Ahojte rýchla otázka ku covidu lebo už neviem ako to je- ak som bola v kontakte s pozitívnou osobou 2 dni dozadu- dnes mi to dala vedieť ale nemám priznaky ani mi nič nieje. Som 3x ockovana a prekonaná… mám ísť na pcr či čo mám robiť?
Veľmi dakujem
to uz je na tebe, ale kedze si bola v kontakte tak aspon nos par dni vkuse respirator aj doma proste vsade
Ved si o 3 dni urob domaci test, ak by bol pozitivny tak chod na pcr
@zuzana9393 len domaci moze byt negat a v momke pozit , moj pripad
@hruska91 ak sa obávaš kvôli ľuďom, že ich môžeš nakaziť svojim prípadným bezpríznakovým priebehom, tak sa na PCR prihlás. inak to nemá význam nejak. a čo sa týka kontaktu s pozitívnym človekom, ver tomu, že denne si s pozitívnymi v kontakte a ani o tom netušíš. už snáď nepoznám človeka, ktorý by to posledné 2 mesiace neprekonal (alebo do roka predtým). a dodnes je kopu chorých, čiže určite stretávaš denne pozitívnych ľudí, ktorí o tom buď nevedia (ako možno ani ty nevieš zatiaľ) alebo aj vedia, ale sú proste bezohľadní voči ostatným a možno ich nedostatočne chránia... čiže ak vyslovene žiješ s nejakými ľuďmi s rizikovým zdravotným stavom, tak sa prihlás. ak nie, nechaj tak, len v prípade príznakov to potom rieš 🙂
Dakujem za rady dievcata
Je to na tebe ak chceš, tak sa prihlás na pcr alebo si sprav doma domáci antigénový test. Uvidíš, či budeš mať príznaky alebo nie
@hruska91 bez príznakov ani neobjednávajú na PCR plus keď si tri krát očkovaná neplatí ani karanténa nič pre teba....takže kým sa cítiš dobre nič by som neriešila 🙂