MR mozgu, cysta na CT a kontrastná látka

2. mar 2022

Ahojte, minulý tyzden som bola na CT kvoli bolestiam v hlave, hucaniu v hlave, brneni. Nasli mi cystu, ktoru nevedeli blizsie specifikovat. Vcera som bola na MR, 5 min pred tym ma vytiahli von a opytali sa ma ci suhlasim s podanim kontrastnej latky. Mam obavy. Treba cakat cca 2-3 tyzdne. Ma niekto podobnu diagnozu ? Operovali vam to ? Mam 30 rokov.

oli18
2. mar 2022

Nášmu známemu, staršiemu pánovi, pred rokom našli veľkú, už neoperovateľnú cistu na mozgu. Dostal sa z toho celkom dobre.

kristin00
2. mar 2022

Ahoj, mne našli minulý rok cystu na CT, robili mi aj MRI ale bez kontrastnej látky. Mne povedali, že s ňou netreba nič robiť a pravdepodobne ju tam mám od narodenia.

autor
2. mar 2022

@kristin00 ja ju nemam od narodenia, lebo pred rokmi som bola na ct a nebola tam. Aj ta nejako sleduju ?

nicicka
2. mar 2022

Aj ja mám. Vraj sa to nerieši. Tak neriešim...

lily14
2. mar 2022

Aj ja mám..archa....neviem aku už roky

kristin00
2. mar 2022

Nie, vraj je to ok a úplne bežný nález. No ja neviem presne odkedy ju mame keďže to bolo moje prvé CT aj MRI 😃 To len neurológ mi povedal, že vraj je to veľmi pravdepodobne že tam bola stále

haanovajana
2. mar 2022

Mne zistili pred troma mesiacmi v máji mám ísť zase na MR.Hlava ma dosť často bolieva.

autor
3. mar 2022

@haanovajana aj ti k tomu povedali viac ? Ci sa to len sleduje alebo treba operaciu ?

haanovajana
3. mar 2022

Zatiaľ operáciu nie,len keď sa bude zväčšovať.