Multifokálne okuliare

10. júl 2023

Prosím vás ako si zvyknúť na multifokalne okuliare, veľmi som sa na nich tešila že budem konečne vidieť a teraz ich nemôžem nosiť, zle v nich vidím aj do diaľky aj do blízka mám všetko rozmazane asi pozerám len cez tú strednú vzdialenost, bolia ma oči aj hlava, nemôžem si takto ešte viac poškodiť zrak?

ada_alica
10. júl 2023

Začni nasledujúci deň ráno keď si ich dáš na oči, nevymienaj za druhé uvidíš,že večer to bude o kúsok lepšie a o 2-3 dní už nebudeš o nich vedieť, treba dať tomu čas ak ani potom to nebude ok tak zájsť do optiky skontrolovať či sú naozaj urobené správne....mala som tento problém asi tak mesiac do zadu...

autor
10. júl 2023

@ada_alica ďakujem, len ja keď cez ne čítam tak si ich musím nadvihnut prstom aby som pozerala cez to spodné na čítanie ináč čítam cez strednú vzdialenost a bojím sa že si ešte viac pokazím oči a to isté do diaľky musím si u h dať nižšie na nos aby som do diaľky pozerala cez vrch a to nevyzerá dobre, keď ich mám normálne pozerám cez stred, to takto to má byť?

ada_alica
10. júl 2023

Máš mutifokal prvý krát predpokladám, môžu byť zlé vycentrovane, ťažko to zhodnotiť, skús zájsť do optiky...

kacena4
10. júl 2023

nehyb okuliarmi ale hlavou treba si ju "nastelovat" na to sklo ktore chces pouzit hlava hore citas hlava nizsie pozeras do dialky. chce to len cvik

autor
10. júl 2023

@kacena4 no snažím sa ale keď dám hlavu hore tak čítať nevidím, dám nižšie už to mám rozmazane a chodiť so sklonenou hlavou mi tiež nejak nejde... Je mi do plaču dala som za nich celý svoj plat a nič z toho, mohla som mať peknú dovolenku a okuliare z tesca za 5e

autor
10. júl 2023

@ada_alica ako vycentrovat?

ada_alica
10. júl 2023

Keď ti zameriavali okuliare presne znacili ako máš oči, ako s nimi pohybujes a hore komentár má pravdu, treba hýbať hlavou, veď logicky pozeráš do diaľky hlavu máš vspriamene pozeráš cez vrchnú časť skla ,keď čítaš pozeráš cez spodnú časť

autor
10. júl 2023

@ada_alica no neviem ja stále cez ten stred pozerám keď skloním hlavu tak cez vrch

autor
10. júl 2023

Napríklad aj na bicykli sa nedá mať sklonenu hlavu ale hore alebo cez okno pozerám tak pozerám kolmo dole ale ja aj keď chodím tak to mám ísť len že hore do diaľky pozerám veď aj pod nohy treba pozerať

maggy555
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
katrin21
30. apr 2024

Ako? Zvykla si si?

autor
30. apr 2024

@katrin21 nie 😪

katrin21
1. máj 2024

To fakt? Ake si mala skla? Ja varilux physio.... kolko si skusala?

autor
1. máj 2024

@katrin21 nikon balance, skúšala som asi týždeň, sporím teraz na operáciu