Ahojte,idem na MR vyšetrenie mozgu aj s kontrastnov látkov.bojim sa tej látky do žili.mám rôzne myšlienky ,ako napr.mi bude zle z nej.bolo niekomu z nej zle?
@janula2511 moja mamka aj teta boli aj s kontrastnou latkou a hned im dali aj liek aby im nebolo na zvracanie. Nebolo to vraj prijemne ale da sa to zvladnut. Drzim palce. Ja som bola bez kontrastnej latky.
@nelca84 ja neviem prečo.psychika.
@janula2511 tak sa ukludni, nic to nie je, ja si pri mr-ku vzdy celkom dobre oddychnem 🙂
@kika831 bola si bez látky a musela si si pred vyšetrením urobiť kreatín v sére z krvi spraviť?
@janula2511 nie nemusela.
Mne nebolo vôbec nič, bola som dvakrat
@janula2511 moja dcera chodi na MR s kontrastnou latkou od svojich 8 rokov a zle jej z nej nebolo nikdy 🤷 ... Ono je to asi ako aj s liekmi, vzdy sa moze najst niekto, kto ma vedlajsie ucinky, no vacsina to zvladne v pohode. Neboj sa, ak by cosi bolo, masv ruke tlacitko pocas celeho vysetrenia, vies stlacit a vysunu Ta "z tunela" a povies, ze sa necitis dobre...
@janula2511 ja som to tiez mala. Dokonca som dostala taku uzkost, ze som prerušila MR 🙈🙈🙈 hanbila som sa ako dieta ale nevedela som to prekonat. Na druhykrat uplne v pohode. Nic mi nebolo. Nemusis sa bat, aj keby sa nieco stalo, tak personal je školený a si hned v nemocnici. Maju to aj napisane na tlačive , ktore tam vyplnas.
Zvyčajne sa,podávajú lieky už v príprave na vyšetrenie.Ale to má asi každé oddelenie inak.
mne tiez nic nedali, len ma upozornili, ze mozem citit pocit tepla na niektorych miestach a tak aj bolo, zle mi nebolo
Normálne ste išli do roboty po vyšetrení ?
Nič mi nebolo bola som na MR mozgu aj s kontrastnou látkou už 5 krát a normálne som potom fungovala.
@janula2511 mne dávali kontrastnu latku do žili pri mri mozgu.. ja som teda zažívala hrozne stavy.. nemocnicu som mala 5 minut pešo od domu ale ledva som prišla domov.. závraty, návaly tepla a zimy, triaška, nevoľnosti, pocit na zvracanie.. keď som to pri druhej mri povedala tak už mi ju nedali, vraj alergická reakcia.. na každého to môže zaucinkovat inak
@janula2511 neni sa coho bat, nic necitis, len, pichnutie, preco by ti z toho malo byt zle???