Koncom oktobra som sla k zubarovi, nasiel mi mrtvy zub na dolnom zuboradi, spravil mi aj prevenciu, bolo vsetko ok. Teraz som opat zacala citit divnu chut a trochu aj zapach tak som sla zase a nasiel mi dalsi mrtvy zub. Mohol mi ten zub odumriet v priebehu 1 mesiaca? Ak ano, cim to moze byt? Bol by si to vsimol pri tej prevencii?
@alenkatt ako rozsypala? Ze sa rozlamal?
Ano su krehke a rozlomia sa
@alenkatt kojenie na zuby nemá vplyv ani tehotenstvo. To je keď ma žena nevoľnosti a hneď si zuby umyje, poškodí si sklovinu.
Musel tam byt bud úraz nejaký naraz na ten zub alebo hlboký kaz. Zub inak neodumrie. Ak nerobil rtg tak to vidieť nemôže ak je v medzizubnom priestore a tam sú najčastejšie
@ronie338 Problémom môjho tehotensta bolo úplne vyradenie mliečnych výrobkov a mäsa, nakoľko som to vo všetkom cítila a spôsobovalo mi to nevoľnosti a po pôrode asi keď mala malá 3 mesiace, malá krv v stolici , nakoľko bola len dojčená , doktor mi navrhol skúsiť na 3 mesiace vysadiť zase mliečne výrobky ( predpokladal malej alergiu na bielkovinu kravské mlieka- našťastie sa to nepotvrdilo). Moja zubárka sa vyjadrila je ten zub sa rozpadol najprv vnútri od koreňov kvôli slabej výžive a nedostatku vápnika.
Normálne som večerala placky mäkke a zrazu len som zacítila tvrdé a vyplula som viac ako pol zubu a zostal mi akoby zvonku celý ( keď sa usmejem zub akoby bol v poriadku) ale vnútro je duté a z vnútornej strany nemám sklovinu.
Tam muselo byt niečo iné. A nie ze nedostatočná výživa. Ja som tiež bola tehotná a nejedla som poriadne dlho nič okrem vývaru a soletiek a nemám viac kazov ani zničené zuby.
Mne takto odumrel zub v priebehu roka, podľa rengenov a to som mala medzitým aj prehliadku.🥹 Teda odumrel a a 1/2 sa normálne rosypala 🫣. Mam dcérku 2 roky a kojila som ju do augusta tak to pripisujem tomu, inak nikdy som so zubami nemala problémy . Mam asi len 3 kazy robené tak dúfam že takto neskončí viac zubov