Multifokálne šošovky

lenka10717
27. sep 2024

Čaute baby, maáte skúsenosti s multifokálnymi šošovkami? Už od detstva mám pomerne silné dioptrie do diaľky, no v poslednej dobe mám pocit, že ani poriadne nevidím do počítača, či do tabletu, keď doň píšem. Už som z toho zúfalá, neviem teraz v dlhodobejšom horizonte navštíviť očného lekára, takže neviem, či to len tak na blink vyskúšať... Ďakujem

lulamx
27. sep 2024

@lenka10717 skusala som rozne adicie, ale nenasla som kombinaciu, co by mi sedela. dala som si spravit okuliare, ktore mi vyhovuju a mam v plane vyskusat aj sosovky s touto kombinaciou. este som sa k tomu nedostala. takze neviem, ci sa ti podari trafit vhodne dioptrie bez merania. ja som zbytocne kupila 3 alebo 4 pary.

gabika8855
27. sep 2024

Sosovky sa nemozu kupovat bez toho aby sa zamerali nakolko tam sa berie aj zakrivenie rohovky....cize to sa nekupuje len tak na blink alebo dokonca podla dioptri okuliarov, kedze tam sa davaju ine

lulamx
27. sep 2024

@gabika8855 predpokladam, ze ma skusenost so sosovkami a vie, ake zakrivenie potrebuje.
pred multifokalnymi som nosila sosovky do dialky. dioptrie rovnake ako na okuliaroch. ked som zacala horsie vidiet do blizka, stiahla som stvrt dioptrie. teraz uz mi ani to nie je uplne komfortne, ked pozeram do telefonu. kamaratka mi dala svoje stare okuliare + 1, takze ak mam sosovky, davam si tie okluliare. ale v podstate sosovky nosim uz len na zimne sporty, vtedy zvacsa necitam.

zanuska1973
27. sep 2024

@lenka10717 určite treba navštíviť optometristu, ktorý presne odmera dioptrie a vyskúšate si diagnostické jednodňové kontaktné šošovky na 5 dní. Určite budete spokojná, len si treba zvyknúť.