Prosim Vás, čaka ma MRI malej panvy v Ba Ružinovska poliklinika. Mam klaustrofobiu. Dajú mi do tunela aj hlavu? Či bude vonku?
@martinmmartin tak to nedám.Ja dúfam, že budem mať hlavu vonku. Niekde som videla fotky, že je tam pacient len po krk, teda opačne.
@ivet1908 klaustrofobia je relatívna kontraindikácia k MRI vyšetreniu. Treba sa dohodnúť, aby ti ju urobili v sedacii.
@martinmmartin nevyspata bude ešte uzkostlivejsia.
@ivet1908 dajú Ti liek na ukludnenie večer doma plus ráno pred vyšetrením pýtaj sa lekára.Ja som tiež hľadala MRI "otvorene" ale to zase nebolo tak silné, aby vyšetrili čo mali.
No asi to zrušim. Neurol si mám dať. Keby mi tam nedali hlavu, to by bolo v pohode.
@ivet1908 chápem ja mám takú paniku na lanovkach.Skus popozerať vraj na Kramaroch je iný typ MRI tam je vraj hlava vonku ja som chrbticu vydržala v Procare na Lexaurine 3 mg, ale MRi mozgu som vzdala.Nevydrzim mat priviazanu hlavu a nad sebou pár cm, že neviem ani hlavu zdvihnúť pre mňa to je nočná mora
Ak Ti dajú vyssiu dávku zvládneš to uvidis len treba aspoň ten deň predtým začať...
@ivet1908
V Cinre v petržalke (neviem, či už nie su presťahovaní do Borov), keď som bola na MRI mozgu, tak som pred sebou mala také zrkadlo, ktoré mi zrkadlilo miestnosť. Keď som pozerala do zrkadla, pozerala som akoby do miestnosti. Bolo to určite menej skľučujúce ako pozerať len na tunel na sebou. Ale toto som mala len pri MRI mozgu, keď mi robili driekovú chrbticu, také som nemala. Ale keby si opýtaš a k tomu tabletku, dáš to!
@ivet1908 dáš to neboj. Oči zavri hneď ako ta budu vsuvat do tunela. A mysli na niečo pekné alebo si opakuj nejakú vetu dokola. A spytaj sa, ci pustaju ventilatorom vzduch resp. O to poziadaj. Ja si beriem vždy moje obľúbené tricko🙂 po prvej mri som vysla celá bledá a rozklepana a to len preto, lebo som otvorila oci a ten pocit ze si v hrobe bola hroza😵💫. Ale dá sa to zvládnuť. Drz sa 🙂
Tak zvladla som to. Vôbec nič to nebolo. Ani ten tunel nebol uzky. Hrali mi pesničky. Na konci keď ma začali vysúvať som sa aj pozrela. Ďakujem za podporu.
@ivet1908 super vidíš strach má veľké oči.A dala si si liek?
@aandrea9 asi som tvoj klon🙂na Oravskom hrade som mala problém vyjsť schodíkmi hore a, keď som sa pozrela ako sme vysoko a kam dovidim tak som vo vnútri rozmýšľala ako sa dostanem späť.A ešte isli ľudia velmi pomaly o to horšie.Neznasam výšky.Raz mi muž chcel spraviť prekvapenie kamarát je pilot a zobral nás na prelet vrtuľníkom ešte pred 10 r som sa tak nebála teraz by som už nesla
Ja som ani pri jednej mri neotvorila oci.Bola som asi 5x a zatvorila som oci ked ma tam vopchali netusim co sa okolo dialo 😀
@ivet1908 Jo aj hlavu, Tunel ma ca 2m na dlzku takze sitam cela. Bud rada ze nejdes na mri hlavy lebo tam ti v tom tuneli este navyse zavru hlavu do klietky. Skus tam prist uplne nevyspana a unavena, pustia ti hudbu a das si slofika