baby v nohe mam cca 5 rokov klince.. musia sa dat vybrat? mozu mi casom dako uskodit?
brat mal-vyberali,mm má v chrbtici-mali vyberať pred rokom,má ich tam stále a nechystá sa vyberať...pýtala by som sa lekára ..
Záleží... môžu sa aj nechať. Ale neskoršie vybratie je potom komplikovanejšie.
mna napriklad sokuje ze ked sa ti zarazili do nohy tak si hned neisla na pohotovost... tam by ich hned vybrali
5 rokov? mne to vybrali po 9 mesiacoch 😲
Ahoj,
priatel mal platnicku a 7 srobov v kosti (ihlica) cca dva roky a doktor mu povedat pri vybere, ze kebyze to tam ma dlhsie uz by to bol velky problem vybrat.
Jasne ze si to daj vybrat, je to obmedzenie pre tu kost, nie je taka pruzna, ked su tam sroby ako bez nich, je tam aj uplne iny tlak na tu kost. Aj ked po piatich rokoch neviem ci to uz pojde vybrat, ci to uz nebude obalene kostou a to potom musia vysekavat. Tak ale realne to necitis v narkoze🙂
Zlomenina stehnovej kosti sa mi stala 8/2013,reoperacia pre zlomeny kliniec 3/2014,mam novy kliniec. T.c. mam velke bolesti ktore zasahuju do chrbtice,nemozem chodit -chodim iba s barlou aj to s velkou bolestou po boku nohy kde prechadza klinec dlhy asi 30 cm.Ortoped aj traumatolog rozhodli vybrat ihlicu .Kedze je to viac ako 2 roky co mi sluzila,myslim ze sa tam usadila,vyber bude tazsi a preto ma zaujima doba rekonvalencie a ci budem moct nohu hned zatazovat a konecne chodit rovno bez podopierania sa o nieco.Podotykam,ze mam obe kolena vymenene, takze som nositelom umelych a ani neviem ze boli operovane, chodila som normalne , zaco mozem dakovat lekarom TN nemocnice a stale verim ze aj teraz po vybrati klinca to bude OK.
Ahojte ja mam klinec v nohe uz 14rokov a nikto mi nic nehovori doktori ze ho musim vibrat tak neviem co dal 🙂
co tak sa radsej spytat doktora ako tu na MK? 😕