Muž má koronu

16. nov 2020

Baby muž ma koronu :(
Ja sa bojim že to tiež dostanem a kto sa bude starať o deti ?
Už aj zvracia :( veľmi sa oňho bojím :( prave mi hovoril že sa mu už aj zle dycha :(
Ani ho nemôžem poslať preč na samotu lebo on keď ma len nádchu tak je zle a teraz ani nehovorim bojim sa oňho
PREPACTE ZA VYLEV

marseillefan
16. nov 2020

držíme palce

pribinak
16. nov 2020

Nemôžeš dať deti rýchlo k tvojim rodičom či svokrovcom?

1aduliatko1
16. nov 2020

@pribinak no to je napad, aby ochoreli dalsi?? Uz mozu byt infekcni

pribinak
16. nov 2020

@1aduliatko1 ak sa dá, dala by som spraviť testy a ak sú ok, dala by som ich preč

autor
16. nov 2020

Mam ročnu dcerku takže ju nemôžem dať preč a zase starši syn mi pomaha že ju zabáva keď ja idem k nemu že mu odnesiem piť,lieky , polievku atď. :( a zase aby sme mi odišli si neviem predstaviť ak by sa mu zhoršilo

lucia147852
16. nov 2020

@pribinak už môžu byt nskazeni s testy by ešte vyšli neg. Aj tak ich otestujú najskôr na 7. Deň pretože skôr to nemá význam ak žijú v spoločnej domácnosti. Samozrejme od mesta k mestu sa to možno robí inak . U bas takto. Každopádne deti nakazené už byt môžu.
Autorka . Možno nakazená už si a možno nie. Moja svokra ani švagor sa nenakazili. Švagriná áno. Svokra sa starala. Zábaly robila a nič. Len nos rusko, ideálne respirator a veľa dezinfekcie na všetko. Poznám rodiny kde sa nakazil všetci aj kde okrem jedného nikto. Držím palce nech ste ten druhý prípad

marseillefan
16. nov 2020

Ešte pridám, že treba veľa vetrať...

panelacikova
16. nov 2020

no... ak zvracia a zároveň sa mu zle dýcha... nebude vhodnejšie volať sanitku? v nemocke ho dajú do kopy. zároveň budete izolovaní :( ako dlho má príznaky? deň-dva? alebo týždeň?

jany149
16. nov 2020

Aj ja držím palce.....nech je čím skor fit.....drzte sa

lucia147852
16. nov 2020

@panelacikova môj svokor vracal, kaslal, nemohol jesť, dva a pól týždňa v kuse 40 a neslo dole a nechceli ho zobrať kým nebol smrtke jednou nohou na lopate. Potom skoro 2 týždne v nemocnici. Obojstranný zápal pľúc.Ale dali ho dokopy. Oni povedia že normálny priebeh 🤦🏽‍♀️ Kamoska detto. A to mladá baba. Tá to nakoniec zvladla pi 2 týždňoch doma. Samozrejme ak by sa nezlepsovalo alebo zhoršovalo treba na to tlačiť. Ale v nemocniciach je dosť plnka. ☹️

autor
16. nov 2020

@panelacikova vcera mu uz nebolo dobre ale este vladal ,dnes uz ani chodiť nevedel :( rano mal zimnicu a uz lezal

@marseillefan dakujem ,vetrame .
On je uz od rana od nas izolovany radsej,vzdy ked ide na wc hned po nom dezinfikujem klicky aj wc a aj ked idem od neho

panelacikova
16. nov 2020

@lucia147852 preboha...

3009
16. nov 2020

Teraz koho to chytí tak má strach, ale ináč všade každý má reči a hlavne od PC, to sú bludy, atď...

autor
16. nov 2020

@lucia147852 och boze :(

panelacikova
16. nov 2020

@3009 tak každý zas nie.... každý nemá reči o bludoch... ale zaujímalo by ma, aký priebeh majú tí, ktorí na všetko kadili a mali v paži oproti tým, ktorí sa chránili, no i tak schytali... možno by to bolo zaujímavé zistenie 🙂

autor
16. nov 2020

@panelacikova my sme sa chranili a chranime. Aj na testoch sme boli vsetko :( dezinfekcia vsade a vzdy. Ked sme mali rukavice aj tie sme si dali aj ked som ja na ne alegricka :( no neprajem nikomu toto

hettinka
16. nov 2020

@pribinak objedna sa na testy, tie robila najskôr na 5. deň a na výsledky čakáš ďalšie 1-4 dni. Takze ako má dat deti otestovať a preč? Antigenove testy sú o ničom, nedá sa na ne spoliehať.
Teraz uz musia len čakať. Určite neposielať deti nikam, aj tak sú všetci (aj deti!) v povinnej karantene, takze by porušili karantenu.

mondolina
16. nov 2020

V tomto je tá nespravodlivosť...žiaľ Bohu, želám skoré uzdravenie.

meca
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hipuska
16. nov 2020

Ale tak nestraste. Ak je mladý a nemá iné zdravotné problémy. Ja som mala, ďalší 5 tí členovia nikto, najmenšieho som kojila, varila pre celú rodinu. Neseparovali sme sa. Sestra to isté, zo 4 ch ľudí bola sama. Aj švagriná tiež sama bola chorá.
@lucia147852 svokor je uz asi starší.

pink_lady
16. nov 2020

poznam par, kde chlap uplne odrovnany vysoke horucky, nemohol dychat, ze uplne strasne a zena nic aj ked bola pozitivna...takze nakazit sa nemusis.. a ano to co popisuje
@lucia147852 je vlastne "lahky" priebeh /po hospitalizaciu/. V podstate su a) bezpriznakovy b) lahky /ako popisuju vyssie/ a c) tazke pripady konciace na jis

lucia147852
16. nov 2020

@hipuska má kúsok po 60. Ale zdravý, aktívny športovec. Za 10 rokov čo ho poznám nebol chorý. Samozrejme vek nepustí. Ale poznám aj mladých s ťažkým priebehom zápalu pľúc a v nemocnici 🤷🏽‍♀️ A aj starých ktorí boli bezpriznakovi. Mlady má vždy väčšiu istotu, že to prežije. Potrápiť ho to môže riadne. Mužov kolega mal pozitívnu manželku a on ani deti nič nechytili. Fakt ako sa to s kým zahrá

autor
16. nov 2020

@hipuska jeho polozi na kolena aj obycajna nadcha :(
Ma probelmy vzdy s dychanim vsetko ide stale na priedusky ak je chory :(
Brat je tiez pozitivny neboli spolu a mal uplne iny priebeh ako ma manzel

janinah
16. nov 2020

Nech sa nevysiľuje chodením na wc kvôli močeniu,nech váám niekto z rodiny kúpi bažanta a donesie pod dvere,nechcem strašiť,ale o chvíľu to môže byť horšie a ani sa nebude vládať otočiť na posteli,je n avás kedy budete kontaktovať nemocnicu aspon sa poradiť či jeho stav bude ešte na domácu liečbu alebo už na hospitalizáciu....zrážať horúčku,podávať tekutiny,Paralen a deti úplne izolovať ,škoda,že ste ich hned nedali preč napr.krstnej mame.Nech nosí rúško,ked vy vstúpite do jeho izby,aj ked sa nakazíte,tak treba,aby to bolo čím neskôr a čím najmenšou infekčnou náložou.Držte sa.

martina28p
16. nov 2020

Neboj sa, hlavne nepanikar.... Ja som to mala, 3 dni som o sebe ledva vedela, vracala, horucky, bolesti klbov, pila vodu a spala, ale premohla som sa a dala detom co to jest, ci uvarila... Boleli ma priedusky, tlak na hrudi.... bola som len na paralene... 23 dni doma... Prvy tyzden, sama v spalni... Isla som len na wecko... Dostal to po 2 tyzdnoch muz, lahsi priebeh, len ho dusilo... Deti to nedostali... Neboj, zvladnete to... Keď bude zle, volaj pohotovost... Ja tiez volala, dali len info po telefone, pridu az ked by bolo zle...

anjelaa
16. nov 2020

Ja by som po skúsenostiach v našej rodine v tomto prípade volala sanitku a trvala na testoch v nemocnici. Ak to bude “v rámci noriem “ dovezú ho domov do domácej liečby, ak nie, ostáva v nemocnici. Bohužiaľ stalo sa nám podobne ako píše lucia vyššie, veľmi podobný príbeh s obojstranným zápalom pľúc a horúčkami, sanitku sme volali 3krat kým ho vzali!!! Takze ak ma ťažkosti nepodceňujte to a riešte to kým nebude horšie. Držím palce ❤️ Ináč, u nás sa nikto iný nenakazil a to sme boli s ním v priamom kontakte dlho.

staronova
16. nov 2020

prajem vela sily, tiež mám v okolí chorú 48-ročnu pani. je to des, čo si už vytrpela a stále sa to nelepší.

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
alenka2101
16. nov 2020

Moj muz sa od vcera citi ako by bol chory,rano volal dr.predpisal mu atb a objednal sa na test,ktory bude v stredu rano,dovtedy musi dodrziavat karantenu,zatial je ako tak v pohode..leži 😊obcas zakasle

bagre
16. nov 2020

chlapa izolovať, často vetrať, liečiť príznaky, ak pôjde na vcko a pod nech si capne rúško... ležať sem tam aj na bruchu nie len na chrbte.
Aj u nás mal chlop... dr.ho vypísal len na pn - a týždeň na to vysvitlo, že má covid. Bol v 1 izbe,- ak išiel na vcko, dezinfikovala som, čaje nosila, vitamíny, jedlo, prezliekala, prala... u nás sme nik nechytili /ďalších 5 ľudí/