Mravčenie v končatinách, kŕče v lýtku a bolesť hlavy

katrin2015
9. júl 2020

Ahojte. Potrebovala by som poradiť.... Už dlhšiu dobu pociťujem mravcenie v končatinách, kŕče v lýtku, bolesť hlavy, stále to po pár sekundách prešlo, ale včera som sa tak trochu vystrašila.... Chcela som položiť pohár na poličku ako som dvihla pravú ruku dostala som kŕč akoby do celého ramena, netrvalo to dlho, ale strašne som sa zľakla. Môže to byť niečo vážne??? Mala by som sa začať strachovať??? Nikdy som takýto kŕč ešte nemala Ďakujem.

suve99
9. júl 2020

Môžeš mať málo horčíka - z toho bývajú kŕče, mravčenie, bolesť hlavy... Daj si skontolovať minimálne KO.. + veľa tekutín !

renatka1985
9. júl 2020

smer obvodny lekar a neurologia.

silviazlat
9. júl 2020

@katrin2015 Buď málo horčíka, alebo niečo pravdepodobne s chrbticou - asi krčnou. Treba ísť po Dr.

katrin2015
autor
9. júl 2020

U neurológa som bola minuli rok, povedala mi že z neurologického hľadiska som v poriadku. Mala by som sa tam vrátiť?

optimistka
9. júl 2020

@katrin2015 skús prečítať niečo o tetanii.

janinah
9. júl 2020

mala by si začať cvičiť-seriozne a pravidelne

katrin2015
autor
9. júl 2020

Môže to byť aj so stresu??? Mám dosť stresujúce obdobie.... Žiaľ....

lienocka2808
9. júl 2020

@katrin2015 moze to byt vselico, od nerovnovahy mineralov, krcnu chrbticu, sklerozu multiplex az ALS. Zacni u obvodaka a potom neurolog.

asia83
9. júl 2020

@katrin2015 Všetko možné. Skleróza, mŕtvica, chrbtica, xy ďalších diagnóz. Smer obvodný doktor.

sofiia87
9. júl 2020

Naozaj si myslis, ze tu sa dozvies viac ako u scojho lekara?

montemotherone
9. júl 2020

@katrin2015 kúp si Magne B6, pi dostatok tekutín (fakt si to meraj, aby si vypila aspoň 1,5 litra denne. Prestaň pozorovať a uvedom si, že nemladneme 😉 Telo ti bude dávať stále častejšie najavo, ak ho zanedbáš a nedopraješ mu to čo potrebuje. 🤷‍♀️ stres napríklad spôsobuje to, že míňaš viac magnézia. Takže kŕče, ale aj nervozita, nepokoj, psychická labilita, až bolesti hlavy, tŕpnutie tváre, bolesti chrbtice... Lekár ti s týmto nepomôže ak neurobíš vo svojom živote zmeny k lepšiemu 🤷‍♀️

katrin2015
autor
9. júl 2020

@sofiia87 to neviem na isto, lebo môj lekár mi nič nepovedal.... Bola som na neurológii, u kardiológa, nikde nič, akurát mi s krvy zistili, že mám nefunkčnú štítnu žľazu .... Ale na tie kŕče a bolesti hlavy mi nikto z nich nič nedal ani nepovedal.

katrin2015
autor
9. júl 2020

@asia83 mŕtvica??? Tak teraz si mi pridala na strachu....

asia83
9. júl 2020

@katrin2015 No to treba riešiť. Určite treba ísť ku doktorovi. Ja som tam vymenovala viacero diagnóz. 😉

danielahamar
10. júl 2020

Chrbtica, tetania, iné ti písať, lebo ta len vystrašim, ale určite treba mudr. keďže mravci v končatinách. Ale určite magnézium, D vitamín si nasad a tekutiny a oddych

katrin2015
autor
12. júl 2020

@danielahamar oddych si nemôžem dovoliť, popri 2 deťoch a práci.... Ale ďakujem krásne

miriam11
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danielahamar
12. júl 2020

@katrin2015 ak by to bola tetania, je to aj vyčerpanie organizmu, stres, takže len vitamíny stačiť nebudú, ale to zistíš sama časom, že niečo aj pre seba musíme spraviť, aby sa to upravilo😉