MRI cez zdravotnú poisťovňu so žiadankou od nezmluvného lekára

zajasik
8. feb 2024

Ahojte
Je mozne nejakym sposobom ziskat ziadanku na mri chrbtice cez poistovnu? Chodim k sukromnemu dr a potrebujem mei chrbtice je to dost drahe vzhladom na to ze som poistenec zdravotnej poistovne.
K zmluvnemu lekarovi sa dostanem tak za tri mesiac eak vobec, viete niekto poradit prosim velmi pekne?
Za riesenie som ochotna zaplatit dakujem

120898ka
8. feb 2024

@zajasik a aku mate poistovnu dovera preplaca 80 percent

zajasik
autor
8. feb 2024

@120898ka videla som bohuzial mam vszp

120898ka
8. feb 2024

@zajasik ale na stranke vszp je tiez ze sa da podat žiadost na preplatenie

zajasik
autor
8. feb 2024

@120898ka ak som sa spravne docitala tak iba v pripade ak ide o akutne vysetrenie. Ale ak ste nasli nieco ine tak mi prosim poslite

120898ka
8. feb 2024

@zajasik a ten sukromny lekar vam nevie dat žiadanku?

zajasik
autor
8. feb 2024

@120898ka on mi ziadanku dal ale ked da ziadanku nezmluvny lekar tak mi mrko nepreplatia. Teda aspon tak som sa docitala

120898ka
8. feb 2024

@zajasik ja som nasla toto

gemerka17
8. feb 2024

@zajasik ja viem, že ti to nepomôže. Ale ak vždy ideš takto, že lekárovi zaplatíš extra za vyšetrenie, tak si daj pozor aby mal zmluvy s poisťovňou. Presne to platí na takéto prípady. Lekár síce zinskasuje platbu 2 krát, aj od teba aj od poisťovne za vyšetrenie ale je ochotnejsi potom riešiť problém a najmä následne vyšetrenia su preplatene poisťovňou.
Toto riešila takto moja známa, tiež presne to čo ty. Vybavila iba po známosti, aby to mala uhradené. Tiež vszp. Lekár ti nepovedal, ako by sa to dalo obísť?