Mŕtvy zub

5. sep 2023

Čaute baby, bola som dnes u novej zubarky a ta mi tvrdi ze mam pod amalgamom mrtvy zub, ze odumrel asi sam? Pocula som to prvy krat… ako je mozne ze zub odumrie sam? Za cca 5rokov co tam je plomba? Nechapem to, nemate skusenost? A tvrdi ze mi to musi vyvrtat,vybrat nervy a zaplnit. Ostala som az biela z tej predstavy… vraj sa mam pripravit ze to bude troska boliet :O mate niekto s tymto skusenost?

feropls
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jane1987
5. sep 2023

Samozrejme, ze pod plombou moze zub odumriet. Staci, ze nebol poriadne vyvrtany a ostal tam kaz resp amalgan sa lubi drolit a mohlo sa tam pomedzi cosi dostat. Niekedy ucitis len jedno dve pichnutia alebo si neuvedomis, ze obcas ta pobolieval resp to pripisujes dutinam ci inemu zubu. Caka ta endodonticke osetrenie, ktore je neprijemne ale nie velmi bolestive, casto sa picha aj anesteza a tym padom citis minimalne nieco. Vycistia sa kanaliky a zaplni sa zub a uzavre plombou.

lubkovaandrejka
5. sep 2023

Ahoj🙂 tak ak je kaz zle osetreny alebo rozsiahly, prenika zo skloviny do zubnej drene, zubna dren sa zapali a postupne odumiera. Zub ti endodonicky osetria. Vyplnia korenove kanaliky, aby ti zub mohol sluzit dalej. Malokedy je to bolestive. Akurat je to drahe. Zavisi o kolko korenovy zub sa jedna. Ja mam mrtve zuby 4.

angela85
5. sep 2023

Je to nepríjemné,trošku dlhšie sa to robí a keď je to stolička tak to môže stať 130-230€

gemerka17
5. sep 2023

Stať sa môže, vysvetlene prečo je vyššie. Je to bezbolestne ošetrenie. Čiže neviem čo to máš za zubarku. Cena sa pohybuje rozne. Záleží či si to už na začiatku budeš chcieť dať urobiť poriadne alebo pôjdeš do rizika, že to budeš mať zle urobené. Ak sa jedná o stoličku, tak riziko je veľké.

unicornlady
5. sep 2023

Pri vyberaní nervu sa dáva injekcia. Ja tak mám robené 3 zuby. S jedným zubom som behala takto asi na 5x, lebo mi dávali vložku párkrát, dosť bol zapálený ten zub.

tehulka2011
5. sep 2023

over si to u este u ineho zubara. Ja som za vyberanie nervov (2) platila 600€ a potom este za korunku dalsich 450€.