Ahojte,bola som dnes u dotora,lebo mam probleme s chrbticou,a povedal,ze mam skusit MS cvicenie,a chcem sa spytat,ci nevie niekto ,ze kde to najdem video alebo nieco .Pozerala som to na internete,ale tam su len obrazky .Mam bolest chrbta a hovoril doktor,ze preto mam aj dychanie take ine,a ze vraj a kvoli chrbtici ma niekedy aj picha pri srdci,lebo zevraj srdce mam zdrave
Je to SM system cvicenie a treba zacat s fyzioterapeutom.
Nájdi si certifikovaného fyzioterapeuta a s ním sa nauč cvičiť. Kým získaš rutinu bude to niekoľko mesiacov. Niektoré rehabilitačné centra mávajú aj skupinové cvičenia, vyjde to lacnejšie ako indidualne.
Doktor povedal,ze MS cvicenie a nie SM,aj to napisal na papier,ze mam to pozriet na internete
Ja som si kúpila veci na sm cvičenie,že doma si budem cvičiť ,keďže nemám čas ísť za fyzio a teda blbosť. Ako neviem to správne cvičiť podľa tých videí, keďže tam ide o správnu techniku. Odporúčam fakt ísť za fyzio.u nás v RK to robia aj ako skupinové cvičenie, chystám sa tam a potom doma,keď to budem vedieť dobre cvicit
@evica17 ďakujem za odpovede
SM cvičenie by som určite necvičila sama. Mala som problémy s platničkami, 1 vysunutá, 1 prasknutá. Od neurológa som smerovala rovno k fyzioterapeutke, najskôr si ma zdiagnostikovala podľa MR snímku a mojichi pohybov a polôh. Trvalo to hodinu kým sme spoločne našli úľavovú polohu. Potom na odľahčenie stavu Mc Kenzie cviky, a až potom SM systém. SM systém je náročný na správnu posturológiu tela a koordináciu ruka-noha, zvedomiť si pohyb. Takže bez kvalitného fyzio sa nezaobídete. PS: neviem u akého doktora ste boli, tie jeho odporúčania mi prídu čisto amatérske a neprofesionálne. Odporúčať cviky na chrbticu len tak od stola a internetu je vrchol!!! Mnohými aj fyzioterapeutickými cvikmi si môžete ublížiť. Záleží od mnohých faktorov, lordóza, kyfóza, spondylóza, osteoporóza, hernia disku, kalcifikáty.... Držím palce a prajem mnoho zdravia.
@jamimo ďakujem ☺️
SM system sa necvici podla videi, cvici sa so skusenym lektorom