Muž má nervózne nohy

25. jan 2023

Ahojte, prosím o radu muž trpí nervóznymi nohami každú jednu noc sa zobudí okolo pol noci a sedí na posteli aj dve tri hodiny a masíruje si nohy. Trvá to už strašne dlho hádam aj rok. Nechce ísť s tým k doktorovi že on si o Tom veľa čítal že na to nič nepomôže. Skúšala som mu aj ja pred spaním pomasirovat konskou masťou pije kadejaké čaje na noc na ukludnenie a podobne no nič nezaberá. Ak máte niekto skúsenosť s tým tak poprosím poradiť. Ďakujem

3petka
25. jan 2023

Nech skúsi magnezim. Ale mne práveže pomáha si ísť ľahnúť a nohy sa ukludnia.

pribinak
25. jan 2023

Dať predpísať magnezium, nie len take volnopredajne

autor
25. jan 2023

@pribinak pije sem tam tie magneziove rozpustacie tablety

pribinak
25. jan 2023

To je slabé, veľmi

miriam11
25. jan 2023

Nedostatok železa a horčíka. Nekupovať v lekárni, zohnať prírodné. Poradím

helianthuses
25. jan 2023

Mala som ten isty problem. Po covide mi to zacalo. Kazdu noc som sa isla zblaznit. Po roku som isla k doktorke. Obvodna mi povedala ze to.ma vela ludi po covide. Poslala ma na neurologiu na vysetrenie noh ihlou na neuropatiu. Bola negativna ale prepukla.mi tetania. Pomohol mi magnerot a robim si tiez kupele v magneziovej vode. Nohy ma uz vobec nebolia.

luccija
25. jan 2023

Magnosolv magnezium na predpis a kamarátke odporučil lekár milgammu.Nepochopim to mužské zmýšľanie a to chce takto sedieť do konca života?nie je unavený?veď to sa dobre lieci
Inak aj dlhé sedenie, státie škodí.

autor
25. jan 2023

Ďakujem krásne za odpovede. Ja muža tlačím aby išiel na neuro vyšetrenie ale to nula bodov s ním čo sa tohoto týka

autor
25. jan 2023

@luccija on jazdil dlhé roky na kamióne teraz robí na bagroch nakladacoch chodí unavený nevyspaty ale nedá si povedať ťažko s tými chlapmi

autor
25. jan 2023

A koľko toho magnézia 500ky má brať denne

luccija
25. jan 2023

Take magnézium nie, nech zavolá, ide k obvodnej dostane mg na predpis to je silnejšie a lepšie.
Nespatim, únavou si privodí akurát horší stav a raz infarkt normálne ho pošli ako zodpovedného dospelého človeka k doktorovi veď mu nejdú operovať srdce čo sa boji?

ibrunova
25. jan 2023

magnézium, ale treba večer piť aj dostatok tekutín.

livuska124
25. jan 2023

Určite z voľnopredajných magnézium chelát, najlepšie sa vstrebáva (dobré je od gym beam). Resp. si dať predpísať magnosolv u Dr. Tiež užívať b-komplex, alebo spomínanú milgammu. Masáž nôh nech si robí naďalej (napríklad s nejakým chladivým/hrejivým gélom), pri sprchovaní striedať na nohy teplú a studenú vodu.
Nuž ale je to beh na dlhú trať. Musí brať všetko dlhodobo a pravidelne, nech nečaká zázrak hneď ako užije prvú tabletku.

biibiana
25. jan 2023

Ked nechce navstivit lekara, nech sa aspon kupe v magneziovej soli. Magnezium sa najlepsie vstrebava cez pokozku. Fakt to skuste aspon na tyzden dva a uvidite ci nastane zmena. Mame s tym osobnu skusenost a pomohlo. A v druhom rade smer lekar,...panecku ti chlapi...

teleskop
25. jan 2023

lezala som v nemocnici s pani ktora to mala a primarka jej nasadila leiky ktore jej mali teda pomoct

greta2017
25. jan 2023

Ak ma syndrom nepokojnych noh (realna diagnoza) tak mu pomozu jedine lieky od neurologa a ziadne vyzivove doplnky typu magnezko, zelezo a podobne.
Treba ist k neurologovi a tam sa s nim poradit

jamimo
25. jan 2023

syndróm nepokojných nôh= neuropatia, polyneuropatia. Nohy mrazivo pália, alebo pálivo mrazia, pocit mraveniska v nohách, zníženie citlivosti, pocit stŕpnutia. Treba neurologické vyšetrenie. Môže pomôcť užívanie horčíka vo vyššie vstrebateľnej forme = magnézium ororát (Magnerot), magnézium chelát, magnézim bisglycinát, malát. Žiadne Magne b6, magnezium lactici, šumivé už vôbec 🙄 Sú to najlacnejšie formy horčíka (oxid, citrát, uhličitan) , ktoré výrobcovia kupujú na tony, trepú do doplnkov a pritom sú to najhoršie vstrebateľné formy horčíka. Biznis, ktorý sa oplatí. Nápodobne spomínaný horčík na predpis, toť slávny Magnosolv v prášku. Zloženie: uhličitan horečnatý a oxid horečnatý. Ohúri celkovým zložením počtom 365mg, avšak zloženie (forma vstrebania bieda, len 4%) Taká navoňaná chudoba s vážnosťou a dôležitosťou lekárskeho predpisu a farma lobingu. Človek v dobrej vôli kúpi, nečíta zloženie, nevie...
Na prvú pomoc poradím takto: prvý týždeň užívať Magnerot, 3x denne 2 tablety, tak ako sa píše v letáku, ak má manžel nízky tlak tak pred spaním 2 tablety. Kúpte mu aj Revitanerv strong, obsahuje bkomplexové vitamíny a hlavne kyselinu alfalipoovú (ALA) jedna tableta obsahuje 500 mg. (ALA) Krásne zaberá na neuropatickú bolesť. Je však potrebné navýšenie dávkovania. Štúdie odporúčajú bezpečné vyššie dávky do 1800 až 2000mg denne. Ak by mal manžel cukrovku, pri kyseline alfalipoovej treba pravidelne merať cukor, znižuje hladinu cukru v krvi. Pri užívaní Revitanervu nech sa muž nezľakne, pri močení môže moč zapáchať ako po špargli. Piť denne minerálku Gemerku, alebo vodu Kalcia. Nie, nie Magnéziu. Prečo? Na to, aby sa horčík správne vstrebal do medzibunkových priestorov potrebuje vápnik, ale v pomere miligramov na liter Ca: Mg= 3:1, nie naopak ako to má Magnézia. Tá nešťastnica má tento pomer presne naopak a v takom prípade sa minerály navzájom vylučujú! To je to isté ako keď si zájazník kúpi v dobrej viere kombo výživový doplnok vápnik-horčík-zinok, miligramáž a zloženie formy úplne naopak, všetko sa vylúči, len drahý moč v kanáli. Môžte kúpiť aj magnéziovú soľ, kúpeľ by nemal byť veľmi horúci. Vysoké teploty podmieňujú zhoršenie neuropatie. Môžte potierať magnéziovým olejom, alebo ľubovníkovým. Na "bolesti nervov" piť 100% bazovú šťavu, kúpite v bio obchode alebo lekárni. Ak manžel pôjde na neurolôgiu je možné že mu lekár predpíše Gabapentin. Zo začiatku má záber, s odstupom času môže strácať efekt, je potreba navyšovania dávky. Práve vyššie spomínaná ALA má krásny efekt ako Gabapentine. Skúste.Skoré zlepšenie prajem!

https://www.nutraceutica.sk/sk/nutraceutika-vo-...

https://www.drugs.com/npp/alpha-lipoic-acid.html

https://doplnky-stravy.heureka.sk/revitanerv-st...
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC59...
https://www.amazon.com/Doctors-Best-Alpha-Lipoi...

autor
25. jan 2023

@luccija z toho dôvodu že raz už bol kvôli rukám ale na neurológii a nič mu nezistili tiež tak tvrdí že tam zbytočne pôjde

autor
25. jan 2023

@jamimo ďakujem vám veľmi pekne vyskúšame

jamimo
25. jan 2023

rado sa stalo ❤️ Verím, že pomôže.

deti95060810
25. jan 2023

@miriam11 môžem napísať IP?

coco1
26. jan 2023

u mňa jednoznačne: schladiť krv. postaviť sa do vane a pustiť na nohy ľadovú vodu. aspoň pol minúty / minútu na každú nohu. Praktikujem každý večer pred spaním, inak nezaspím 🙂 jednoduché, lacné a za mňa účinné. Za vyskúšanie nič nedá