Mŕtvy zub a a na ňom korunka

lucylucka
2. jún 2021

Ahojte.V predu na prednom mrtvom zube mam korunku a v poslednej dobe sa mi stale ozyva.Niekedy mam pocit ze tam aj nieco zapraska.Osetrenie kanalika som mala pred cc 10r.Ma niekto s tym skusenost?Tiez mal nieco take?Treba znova osetret kanaliky?Lebo nechapem preco ma niekedy boli..😞 na poklop neboli len z nicoho nic zacnu bolesti v pokoji ,ktore sa daju zvladnut - aspon zatial.

marseillefan
2. jún 2021

Mŕtve zuby nedostávajú živiny, tak postupne strácajú tvrdosť/pevnosť a začnú sa rozpadať. Alebo tam môžeš nejaký zápal (prípadne cystu?)... moja skúsenosť je bohužiaľ taká, že keď mŕtvy zub začal bolieť, tak musí ísť väčšinou von. Skús si dať urobiť rontgen a dozvieš sa viac... Držím palce.

janka1011
2. jún 2021

@lucylucka keď bolí mŕtvy zub už je zle...môžeš skúsiť spraviť ešte reendo, no fakt to väčšinou končí trhaním mám s tým skúsenosti 😔

lucylucka
autor
2. jún 2021

@marseillefan v stredu som objednana na endodonciu.Spominala som zubarovi ze ma tam raz za cas boli tak zeby trebalo znova precistit kanaliky.
@janka1011 joj dufam ze precistenie pomoze.Lebo ma... ked dam precistit vysolim vela penazi a nakoniec mi ho aj tak vytrhne..🙄

matapo
2. jún 2021

...ja mma jeden mrtvy zub a mrtvy je uz 25 rokov. Vtedy mi ho zubarka spravila, vyplnila kanaliky a sluzil cele roky bezbolestne ako mal. Min. rok sa ozval, ja som citila ze sa v nom nieco deje, lebo sa mi nad nim spravila taka fistula aj ked zub na dotyk bolestivy nebol, citila som ze nieco sa mi s nim stane. A ozaj sa stalo, sa mi zlomil, najskor jedna stena, zubarka mi to spravila len cementovou vyplnou ze ak bude zub stale ok, tak mi tu odlomenu stenu domodeluje, chvilu bol pokoj a zas prisiel ten pocit, tiez sa mi zdalo akoby nieco pukalo,...lomila sa mi aj ta druha stena. Zlomil sa mi teda cely zub pod urovnou dasna, tym momentom zmizla aj ta fistula a pokoj svaty. Bol to problem v dasne , zacinajuca paradentoza a mrtve zuby tie su najslabsie takze tam to zacina. nakolko koren aj vypne boli ok, ubarka mi vymodelovala cely ten zub, uchytila ho o neporuseny koren a kanaliky a je pokoj.