Mycoplasma pneumoniae

vanesat2103
12. dec 2024

Zdravím mal niekto s vás mycoplasma pneumonia? Kašeľ teploty bolesť svalstva koľko vám trval kašeľ ja som s toho dostala zápal pľúc a kašeľ mam asi už 5 týždeň.
Ďakujem za odpovede

blacki
12. dec 2024

ahoj, je to veľmi individuálne. Deti sa mi vyliečili z toho dosť rýchlo, ako z inej choroby, aj keď trochu potom ešte pokašliavali. Doktorka mi vravela, že to v minulosti mala a mala záchvaty kašľa pol roka v kuse. Mne osobne to spustilo lavínu problémov. Kašeľ, výrazné zhoršenie astmy, atb po 4 mesiace, kortikoidy, chudnutie, bolesti celého tela a únava. Odvtedy sa neustále liečim na imunológii :(

taktotedanie
12. dec 2024

@vanesat2103 kaslat mozes dlho aj niekolko mesiacov pytaj si kodein

mirkam3
12. dec 2024

@vanesat2103 ahoj. Ja som to dostala, navyše na začiatku 2 trimestra tehotenstva 😵‍💫, takze to bol fakt otras a možnosti liečby (a v podstate aj diagnostiky) veľmi veľmi obmedzene. Na druhej strane, tým padom asi nie som správny respondent, aj tak sa ale podelím o skúsenosť: začalo to na začiatku júla 😖 a aktuálne ešte stále kašlem (našťastie už len pomenej - v noci), hoci výsledky už sú Ok.

mia_von_prag
12. dec 2024

3 mesiace som mala kašel, 3x antibiotika

kleopatra114
12. dec 2024

Deťom sa vracia každý rok , po klacide celkom rychlo fit .

basulaak
12. dec 2024

@vanesat2103 ako 26 rocna som skoncila po tyzdni nezisteneho trapenia sanitkou odvezena na urgente, vysoke crp, polka jednej pluce na rtg zapalena, rovno mi dali lozko v ruzinovskej na plucnom. 3 dni klacid infuzkou do zily. 10 dni som tam bola, len za prvych 7 dni som schudla 5 kil. Kaslala som niekolko mesiacov. To bola jazda…mykoplazmy su velmi zakerne.

vanesat2103
autor
12. dec 2024

@basulaak mne podla rtg zistili ze jedna polka pľúca crp som mala 55 potom o 3 týždne 8 chodila som aj 5 dni na infúzie ale tak tiež ma pľúcna doktorka posiela na alergologiu tak uvidíme a ďakujem za odpoveď

vanesat2103
autor
12. dec 2024

@mirkam3 Ahoj... Ja som ten kašel tiež mala hnusný ale stále ho mam menej ale furt niečo a navyše ma trápi že s tim nemôžem ani do školy a to som v maturitnom ročníku ale ďakujem za odpoveď

vanesat2103
autor
12. dec 2024

@mia_von_prag fuha to je dosť dlhá doba ja s toho až depresie mam😂

vanesat2103
autor
12. dec 2024

@blacki aj mna posiela pľúcna doktorka na imunológiu lebo infúzie mi za 5 dni dávala potom mi dala antibiotika už som vybrala 4 balenia ako ma hrdlo neboli len ten kašel no ako lepšie bol veľmi hnusný ale stale sa objaví je to veľmi vyčerpávajúce imunitu mam taku oslabenú s tých antibiotik snáď sa s toho dostanem ja som trošku i uzkostni človek po traume tak ja si namyšlam blbosti že sa s toho nikdy nedostanem.
Ďakujem za odpoveď

lb1984
12. dec 2024

@vanesat2103 neboj sa dostaneš... na imuno ti dajú niečo na imunitu a budeš fit. V januari a min roka v septembri a decembri 3 deti s atypickým zápalom pľúc v mojom okolí boli hospi na to a sú fit. Moja s obojstranným vo februári síce potom na ňu všetko sadlo a trvalo 5 mesiacov kým sa dalo povedať ze už sme relatívne fit. V septembri na to na ňu sadol kovid a dala to krásne bez problémov. Tým som ti chcela len povedať ze nemáš mať strach a hlavne nečítat google. 😉

vanesat2103
autor
12. dec 2024

@lb1984 ďakujem za povzbudenie 🍀