Multifokálne sklá

janasim
26. aug 2022

Ahojte máte taketo okuliare a odporúčate prosím? Vraj sa na ne ťažko zvyka ,nosím kontaktné šošovky do diaľky -2,5 ale už nevidím čítat a na monitor ,rozmazávajú sa mi písmena...A vraj sú aj veĺmi drahé,neviem ako to riešiť . Rámiky som si včera pozerala ,len tie stoja 118e,na oknom vyšetrení som bola ,že sú to starecke zmeny. 🙈

ukulela
26. aug 2022

@janasim 118 ramik je dobra cena. Ja mam multifokaly a zvykla som si v pohode.
Ano, su drahe. Obehaj optiky, kde maju lepsiu cenu.

janasim
autor
26. aug 2022

@ukulela no že aj tie sklá sú rôzne multifokálne,že aj také čo tam není vidieť ten prechod

gubcikova
26. aug 2022

@janasim ja mám -1,25 prešla som s okuliarov na šošovky .Tiež do blízka sa mi rozmazava,keď som sa pýtala optika na to povedal,že ak mi to vadí dá sa šošovka znížiť o 0,25 .Síce neuvidím tak do diaľky,ale bude sa mi čítať lepšie.Ked to vyskúšal bolo to super.Ked mám okuliare číta sa mi dobre,len pri šošovkach mi to vadí

janasim
autor
26. aug 2022

@gubcikova skusim si kupit teraz sosovky - 2,0

gubcikova
26. aug 2022

@janasim vyskúšaj a uvidíš

lulamx
26. aug 2022

@janasim na multifokalne som si zvykla v pohode. dioptrie mam -3, sosovky -2.75, ale do blizka uz nevidim. takze mi ocna namerala -3 a prechod je na -1.5. skusala som aj multifokalne sosovky, ale nebolo to dobre. mozno este skusim pohladat s rovnakymi dioptriami ako su moje okuliare.

oli18
26. aug 2022

Multifokal mam roky a davam si nove okuliare kazde 2 roky. Zacala som s asi 270€, teraz mam za 350€. Mm nema trpezlivost hladat, dal si v prvej optike za 400€.

janasim
autor
30. aug 2022

@lulamx spravne chapem teda,že na sklach tych multifokalnych okuliarov maš teda - 1,5?

janasim
autor
30. aug 2022

@oli18 a ake bolo zvykanie

lulamx
30. aug 2022

@janasim zvykla som si v podstate hned. na papieri od lekarky mam -3 a -1.5 pre kazde oko. pri sosovkach je to -3 a adicia +1.5.
pozeram tak, ze stredom a vrchom vidim do dialky ako s dioptriami, co mam normalne, ale ked sklonim oci k citaniu, tiez na pismena vidim, co uz som si musela dat dolu okuliare. jedine po bokoch skiel je akoby nizsia dioptria, tak ked pozriem tade, nevidim uplne ostro.
pozerala som na sosovky, co som si kupovala a tam asi chyba bola, ze to boli -2.75 s adiciou +2.5, s tymi som nevidela do dialky.

narianka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vulka
12. sep 2022

@janasim Ja som to riešila tiež, ale odradila ma cena a fakt, že pri multifokaloch sa Ti zúži zorné pole. Takže optik mi navrhol jedny okuliare do diaľky a druhé na čítanie, pozeranie na monitor, telku a cca do polovice triedy(som učiteľka) a je to pre mňa supeeer riešenie. A relatívne lacné. 150€

janasim
autor
12. sep 2022

@vulka ďakujem za tip