Ahojte, potrebujem radu..
V júni som mala veľké bolesti zubu, myslela som že osmička, ani lieky na predpis od bolesti nezaberali. Potom to zrazu skončilo. Zubár ma zobral a skonštatoval že mŕtvy zub-šestka horná. Nechal mi to otvorené aby sa mi zmenšil opuch a mala som aj dvoje antibiotiká. Je to s nim ťažko, nedokážem sa k nemu dostať ani na termín. Sestrička ma vždy odbila že zavolajte si. Nakoniec to dopadlo tak že oni mi zavolali napr. V stredu že aby som vo štvrtok prišla. Skrátka ako na špagáte. Ten zub som mala rozvrtany až do konca augusta čo na mňa nemalo čas a to už som na nich naliehala že to chcem mať spravené lebo idem na dovolenku. Tak mi tam dali dočasnú plombu a že po dovolenke prísť a dá sa trvalá. Tak včera som sa tam konečne dostala, aj to ako bolestivá som si to musela odsediet inak by som mala termín až v januári. No ale prd mi to pomohlo, zubár ma zobral po 2,5 hodinách čakania a nespravil mi vôbec nič. Ze nech si premyslím korunu lebo ak tam dá plombu a zub sa zlomí tak bude musieť ísť von. Prišlo mi že silno na mňa tlačil s tou korunkou a som znechutená a naštvaná. Proste vždy tam dám hromadu peňazí a on ešte takto.. takže moja prosba o radu.. je tu niekto kto ma mŕtvu stoličku opravenú a vpohodr drží? Nie je to iba zbytočné strašenie od zubára? Ešte podotknem že na cenu som sa pýtala, ze 450€ čo je skoro celá moja výplata. Ale o to nejde.. len mi to príde že nie je zubár férový. Zmeniť som nikdy nechcela, tento doktor ma so mnou svätú trpezlivosť, mam panicky strach a s ním je to vpohode. Takže ďakujem za postrehy
ja mam tak aj tak ak budes mat len mrtvy zub casom scerna. ale kedze to nie je predny nevadi. je to 50:50 ci sa zlomi. mozes silnejsie kusnut do kostky... a bac pojde von, pri korunke sa ti to nestane nakolko tam vkladaju cap ci ako sa to vola
Baby on mi tie korunky ukazoval. Ale nechápem tomu že ako by urobil z toho zubu taký kužeľ keď tam mam plombu. To by mi vpodstate z toho zubu neostalo vôbec nič?
@kacena4 aký čap ? On mi korunku ukazoval a vnútri to bolo duté. Len sa to nasadzovalo na kúsok vlastného zubu co tam ostal..
@dominika1922 taku kovovu palicku na spevnenie mi tam dala
@dominika1922 ahoj, prosím zmeň zubára.
Hornú 6tku som mala mŕtvu, zablombovanu, potom mi zub do roka praskol. Spravil mi porcelanovu stoličku, ktorá mi vydržala cca 4 roky. V noci škripem zubami, tak asi sa mi tam niečo dostalo, abces sa spravil, plno hnisu a zub vonku.
Keby som vedela hneď si dám implantát.
Zub ma vyšiel s čistením kanalikov a korunkou 1300e 🤦🏼♀️
Tu v BA aj 1800e implantát jeden, mám ale kamošku a tá v Topoľčanoch za 900e. Dám ti meno zubára? Ja by som aj z BA tam cestovala, keď máš pevný datum, zoberie ťa a vlakom domov. Ušetriš peniaze.
@dominika1922 V prvom rade by som zmenila zubára. Jeho prístup je katastrofa. No a k zubu môj muž má na mŕtvom zube korunku. Najprv mu ho ridne preliecila a následne mu urobila korunku. Keď už bolo všetko urobené tak mu zahlásila že na ňom nemôže žuvať 😂 ale normálne s ním funguje nijak sa neobmedzuje zatiaľ už ho má rok. Vyšlo ho to do 100 EUR myslím.
@dominika1922 ahoj, akurát dnes ráno pri raňajkách sa mi rozsypala horná stolička, ktorú mi cca pol roka dozadu zubár plomboval - mala som tam začínajúci zápal, precistil mi kanálik a dal koreňovú výplň. No a dnes sa stalo toto 🙈 čiže zrejme tá korunka je naozaj lepšia možnosť, keď chceš mať s tým zubom pokoj.
Mam mŕtve skoro všetky stolicky, povytahovanenervy, vycistene, zaplnene. Nemám ani jednu korunku, zlomil sa mi len jeden, opravili ho a drží uz niekoľko rokov. Možno by si mala ist k inemu zubarovi q spýtať sa na iny nazor mozno fakt treba korunku 🤷♀️
@dominika1922 ja neviem, podľa mňa tá korunka nie je nevyhnutná. Ja mám viac mŕtvych zubov, na žiadnom nemám korunku a nikdy sa mi žiadny nezlomil ani nesčernel.
@dominika1922 mam viacero mrtvych zubov- 6-7, vsetky bez korunky, zatial ok, niektore uz 15 rokov. Jeden sa vsak zlomil, uvidim, co navrhne zubar.
Baby tie čo píšete že nemáte korunky a vpohode. Potešilo ma to. Ale zubár povedal jednoznačne, ak sa zlomí ide von. Na jednu stranu mi to príde ako vydieranie.. ale zas čo som kedysi mala mŕtvy zub, bývalá zubárka mi ho tak stenšila že nevydržal a zlomil sa na 6 časti. Ten musel ísť skutočne von a keďže mam paniku tak sa snažím aby to čo najdlhšie vydržalo (nechrúmem tvrdé veci a tak)
@dominika1922 riesim teraz to iste. mala som zapal pri koreni mrtvej sedmicky. vycistili kanaliky, preliecili, zaplombovali a najblizsie rtg ci je vylieceny zapal. ak je ok, tak korunka, lebo taky zub je velmi krehky. zubarka je kamoska, velmi dobra zubarka. nenutila by mi nieco, co netreba. vie, ze nemam na rozhadzovanie
Pristup zubara nekomentujem, ale ja som si mrtvu stolicku bez korunky presne takto zlomila. Musela von, mam implantat. Urcite korunku.