Ahojte, bola som u neurologičky, a poslala ma na MRko a 3 hodiny ored tým nejesť. Co ma vyšetrenie hlavy s tým ze sa nemám najesť? A je to taka katastrofa vyšetrenie že riadne búcha to MRko? A ze je tesne nad hlavou? Mam klaustrofobiu a celkom sa bojím ako to zvládnem 😵💫
budu ti davat kontrastnu latku, preto chcu nalacno...Budes v takom prstenci alebo tuneli, /u nas je otvorene MRI - prstenec/, pomerne priestranne to je, okolo to bude buchat, pozri si nejake videa na YT. Do usi ti pojde hudba alebo radio, na hlave budes mat taku klietku...20min to cca trva, prezijes, prezilo to xy ludi pred tebou aj po tebe preziju, ja idem v utorok uz po xyty krat
Normálne som jedla, zle mi bolo preto ze mam ťažkú klaustrofobiu, od žalúdka nie, dala som to
@martinmmartin nestraš ju este aj vizualne 😂
Ja som bola na MR, nemala som na hlave nič. A treba im povedať, že máš klaustrofobiu. Daju ti do ruky tlačidlo na zvonček, ak by niečo, zazvonis. Ale dá sa to vydržať.
@lukbe na mr coho si bola? Hlavy a krku?
ja som bola na hlavu a žiadnu klietku som nemala
Klietka je ked robia mr krcnej chrbtice, aspon teda ja som to tak mala...hlava neviem ale necudovala by som sa keby ano
@martinmmartin bola som už aj aj.
@martinmmartin ja inak tiez - CT mozgu mi robili 2x, ziadna klietka na hlave, len mi povedali, ze sa mam co najmenej hybat
@missviolet CT je uplne ina vec. CT je Röntgen co sa toxi okolo teba. MR je silne magneticke pole co ti nasmeruje vsetky molekuly vodika jednym smerom a klietka ( cievka) sluzi na pozorovanie odchyliek v usporiadani ked pole menia.A tak vznika obraz a preto to trva ovela dlhsie. Cize potrebujes klietku na hlave aby bol aky taky detailny obraz. Klietku mas zabudovanu aj v samotnom pristroji ale tam nevidis tak presne milimetrove detaily(co ale kolkokrat netreba- kosti kolena atd)
Bol som nedávno ale nie s hlavu.Večinov sa dávajú cievky ako také prikrývky kde sa vyšetruje časť tela pre lepšie zobrazenie.Sluchadla som mal ale hudba žiadna.Bol som kde sa dáva počas vyšetrenia kontrastná látka.Jeniny problém že som nič nepil aj dosť na wc.Liečim na V.tlak tak tie lieky su močopudné.Tak troška sa doktor potrápil keď zavádzal kontrasnu látku moja chýba.Treba piť pokiaľ sa má podať kontrastná látka kvôli žilam.Ale ináč v pohode MR sa sú veľké 70cm priemer otvoru do 250kg človek.
@petermafo kde ste sa objednavali prosim
@bielykral kde ste sa objednavali prosim
@michaela19900 Ja v Nových Zámkoch
Neodporúčajú jesť kvôli tomu, aby si sa im tam nepozdravila. Ale niekto si dá niečo ľahké keď vie že to zvláda
Nebúcha to až tak strašne, máš slúchadla na ušiach. Ľahneš, zavries oci a budeš myslieť na niečo pekne
Daj si vyššiu dávku magnezia