MUDr. Ďurovská a borelióza

aleka
9. okt 2013

máte niekto skúsenosti s Mudr. Ďurovskou ktorá sa zaoberá liečbou boreliozy? ja mám bolesti klbov, najmä nôh, šije, únavu, v krvi mi vyskakuje len borelioza, no doktori si ma pohadzujú z ordinácie do ordinácie, nechcú - teda by som povedala nevedia - to liečiť a ja už naozaj neviem na koho sa mám obrátiť. až som sa na internete dostala nejako k Mudr. Ďurovskej. liečila niekoho z vás alebo máte s ňou nejaké skúsenosti? budem vám vďačná za každú odpoveď, pekný deň

h0sher
9. okt 2013

ak si mala neliecenu resp. zanedbanu zo strany lekara/teba borku,tak mam pre teba zlu spravu :(

tiny21
9. okt 2013

No mna si tiez pohadzovali...az ked som sla na sukromnu kliniku mi pomohli

zilena
5. dec 2014

Ahojte, tiny21, mohla by si mi dat info o tej klinike, pls? Dakujem

mandragora22
26. apr 2015

@aleka
@h0sher
@tiny21
@zilena chcem sa opýtať, kto z vás bojoval s boreliozou alebo chlamydiami a liečil sa u p.Ďurovskej? Ako to dopadlo? Podľa ktorých protokolov ste sa liečili? Ako sa cítite s odstupom času? Ďakujem... Ak by to nešlo napísať tu, poprosím IP...

micka1144
28. apr 2015

@aleka Ahoj,ja chodím k Ďurovskej,ale neviem či by liečila boreliozu,ona je taká ludská doktorka ,ja som s nou spokojná.

minnie30
28. apr 2015

my sme k nej chodili so synom, keďže doktori nás tiež len tak pohadzovali. jej liečba je veľmi nákladná a známy ju bral skoro rok, teraz mu na angínu antibiotiká nezaberajú, organizmus ma zničený, vyčerpaný. . syn bral liečbu len dva týždne, potom nás pooslali do nurchu do piešťan, kde mu už diagnostikovali reumu , lebo začal s chlamýdiami, tie mu doktorka preliečila akože dvomi antibiotikami, koleno opuchnuté, nemohol chodiť , 4 mesiace o barlách, takže dlhodobo zápal a po pol roku už reumu ☹ teraz berie množstvo liekov, ale myslíme si, že chlamýdie má naďalej, minulý týždeň sme boli opäť v nurchu, lebo kolená opúchali napriek tomu, že mal dve operácie za sebou a povedala som p. dr či enmá tie chlamýdie a bez problémov dala vyšetriť aj tie, kdežto detská doktorka ma odbila s tým, že ho v septembri preliečila ☹ tak uvidíme, aké budú výsledky. inak je v blave aj infektologická ambulancia, skús sa tam objednať, mne obvodný dr spravil bez problémov testy, aj dcérku som dala, aj tej urobila testy. držím palce, lebo táto choroba je fakt zlá, prežili sme s ňou veľa zlého. ..

aleka
autor
28. apr 2015

takže moja skúsenosť. ja a borelioza - u nás si ma doktori pohadzovali z ordinácie do ordinácie. mňa veľmi boleli nohy, mala som krče po nociach som nespávala. tri dni som nevstala z postele. našla som si túto doktorku, bola som aj objednaná. zistila som že jedine ona sa na Slovensku venuje borelioze. lenže keď som si pomyslela že som mala brať pol roka antibotika, neviem čo by so spravilo s mojou imunitou, pečeňou, telom..... zhodou náhod som sa dostala k jednej nemenovanej firme, ktorá sa zaoberá bylinnými prípravkami. ja čom som bola voči katalógom a takýmto veciam totálne neoblomná , a tak ma moja choroba zlomila. skúsila som, čo iné som mala robiť. ku doktorke bolo ťažké sa objednať. termín ďaleko, nohy stále boleli. tri deti na krku a funguj.... mala som na to tri mesiace. tak som začala užívať aloe vera /pol roka/ + minerály + prípravok na imunitu. stálo ma to síce cca 150 eur mesačne, no ale dva roky ma nebolia nohy. na ten pocit boľavých nôh, preplakaných nocí nezabudnem... tak som asi týždeň predtým zrušila termín u doktorky. nechala som si ju ako zadné dvierka. teraz som si dala urobiť kontrolné testy na boreliozu /ešte ich nemám hotové/ ale zistila som že ak je tá borelioza dlho v tele, tak aj tak nemusia byť výsledky pozitívne. je to pliaga ktorá v tele ostáva a nedá sa jej zbaviť. a antibiotikami sa len potláča.

mandragora22
28. apr 2015

@micka1144 ak máš na mysli neurologičku, tak sa špecializuje na chlamýdie a borélie 🙂 ale je ešte jedna Ďurovská, kdesi v Nitre tuším a tá je, zdá sa mi, gynekologička 😀
@minnie30 ja práve už chodím k Ď., len ma zaujímali iné názory. stretla som ľudí, ktorí sa u nej liečili rok a sú už 2 roky "čistí"...
@aleka áno, máš dobré informácie, chronická borelioza sa ukáže tak nanajvýš v "géčkach", čiže v IgG... No ja mám problém, že mi to udrelo do gebule, takže mám neuroboreliozu a chlamýdie zároveň, tak si vieš predstaviť, ako som trpela. hlava bolela tak, že som myslela, že mi vybuchne (a to niekoľko týždňov, s tým prekonaný zápal mozgu, silný tinnitus, silné bolesti očí a uší, rozmazané videnie atď..., čo sa chlamýdii týka, každý 3.mesiac dlhodobé (4-5 týždňové) kašle, takže som prakticky kašlala stále, xyz vyšetrení mi porobili, všade som bola "zdravá", vyskočili mi len chlamky a borelky, tak som sa pustila týmto smerom. som 2 mesiace na 2-kombinácii, pribudla mi teraz tretia kombinácia, ale ešte ju neberiem, nasadím tak opatrne, pomaly, nie naraz, nech sa nezabijem 😅 😅 je to síce silné na organizmus, ale bojím sa, čo by bolo bez ATB, lebo ja som už mala aj tras ruky (normálne, ako parkinsonovci - nemohla som to ovládať, pravá ruka sa mi triasla. prišlo to z ničoho nič, odišlo z ničoho nič, potom sa to zopakovalo.....) a k tomu 1000 ďalších problémov a "maličkostí", ktoré ma ukladali do kolien, proste som bola ako troska. už aj psychicky. no a čo sa týka mňa ako mňa, bez akejkoľvek námahy som schudla za 16 mesiacov 12 kíl. zo 72 na 60, ktoré mám teraz. niežeby som nebola spokojná, ale schudla som len pre bolesti a trápenie a utrpenie.... pre nič iné. aj menej jedávam teraz, žalúdok stiahnutý z ATB, ale faktom ostáva, že cca 9-10 kíl šlo dole ešte pred ATB... takže bojujem a dúfam, že to bude úspešné. mám malú dcéru 😖 😖

agnesska5
12. máj 2015

Mal by niekto zaujem o ATB? Klerimed,medoklav,entizol,doxyhexal? Zvysili sa mi z liecby - dam o nieco lacnejsie ako ked si uhradite plnu sumu..ak by bol zaujem prosim napisat na mail: agnesska@centrum.sk

renin
12. máj 2015

Tiež som prekonala boreliózu pred 3 rokmi,ale už je super. ja som sa liečila aj prírodnými preparátmi. Som hrozne rada,že to mám za sebou. Bolo to hrozné a dlhotrvajúce obdobie. Som rada,že žijem.

mandragora22
12. máj 2015

@renin ahoj, vôbec si neužívala ATB? ja som musela, lebo moja imunita bola už tak oslabená, že to sama nezvládala a telo si začalo vytvárať protilátky :(

h0sher
22. jún 2015

kto bude chciet viacej o bylinných preparátoch,kludne sa mozes rozpisat aj tu.....
podla zahranicnych studii borelia neexistuje sama, vzdy tam je na 95% koinfekcia dalsia:
tieto prenasa samotny kliest v sebe, moze ale aj nemusi
babesia- sposobuje velmi silne nocne potenie- velmi priekazny a dolezity symptom
bartonella
ehrlichlia
anaplazmoza
+ plucna,pohlavna chlamydia,streptokokova infekcia,mykoplazmy atd:
borela ako najsilnejsi patogen znizi imunitu a vsetko na cloveka naskakuje
HSV1,2= herpes virusy
VZV=varicela co je pasovy opar,kiahne
EBV=herpseovy epstein barrov virus
CMV=cytomegalovirus zijuci v nervových gangliách apod
preto je borela multisystemove ochorenie

vzdy sa musi podavat kombinacia ATB.... tetracyklinova rada --doxyhexal/minocyklin+makrolidova rada(klacid,fromilid,azitromicin zvany sumamed)+penicilinova rada (amoxiklav,VPNC)....toto posobi ako baktericidny val v ludskom tele, posobi to na druhu formu zivota tzv.RT retikularne telieska, na 1.formu ktora sa dalej mnozi na 2.formu RT su elementrane telieska,bunky EB, na toto sa dava klasicky NAC nacetylcystein, u nas znamy solmucol+acc long, v davke 1800mg-2400mg (600mg) rozpusta biofilmy kde sa tieto parazity zhlukuju.... 3.forma tzv cystoblastomy,cysty sa "zakuklia" do gulicky,ked zistia,ze ich prostredie nie je vhodne ATB liecbou: na toto sa pouziva Entizol,Tinitazol resp. benemicin/rifampicin ...
dolezite je pri borele nejest ZINOK--- je to potrava pre borelu a takisto aj pripravky na podporu chrupaviek:
- nerobi jej dobre teplo,cize sportovanie relaxacne,pri ktorom sa clovek poti
- infrasauna ju kiluje, nasledne vsetky jej koinfekcie
- koenzym Q10+glutamin+lkarnitin+D3+C+B12 papkat zaroven
- kupit kvalitne prebiotikum a probiotikum ... na SVK kupovat take probio,ktore vam daju z chladnicky,inac su ostatne skapate.... na iherbe existuje aj nechladnickove

este podotknem,ze negativne vysledky ELISA alebo WESTERN BLOT neznamenaju ze infekcia v tele nie je, znamena to pravdepodobne nie je, najnovsi resp. test ktory na SVK nasi mudrovia nepoznaju je test ktory dava Judita robit do Augsburgu
LTT test transformácie lymfocytov spolocne s imuno markerom CD57 --- toto je najpriekaznejsia hodnota ze borela v tele vycina: ...
zaroven s liecbou sa priklada vyznam uzivate vzdy aj isoprinosine (imunor pre moco problemy) a vzdy spolocne s polxyoxidoniom

a preto nase zdravotnictvo je take vypatlane,ze ked Vam vyjdu testy ELISA neg. neznamena ze to nemate: liecia sa v prvom rade symptomy a nie vysledkovy papier:
western blot robia najkvalitnejsie vo fy MEDY v KE: testuje to tam MVDR. Ohlasova Danka PHd: spickova laborantka:
specifikacia negatívnych protilátok v triede IGM,IGA,IGG pri Elise,WBlote znamena,ze imunita je tak znizena ze telo nevladze bojovat na roznych frontoch!!!! a tym padom sa protilatky netvoria: dolezita je odozva transformacia lymfocytov, ten si pamatal,ze prisiel do styku s boreliou

kto co chcete, kludne sa pytajte, mozeme zajst aj do hlbsej problematiky borelii v ramci biologie,vysvetlenia jej zivotnosti,priebehu ochorenia,ako sa vie maskovat,ake symptomy robi apod..... 😉
treba spravit osvetu,lebo na SVK sa tejto problematike venuje fakt iba 1 osoba......

kludne Vam sem mozem ukazat ako tie testy vyzeraju co robia v TOP labaku sveta AUGSBURG ...

mandragora22
22. jún 2015

@h0sher ahoj, napísal si to veľmi dôsledne a dosť podrobne. tiež si si tým prešiel? 🙂

h0sher
22. jún 2015

po 8 mich mesiacoch problemov,som si to musel dat sam diagnostikovat,lebo 15 mudrov bolo uplne mimo diania, nebyt mojej duchapritomnosti a vzdelavania,tak som v prdeli

renin
23. jún 2015

Perfektný príspevok. Škoda,len že bolestivo odskúšaný na vlastnej koži. Poznám to a o prístupe lekárov a ich poznatkoch o borelióze sa radšej nerozpisujem. Na to,že je borelóza dosť rozšíreným ochorením,tak sa mnohokrát lieči nesprávne a tak zbytočne unikajú dni a týždne a človek je mnohokrát len zaťažený liekmi,ktoré aj tak nepomáhajú,lebo sa nelieči skutočná príčina. Na prírodné preparáty nedám dopustiť. Tiež som si týmto prešla. V mene ostatných ľudí ďakujem za článok. Už mi je teraz až smiešne,aké všakovaké diagnózy boli zo začiatku stanovené mne. Dokonca ma chceli aj operovať. Ach jaj.

mandragora22
23. jún 2015

@renin prosím ťa, brala si aj ATB? ak áno, ako dlho? 🙂

renin
23. jún 2015

@mandragora22 veru brala. Brala som 2 druhy,najprv to bol jeden druh ktorý sa bral s prestávkami, a potom som ešte brala 6 týždňov druhé. Ale zlepšenie bolo len veľmi malé. Najhoršie na tom boli kolená. Chodiť sa mi nedalo zo začiatku vôbec. Potom som brala prírodné preparáty a množstvo čajov a obkladov. Aj zmena stravy. Teraz je už dobre. Teda lepšie povedané veľmi dobre. Dá sa z toho dostať, ale trvá to dlho. Ja nemám žiadne následky.

mandragora22
23. jún 2015

@renin tak to je super. ja už beriem ATB 4 mesiace a to 3-kombináciu, cítim sa celkovo lepšie, ale stále mám ešte príznaky. A do toho mi už ide aj Entizol, je to ťažké ☹ Ale ja mám tak nabúranú imunitu, že mne iné neostávalo ☹

renin
23. jún 2015

@mandragora22 Len sa nevzdávaj. Keď doberieš antibiotiká. Tak skús prírodné veci. Neviem,či máš tiež problémy s kĺbmi,ako som mala ja. Obklady by ti v tom prípade pomohli zaručene. Teraz je v prírode Kostihoj,ten je malý zázrak.

mandragora22
23. jún 2015

@renin Ďakujem, "robím" čo môžem, je to ťažký boj 🙂 A áno, už som premýšľala nad tým, že po liečbe sa uberiem nejakou prírodnou očistou. kosti a kĺby u mňa tiež, ale mne to hlavne udrelo "na mozog", proste neuroborelióza ☹ vlastne, ja som už bola minulý rok v štádiách, že ma bolelo všetko, ale fakt všetko, mne to udrelo aj na svaly, kosti, kĺby, ja som najprv myslela, že mám sklerózu mul. ☹ hrôza....

h0sher
24. jún 2015

Dala si si robit testy na koinfekcie? To je velmi dolezite...vecer,ked budem pri kompe sa ti viacej rozpisem o tvojej neuroborele,co by ti mohlo pomoct v ramci atb liecby

daskak
26. júl 2015

dobry den

mozem vas poprosit o radu ako a kde si dat urobit testy na chronicku borelku a koinfekcie ?

nie som z BA.

dakujem

Dasa

renin
26. júl 2015

@daskak spýtaj sa hOsher. Napíš napríklad IP. neviem inak pomôcť.

daskak
26. júl 2015

dakujem,, pisala som 🙂

lubiss
9. sep 2015

chodim k nej beriem atb uz 9 mesiac - 3kombinaciu..jeto dost nakladne a aj ked vsetko nieje 100percentne je tam zlepsenie a dufam ze sa dostanem do stastneho konca..ak by si nieco chcela blizsie napis spravu 🙂

dzuriasko
30. sep 2015
dzuriasko
30. sep 2015

@dzuriasko mám záujem o atb, ak je to kombinácia na neuroboreliozu,budem vďačná

dzuriasko
30. sep 2015

@renin s ktorými prírodnými prostriedkami máš dobré skúsenosti, pri liečbe boreliozy?

renin
1. okt 2015

@dzuriasko skús napr CHlamydil,Vilcacoru,Zázvor, Kostihoj, veľa zdravia prajem. Určite to bude lepšie. ver tomu.

darialiana
15. okt 2015

Velmi pekné príbehy. Boréliozu mám aj ja,ale nebudem ju opisovať.Dostal som ju neviem kedy,ako,z čoho.Bral som antibiotika 3mes.Drags imun,Aloe vera,štětku lesní.atd..Nič mi nepomohlo,akurát jeden čaj - HERBATKA CZYSTEK (CZ-stranka- http://bylinne-caje.heureka.cz/bio-detox-ruze-s... ale nie dlho. Žijem v Poľsku a som Slovák.Rozdiel v zdravotníctve v Polsku a SK je taký,že v každom meste je laboratorium,kde sa daju spraviť všetky krvné testy a vyšetrenia a na to nepotrebujete ani lekára ani kartičku poistenca.Za 50 Zl si spravíte testy na boreliozu za 5 dní.Laboratoria su k dispozícii od 8.00 do 18.00 hod.Nepotrebujete na zistenie diagnozy lekára ani psychiatra.Ked nemáte na laboratorium,tak si kupite v lekárni za 20 ZL test na boreliozu. Inak lekáry su tu rovnako múdri ako SK.Tiež prisahaju iba na svoje kontá a peniaze Ale viete si tu poradiť sami.V tom je ten rozdiel