Môzu sa bradavice preniest na bábätko cez kontakt koža na kožu?

nikusssik30
10. jan 2019

Dobry den,

Pocas tehotenstva sa mi rozsirili male bradavice na krku, hrudniku a prsnikoch. Mam mesacne babatko. Mozu sa bradavice pri kontakte koza na kozu alebo pri kojeni preniest na dieta?
Dakujem pekne.

sissy27
10. jan 2019

@nikusssik30 ak sú to naozaj bradavice, tak áno môžu, tie sú prenosné. Ale vôbec to bradavice byť nemusia. Najlepšie urobíš, ak zbehneš ku kožnej, nech ti presne povie čo to je a ako to riešiť.

aduska3232
10. jan 2019

@nikusssik30 ahoj,mne sa tiež počas tehotenstva urobili no niesu to bradavice ide o fibrom (výrastky) a tie sú neškodné, pozri na googli a porovnas či máš to isté čo ja

nikusssik30
autor
10. jan 2019

@aduska3232 ja myslim, ze mam aj fibromy aj bradavice. Nie su vsetky na stopke, ako ich opisuju. Vacsinou su to take svetlohnede alebo tmavohnede fliacky s malymi bodkami vo vnutri. A niektore sa zvacsuju. A ty si riesila odstranenie fibromov? Ak ano ako? Bola by som rada, ak by sa to dalo aj bez lekarov.

aduska3232
11. jan 2019

@nikusssik30 ja som fibromy neriešila, nemám ich veľa,moja bývalá suseda kožná ich videla povedala ze si to fibromy a pokiaľ neprekážajú tak to neriešim, mala som aj bradavicu alebo kúrie oko na chodidlo a v lete to bolo dosť estetický nechutne nato mi odporučila kolodium forte,to mi pomohlo no radšej by som som na tvojom mieste išla ku kožnej, keďže bradavice sa prenášajú ak v tvojom prípade ide oto