Môžu mi na pohotovosti vytrhnúť naraz aj 3 zuby?

5. nov 2024

Pekný deň

Neviete mi poradiť, či mi môžu na pohotovosti vytrhnúť naraz aj 3zuby?
Dva mam dole zlomené a hore ma jeden strašne boli.
Uvažujem nad Drienovou, náhodou ako sa tam pohybujú ceny?
Ďakujem

yanni
5. nov 2024

Preco trhat? Zuby sa netrhaju ale zachranuju.

bublinka1426
5. nov 2024

pohotovostou, ak tu mas na mysli, by som to neriesila.
3 zuby je zahul, mas zubara?

bella1988
5. nov 2024

Co takto zajst normalne k svojmu zubarovi?

lubina
5. nov 2024

Pohotovost sa bude zaoberat akutnou bolestou. Ak mas aj nieco ine, tak ta posle k tvojmu zubarovi

taktotedanie
5. nov 2024

Preco nejdes sa zubarom? Pohotovost nie je na riesenie c rokov uz zlomenych zubov

madeincssr
5. nov 2024

Asi dnesne ceny u (mnohych) zubarov uz nie su pre kazdeho. Skusit najst na webovych forach lacnejsieho, mozno kdesi v malom mestecku, ci na vidieku?

autor
5. nov 2024

Áno myslela som pohotovost
Nemám zubára, lebo mam z nich panický strach ale ta bolesť sa nedá vydržať.
A áno ide aj kvôli cene

autor
5. nov 2024

Z mesta z BA

slovakboy
5. nov 2024

Choď k zubárovi nech ti dá anestézu a ukľudňovák.

ivik4
5. nov 2024

Kamoske na pohotovosti pred par dnami vytrhli 2

ronie338
5. nov 2024

Pohotovosť je pre bolesť. Keď boli vyriešia ale dole nebudú nič robiť. Sú zlomené predpokladám dlho, nebolia čiže to je pre normálneho zubára. Inak, radšej k normálnemu zubárovi ako na pohotovosť. Ale keď boli treba ísť. Ale keďže sa nechodí na preventívne tak neviem ako je to s preplatenim poisťovne. Treba si nájsť zubára a dobrý zubar pomôže odbúrať strach. A keď je taky veľký strach bol by potom aj keď sa ide na pohotovost. To mi skor príde ako výhovorka lebo pohotovosť býva lacnejšia.

nikaeli
5. nov 2024

Pohotovosť býva predsa drahšia.. aspoň u nás určite je, nakoľko je súkromná.

Autorka aj ja mám panický strach zo zubára, dnes ráno som tam bola. Týždeň dozadu som chodila nervózna ako blúdna ovca a dnes ráno som sa zobudila pred štvrtou a uz som nespala.. celé telo sa mi triaslo, srdce búšilo až v ušiach, na 3x ma prehnalo. Našla som si zubárku, ktorá so mnou jedná ako so škôlkarkou, vždy sa istí, či som ok a či to zvládam. Za mňa pohotovosť - nikdy nevieš na koho natrafíš a ako s tebou bude jednať. Pochybujem, že sa tam s tebou budú babrať a ťahať tri zuby naraz. Veď to nie je len tak, ako keď nám ťahali mliečňaky (mimochodom práve z toho pramení moja celoživotná trauma zo zubárskeho kresla). Moja zubárka napr. ani zuby neťahá, posiela pacientov na stomatochirurgiu. Na tvojom mieste radšej oslovím ambulanciu a vysvetlím im, ako to mám, aby vedeli, ako s tebou pracovať, aby si bola čo najviac v pohode. Držím prsty!

ronie338
5. nov 2024

@nikaeli na pohotovosti robia zväčša z nemocnice zubári, málokde ze sa striedajú z klasických ambulancii ale tam sa s ničím nebabru ani oni. Nemajú na to čas. Preto je lepšie nájsť si zubára ktorý pomôže aj s odburanim toho strachu. Inak super pani doktorka, my sme sa tiež vždy snažili tak aby bol pacient xo najviac v pohode a začali sme menšími vecami a postupne si zvykli a v pohode dali aj dva zuby.

13uzivatelka11
5. nov 2024

Pohotovosť je drahšia ako nejaký zubar v okoli Bratislavy kebyže si nájdeš a už vôbec nie keď máš strach, neviem ci budeš mať šťastie zrovna na empatickeho zubára..

nikaeli
5. nov 2024

@ronie338 ja som na pohotovosti bola len raz, keď mi moja zubárka po dvoch týždňoch uzavrela zub, no ešte to bolo skoro - do večera som bola zelená od bolesti. Celá prestrašená som šla aj s manželom na pohotovosť a lekárka, ktorá mala službu bola taká nepríjemná, že som tam skoro odpadla, ako mi prišlo zle. Len sestrička ma chytala a aj ju potom uzemnila, že už by aj hádam stačilo, že vidí, že pacientka má strach. Celá jej práca trvala sotva minútu, keď mi spomínaný zub otvorila za 20€. Zvyšok dokončila ráno moja zubárka. Preto by som v stave, aký opisuje autorka na pohotovosť nešla ani keby bola zadarmo. Ale možno bude mať šťastie na príjemného a chápavého lekára.

makica
5. nov 2024

Cca pred rokom na Drieňovej za jeden zub anestezia, vytrhnutie+ antibiotiká cca 80eur.

basulaak
5. nov 2024

a trhania sa nebojis? Myslis ze to nie je neprijemne aj po umrtveni? Mas zvlastnu logiku na moj vkus.

evcagabi
5. nov 2024

Ja ked som bola studentka a nebolo penazi na rozhadzovanie tak som v BA chodila k praxujucim studentom , ktori mali nad sebou dohlad

ivka21
5. nov 2024

U nás býva normálne zubná pohotovosť za 2 e ale len v sobotu a nedeľu. Ale zas tam nejaké super vybavenie nieje a robia len akútne veci co bolia a predpisujú ATB potom poslu v pondelok ku klasickému zubárovi.

damilka
6. nov 2024

Asi moc neporadim, ale napisem moju skusenost. Ja som mala blok asi 10 rokov ist k zubarovi, odkedy ma zubna pripravila o zdravy zub. Medzitym sa mi viacero zubov polamalo, ostali len korene a tie trebalo vybrat. Nasla som si lekara,ktory je sikovny, ale aj drahy.No nemala som na vyber,inak by som z tych zubov dostala nejaku infekciu.Tak som ozelela peniaze a sla. A on mi v jeden den vybral tri korene stoliciek,ktore boli vedla seba. Bola som umrtvena,nic som necitila.Ocakavala som,ze celust odtrpne a pride bolest, kedze v minulosti mi vzdy po trhani zuba vybehli horucky,zimnice a dvojdnove silne bolesti .A teraz nic.Ani v ten den,ani potom.Dasno absolutne nebolelo,akoby sa mi ho ani nedotkol. Ale....som veriaca a som velka ctitelka sv.Charbela,kazdy mesiac sa modlim k nemu novenu.Je nespocetne vela svedectiev,ako ludom v nudzi pomohol.Tak som si jeho obrazok zobrala k zubarovi a v duchu som sa modlila,nech pomoze aj mne. A pomohol 🙂

maminkadeticiek
6. nov 2024

Och,je to take smutne,ze niekto musi takto prepocitavat,ci si da osetrit zuby 😔

milanemila
6. nov 2024

@maminkadeticiek je to smutne, ale skor tu bola zanedbana prevencia kvoli strachu chodit k zubarovi 🤷🏼‍♀️ ak clovek chodi kazdy rok na preventivky, tak sa mu nemoze chrup dostat do nejakeho katastrofalneho stavu a ked to zanedba, tak ano je to potom vela penazi zial.
Dalsia vec je, ze ani poistovna nic nepreplati ak clovek nejde raz rpcne na preventivku.

maminkadeticiek
6. nov 2024

@milanemila Hm,to je pravda veru.

candii
6. nov 2024

Veľká škoda trhať zuby.. zub sa trhá len keď nie je iná možnosť. Prekonaj strach a choď k zubarovi, daj si injekciu a nebudeš cítiť nič. Ja tiež nemám rada zubárov ale čo budeš o pár rokov bezzubá?