Ahojte, zo zubu mi vybrali nervy, dali vlozku bolo to fajn. Bola som u Dr. vycistil, preplachol dal o5 vlozku az sa to upokoji a cca o tyzden ma to znova zacalo boliet na dotyk, co i len jazykom. Ked je ten zub "mrtvy" tak co to moze byt? 🥺
Namnožili sa v zube bacily, po zvyškoch nervu a ciev sa dostali až do kosti a vyvolali zápal. Takto som sa trápila vyše roka a pol so zubom, nakoniec som ho nechala vytrhnúť a konečne mám pokoj.
Zle vyčistené kanáliky, množia sa baktérie, vzniká zápal. Máš 2 možnosti ako to riešiť. Buď si to necháš urobiť ešte raz a kvalitne s potrebným vybavením (nie ako teraz, takúto odfláknutú prácu) alebo dáš zub vytrhnúť. Len si potom povedz, že čo namiesto toho zubu budeš mať a ako ho nahradíš. Je to chyba tvojho zubára, nie tvoja.
@uhnakova ak zubár nemal mikroskop, tak áno je to jednoznačne jeho chyba, lebo neupozornil pacienta, že je vysoké riziko, že ošetrenie bude neúspešné, lebo na to nevidí. Niekedy sa zub zachrániť nedá, ale to treba najprv vyskúšať 2 x čistenie pod mikroskopom u odborníkov. Dnes je už takých zlyhaní minimum. Zato nekvalitné ošetrenie bez potrebného vybavenia ambulancie tak tých je neúrekom, každý týždeň sa tu niekto na to stážuje, že ho zub bolí po takomto výkone zubára. Ani jeden pacient však netuší ako to má byť správne vykonané a už vôbec nie je upozornený na % úspešnosti bez mikroskopu. To keby zubári začali hovoriť pravdu, tak vieš o koľko kšeftov prídu ?
@gemerka17 len mne odmietol zub ošetriť aj zubár s mikroskopom, že to je už beznádejné, lebo na rtg nevidno, že by bol zle vyplnený, bolo vidno len zápal v kosti okolo zuba. A naopak, zub, ktorý mám zjavne vyplnený len tak šmejďácky, pretože jeden koreň je vyplnený do polovičky, tak ten problémy nerobí. Už ho tak mám 10 rokov. Ale iste môže mikroskop pomôcť, no stále ho má málo zubárov. Mne napríklad žiadny zubár neklamal o životnosti mŕtveho zuba. Každý jeden mi rovnako odpovedal, že záleží, ako ktorý zub a ako sa s tým telo vysporiada.
Je tam zapal a tvori sa hnis...moje deti to tak maju a preto im mrtve zuby nechava otvorene...ale to su mliecne.
Asi treba otvorit, precistit, dat mozno Atb ked je zapal...
@uhnakova mala si ísť za iným zubarom. Tiež som mala tu istú situáciu ako ty. Zubár znova zub otvoril a prečistil kanaliky, o pol roka sa zápal na koreni zuba zhojil. Zubárov s mikroskopom je pomerne dosť, ani netreba extra hľadať. Vo väčších mestách si môžeš vybrať. Jasne dedinský zubár ho nemá. Životnosť mŕtveho zuba je môže byť obdobná ako živého zuba. Ak je dobre vyčistený, dokáže slúžiť veľmi veľmi dlho.
infekcia a boli dasno