Ahojte 🙂. Potrebovala by som sa len poradiť a spýtať sa hlavne tých, čo infekčnú mononukleózu prekonali. Zhruba pred mesiacom mi ju zistili, ale do dvoch týždňov som sa z akútnej fázy dostala, mala som zahnisané mandle, žiadna teplota a hnis zmizol. Takto bez bolesti som už dva týždne a akurát včera sa mi kúsok zväčšila uzlina no nie je veľmi bolestivá a v ústach ako keby na podnebí som mala taký malý začervenaný fliačik. Pokiaľ viem, mononukleózu môžem mať len raz za život možno v zriedkavých prípadoch sa objaví aj druhý krát. Je to normálny jav po tejto chorobe alebo sa to po tak krátkej dobe môže ešte prinavrátiť späť? Ďakujem za každú odpoveď 😉
ano, zvacsene uzliny su jednym z priznakov mononukleozy. U mojej dcery bol priebeh velmi vyrazny, hrdlo jej tak opuchlo, ze mala pocit, ze sa zadusi. Normalny jav po chorobe je unava a slabost, treba obmedzovat fyzicku aktivitu a setrit sa, dcera mala prikazany klud mesiac, hoci horucky klesli, bola bez priznakov a citila sa relativne dobre, az na tu unavu. A dodrziavat pecenovu dietu, minimalne pol roka. Prajem ti, aby si sa co najrychlejsie dala dokopy 🙂
mononukleoza sa moze vratit kedykolvek, nielen raz za zivot. byva casto pri nej aj zvacsena uzlina, aj pecen, ale moze to byt aj ina infekcia ktora na to nasadne. pokial ale nemas ine priznaky, tak by som to zatial nejak neriesila
Ahoj môžem sa opýtať ako ste boli stou mononekulozou keď mal synček zveecsenu 2 rok uzlinu ako. Stále ju mal zvecesnu ci zmizla a objavovala sa pri chorobe dakujem
u nas ju mali vsetci dve deti a aj muz vsetci boli s tym aj v nemocnici... ano moze to byt ... maly ma tu uzlinu zvacsenu uz druhy rok, treba davat zvonku obklad s octanovou mastou ten fliacik by som skusila vytierat tinkturou gingivalis kupis v lekarni, a pit ostropestrec mariansky teda caj z neho vyvarovat sa alkoholu dodrziavat pecenovu dietu