Poprosím, ak by mi vedel niekto napísať nález z MR - driekovej chrbtice, laicky. Ďakujem
Zachovaná L lordóza
Schmorlove uzly L2-L4
Incip. ventrálna spondylóza L2-L5
IVD - osteochondróza IVD L4/5 so subchondrálnym edémom /zmeny typu MODIC I./
- desikácia IVD L2/3, incip. L3/4
V segm. L2/3/4 bulging disku. Spondylartróza bilat. Bez kompresie radixov
V segm. L4/5 pokročilý bulging disku s fokálnou disrupciou fibrózneho anulu foraminálne vľavo. Spondylartróza bilat. s
incip. hyperprodukciami. Parciálne vtesnenie neuroforamenov, kompresia koreňov L4 bilat.
V segm. L5/S1 bez herniácie IVD
Záver:
V segm. L4/5 pokročilý bulging disku s fokálnou disrupciou fibrózneho anulu foraminálne vľavo. Spondylartróza bilat. s
incip. hyperprodukciami. Parciálne vtesnenie neuroforamenov, kompresia koreňov L4 bilat.
@kacena4 , ďakujem za odpoveď, pred dvoma týždňami mi seklo ale brútálne v krížoch, bolesť strašná, kríže mám v kuse stuhnuté, hlavne na ľavej strane. Sm systém som cvičila, ale bolo mi povedané, že je to zastaralá metóda, že existujú aj lepšie a účinnejšie, ale konkrétne nehovorili ktoré. Kolagén ktorý odporúčaš? Ďakujem
@dudkav na toto ti kolagen velmi nepomoze
Rozmyslala by som nad hospitalizaciou na neurolog odd, dostanes infuznu liecbu, rehabilitacie a pyaj sa na moznost aplikacie ozonu
@taktotedanie skončila som na urgente, celý týždeň na injekciách a mala by som byť ok. Aj sa tak teda cítim. Idem k neurológovi na kontrolu koncom mesiaca. Avšak ten mi na nález z MR napísal, že je všetko ok a nemám vôbec žiadne obmedzenia, tak neviem, musím to s ním prekonzultovať.
@dudkav ake chces obmedzeni?
Toto je len prechodny stav zase sa to zhorsi pokial s tym nic robot nebudes
mas tam hoco nezavazne, ale L4/5 mas vystúpení platnicku ktora ti tlaci na miechu a z tohto asi mas bolesti. dr zvazi dalsiu liecbu. nevie m nakolko je vystupena nepisu, dcere pomohlo cvicit denne sm system 2 r a ma pokoj upravilo sa to. mne praskla pri nebhodnom rotacnom pohybe bedier a museli ma operovať. odporucam zacat brat pravidelne kolagen na tie mensie problemy ci su tam aby sa platnicky nevysusovali ale ostali co najdlhsie pružné