Musím ísť na PCR, alebo mám normálne dokončiť karanténu?

18. nov 2021

Ahojte dievčatá,
viem, že už je táto téma všade, ale chcem to počuť aj od niekoho iného. Nie som si istá.
Som v karanténe (manžel pozitívny), mne začali príznaky (AG testy stále negatívne).
Som si istá, že mám covid znova.
A teda len chcem vedieť, či musím ísť na PCR alebo môžem normálne dokončiť karanténu?
(ku koncu karantény budem samozrejme volať dr.)
Ďakujem 🙂

dadis
18. nov 2021

Na tvojom mieste by som sa objednala na pcr test. O chvilu neockovanych a neprekonanych budu vyrazne obmedzovat. S pozitivnym vysledkom pcr budes mat 180 dni pokoj.

autor
18. nov 2021

Som očkovaná (zabudla som dodať) ...len, ak už budem bez príznakov - nechcem si predlžovať karanténu, preto sa pýtam. Vôbec neviem...

danieladeley
18. nov 2021

Mozes normalne dokoncit karantenu bez testu, ale preco neist, ked si si aj tak ista a s papierom o prekonani budes mat aspon na dlhsie pokoj s testivanim, ktore bude treba pomaly vsade.

luliu
18. nov 2021

@danieladeley je ockovana, nepotrebuje papier

autor
18. nov 2021

@danieladeley ďakujem ti, v tomto sa vážne nevyznám (teda, ak už mám príznaky), lebo hľadám info a nič. Lebo si nechcem predlžovať karanténu (ak už teda nebudem mať príznaky).

dadis
18. nov 2021

Tak potom iba dokonci karantenu. Pcr vysledok ti bude zbytocny

autor
18. nov 2021

@dadis ste zlaté, baby. Lebo ak som teda pozitívna, PCR mi to len potvrdí a zas karanténa :-/

breznica
18. nov 2021

Bez príznakov síce môžeš byť,ale môžeš mať vírus v sebe a veselo ho roznášať.ja normálne neverím tomu, čo sa deje, prečo si očkovaní myslia, že sú 100% chránení a chránia aj ostatných?

luliu
18. nov 2021

@breznica veď je v karanténe, úplne zbytočný utok

dadis
18. nov 2021

@breznica Ale ved pise, ze je v karantene 🤦‍♀️.. tak na koho by to preniesla...myslim si, ze vela ockovanych je velmi zodpovednych a nariadenia plnia aj nad ramec zakona...

autor
18. nov 2021

@breznica ja si nemyslím, že som chránená, veď sedím doma na zadku v karanténe (Dr. o mne vie). Príznaky mám...čítaj

breznica
18. nov 2021

@luliu
@dadis a bez otestovania má ísť do práce a všade medzi ľudí keď skončí karanténu.to je fakt zodpovednosť

breznica
18. nov 2021

Tak o čo ti ide? Choď na test a lieč sa,neviem čo ešte potrebuješ vedieť

dadis
18. nov 2021

@breznica Aj keby sa objednala na pcr hned pri prvych priznakoch, tak po 10 dnoch ide medzi ludi...bez opakovaneho testu

luliu
18. nov 2021

@breznica a to sa testuje na konci karanteny? Aj neockovany idú po skončení karanteny do práce bez testu. Vidím, že sa vyznas.....

autor
18. nov 2021

@breznica a chceš mi povedať, že každý po prekonaní ide na test, áno? Nie, nejde, ani ja som 1x, keď som mala covid, nešla, lebo by bol pozit. och

breznica
18. nov 2021

@dadis zodpovedný človek sa ide aj potom dať otestovať, aspoň v mojom okolí takých poznám

dadis
18. nov 2021

@breznica Ale nevymyslaj si, prosim ta

luliu
18. nov 2021

@breznica na konci karanteny sa netestuje

breznica
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
18. nov 2021

Dobre dievčatá, nehádajte sa, dozvedela som sa, čo som chcela, ďakujem 🙂 Som zodpovedná, ale mesiac nebudem sedieť doma..

breznica
18. nov 2021

@luliu zodpovedný človek sa dá,ale tu je škoda debát,potom vyplakavajte že tu umierajú ľudia a všetko vám pozatvarali🙋

dadis
18. nov 2021

@breznica Na konci karanteny sa netestuje. Robilo sa tak este v prvej polovici roka 2020. Covid je infekcny pred vypuknutim priznakov resp.na zaciatku ochorenia. Po 10 dnoch ti este stale moze vyjst pozitivny pcr, ale uz nie si pre okolie infekcny...

autor
18. nov 2021

@breznica áno a testy ukazujú aj další mesiac, dva pozitivitu (to je zrejmé už od začiatku). Zodpovednosť je o inom...

bafka
18. nov 2021

Pozitivny pcr test na zaciatku, 10 dni karantena a ked posledne 2-3 dni priznaky nie su ziadne, ukoncuje karantenu bez dalsieho testu. Na co by bol dobry test na konci? Mimochodom, babka s tazkym kovidom bola este 1,5 mesiaca pozitivna a dedko dokonca 3 mesiace!!! Potreboval ist na plucne lebo po kovide zostal na kysliku ale tam ho pozit nechceli prijat. Takze presne vieme kedy konecne pcr vyslo negativne lebo sme mu to pekne platili a sledovali.

dadis
18. nov 2021

@breznica Zodpovedny clovek sa da v prvom rade zaockovat☝, co autorka spravila. Pri priznakoch ostala v karantene, co je tiez velmi zodpovedne. Nevidim v jej konani, ziadnu chybu, ci nezodpovednost.

danieladeley
18. nov 2021

Jaj , to ockovanie som nejako prehliadla, tak potom ukoncis karantenu aj bez testu a v pripade, ze uz budes zdrava a bez priznakov.

luliu
18. nov 2021

@danieladeley aj neockovany ukončuje karantenu bez testu

autor
18. nov 2021

@danieladeley áno, zabudla som to v úvode spomenúť. Ďakujem ti za odpoveď 🙂

danieladeley
18. nov 2021

@luliu ved ok, ale taka nebola otazka