám trval kašeľ? Mali ste niekto aj bolesť chrbta ktorá preražala na hrudník? Mne rtg ukázalo že mam jedno pľúco zatmavene trošku a ja si už namyšlam blbosti ( liečim sa aj na úzkosti po traume) preto mi idú blbé myšlienky do hlavy preto sem píšem lebo by som chcela vedieť či niekto také podobne to mal ako mám ja ďakujem za odpovede. 🍀

iduska13
20. dec 2024

@vanesat2103 dcére vyšli pozitívne na začiatku augusta. Zápal pľúc sa našťastie nepotvrdil.
Ešte stále pokaslieva.

mia_von_prag
20. dec 2024

3 mesiace kašel, asi 3x som vybrala antibiotika. Je to v tej chvíli frustrujuca choroba, ale prejde to

rejka7
20. dec 2024

@vanesat2103 áno, dcéra 4 ročná mal zápal pľúc virusovy, mykoplazma bola potvrdená. Zo začiatku kašeľ dusivý, v kuse, silný, na pľúcnom dali ATB, rontgen potvrdil zápal pľúc, až potom čo vyšli výsledky na mykoplazma dali nové ATB a to Klacid,. Dcéra to niesla veľmi dobre, dokopy poležala snáď len 3 dní, okrem kašľa, ktorý po niekoľkých týždňoch ustúpil nebola vôbec ako chorá 😀

interjection27
20. dec 2024

Mala som a a ešte stále sa po dvoch týždňoch dávam dokopy. Kašlem doteraz, ale oveľa menej, skôr len keď veľmi namaham pľúca, napríklad veľmi rýchlou chôdzou. A áno, hrudník ma pobolieval pri kašli, teraz už vôbec.

slaviivals
21. dec 2024

Co presne sa pisalo v rtg naleze? Atb beries?

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@slaviivals už neberiem vybrala som 4 balenia v rtg sa píše že tam je zatienenie v pravom pľúci pneumonia vpravo ale to bolo 3.12 vtedy som ešte antibiotika mala

slaviivals
21. dec 2024

@vanesat2103 a stav sa nezlepsil?

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@slaviivals zlepšil kašeľ tak tiež je to lepšie ale sem tam ešte kašlem len ma boli chrbát a hrudník ale bola som včera na CT ale výsledky budú 3.1

slaviivals
21. dec 2024

@vanesat2103 a co sposobilo zapal pluc? Mala si odbery?

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@slaviivals mycoplasma pneumonia to spôsobilo

slaviivals
21. dec 2024

@vanesat2103 daj vediet, ako to dopadlo. 3 tyzdne si brala atb?

mizoko
21. dec 2024

@vanesat2103 akurát som so synom v nemocnici presne kvôli tomuto. Prišli sme v utorok a v pondelok bude mať kontrolný RTG. Nastavili mu liečbu. Predtým mal ATB od obvodnej počas ich bránia aké začal kašľať a teplotovat tak ho poslala na RTG,tam bol nalez ako máš ty a tak nás poslala do nemocnice. Tu ho hneď nechali a nastavili liečbu inými ATB,mukolytika,nosové spreje,flixotide,lieky na kašeľ čo má od alergologa a lieky na alergiu čo berie. Stav sa mu zlepšil už po pár dňoch. Stále kašle ale už omnoho menej. V utorok ho z kašľa boleli rebrá. Má mykoticku pneumoniu a k tomu aj coronu. Kedy nás pustia ešte nevedia. Ale nehrnieme sa domov,hlavne nech je v poriadku.

mizoko
21. dec 2024

@rejka7 synovi tiež dali Klacid,pôvodne mal Zinnat ale ten nezabral

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@slaviivals ja som antibotika brala od 13.11 do 5.12 lebo to raz mi dali megamox potom dva balenia clarimed a potom biseptol

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@mizoko prajem skoré uzdravenie 🍀 ano je to nepríjemné ja som kvôli tomu mesiac a pol doma a som v maturitnom ročníku 😪 normálne ma to dorazilo plus mam úzkosti s traumy take myšlienky mi idú hlavy že sa s toho nedostanem že mam niečo na plucoch doktorka mi síce povedala ze sa nemam báť a strašiť mamu ale no

mizoko
21. dec 2024

@vanesat2103 a dostala si len ATB alebo aj nejaké nosové spreje, mukolytika,niečo pri kašli.... Proste čokoľvek ďalšie.

vanesat2103
autor
21. dec 2024

@mizoko ano dostala som aj sprej do nosa potom erdomed potom theratuss sirup ale od toho som začala horšie kašľať od toho sirupu potom sprej ecobec a tak a infúzie mi na pľucnom dávali to pomohlo na kašeľ ale stále ho mam a najhoršie pociťujem teraz po tým všetkým akoby taky vzduch v krku a škrabanie a bolesť chrbtice ktorá preraža na hrudník