Môžu po extrakcii osmičky zarásť stehy v ďasne?

satanca
1. mar 2019

Ahojky. Môžu po extrakcii osmičky zarásť stehy v ďasne, keď si ich dám vybrať až na 12. deň? Alebo môže sa niečo stať? Ďakujem za odpoveď.

vivien16
2. mar 2019

@satanca ak ich máš vstrebatelne tak môžu.

erika434
2. mar 2019

@satanca ahoj. Mňa tento zákrok ešte len čaká. Prosím, popis mi ako to prebiehalo.... Mam z toho obavy...

tanyan
2. mar 2019

nič sa nemôže stať, ak ti tam zostanú stehy napríklad o 2 dni dlhšie. dcére kontroloval zubár stehy pod jazykom plánovane až po 2 týždňoch a povedal, že ani netreba vyberať, lebo sa to pekne hojí a vypadnú samé.

satanca
autor
4. mar 2019

@erika434 ahoj, prídeš dnu, najedena a napita vody. sadnes si, pichnú injekciu, počkajú kým zaúčinkuje a potom rozrežú, bud páčia alebo odvrávajú od kosti - zalezi na polohe, type, situácii. necitis nič okrem toho že sa ti tam niečo deje a keď zvolí páčenie, tak tam cítiť tlak taký silnejší ale sa da vydržať, ak vrta necitis nič len smrad taký spáleny. ak niečo bolestivé cítiš, pripichnu anesteziu. už len drzis otvorenú pusu a cakas kým bude po tom. to je individuálne a zalezi to najmä od šikovnosti lekára. napr mne fakt že komplikovanú osmičku robil primár to bola jahodka za 7min. ďalšiu mi robil taký mladý doktorecek a tomu to trvalo 45 min 🙈 myslela som že ho kusnem!!!😂 ale ver mi. ja som robila pred tým take cirkusy - vybavovala som si zubami nechtami celkovú anestezu (uspatie) ale teraz keď je už po tom a mám všetky 4 vonku, zhodnocujem: NIČ TO NEBOLO. Zákrok fakt neboli, jedine to pacenie keď sa zaprie tak mas pocit že ti zlomí sánku od toho tlaku ale nie je to bolest. Je to tlak. Bolesti prídu 3-4h po zákroku, ale dajú sa zvládať analgetikami (flector si kúp, lepšie zaberá a drží, len dodržuj dávkovanie, nieže sa otrávis!) noooo a tie pozakrokove bolesti trvajú cca 6-7 dni, to zalezi od toho, ako šetrne ti to doktor urobil. mna osobne to bolelo viac keď mi to ten mladík robil - bol neskúsený a rozrypal mi to tam statočne, brr... ale našťastie žiadne komplikácie, ani suché lôžko, ani zápal, infekt, nič. Moje doporučenia: na bolest FLECTOR, na druhy deň po zákroku CURASEPT ústna voda, repík môžeš (ja som moc nedávala, skôr tu ústnu vodu) a na 4-5 deň som dala aj Listerine (vyzabijal čo mal) umývať zuby, dbať na hygienu ale nepreháňaj s vyplachmi, môžeš si vyplaviť krvnú zrazeninu (=suché lôžko = bolestivá komplikácia) a ber WOBENZYM!!!! 5 tabliet 3x denne. Konské dávky za konské ceny ale pomoc veliká!!! Držím palce, neboj sa!!! DAS TO! P.S. Ja som bola v Ružinove v nemocnici

erika434
4. mar 2019

@satanca no ja mam iba 2 dolné a to v lezatej polohe. Korunky sú smerom k sedmičkám a už sú z časti vonku. Mala som ísť teraz 26.2. no ochorela som.... Bola som u obvodnej a ta mi pre istotu zobrala krv ci je to lokálne alebo je zápal aj v krvi.... A bol tam zápal aj v krvi... Takže chvalabohu je som na trhanie nešla lebo by to nemuselo dobre dopadnúť... Tak asi cez letné prázdniny to poriesim, lebo pracujem v školstve...

satanca
autor
4. mar 2019

@erika434 mne ťahali všetky 4, dolné úplne lezato,horizontálne,ležali na trojklannom nerve. vsetko dopadlo Ok. Áno bud si istá že na operáciu pôjdeš zdravá, nesmies mat herpes ani bolest hrdla ani nádchu nič proste... ideal ani ms