Pekný deň
Neviete mi poradiť, či mi môžu na pohotovosti vytrhnúť naraz aj 3zuby?
Dva mam dole zlomené a hore ma jeden strašne boli.
Uvažujem nad Drienovou, náhodou ako sa tam pohybujú ceny?
Ďakujem
pohotovostou, ak tu mas na mysli, by som to neriesila.
3 zuby je zahul, mas zubara?
Co takto zajst normalne k svojmu zubarovi?
Pohotovost sa bude zaoberat akutnou bolestou. Ak mas aj nieco ine, tak ta posle k tvojmu zubarovi
Preco nejdes sa zubarom? Pohotovost nie je na riesenie c rokov uz zlomenych zubov
Asi dnesne ceny u (mnohych) zubarov uz nie su pre kazdeho. Skusit najst na webovych forach lacnejsieho, mozno kdesi v malom mestecku, ci na vidieku?
Áno myslela som pohotovost
Nemám zubára, lebo mam z nich panický strach ale ta bolesť sa nedá vydržať.
A áno ide aj kvôli cene
Z mesta z BA
Choď k zubárovi nech ti dá anestézu a ukľudňovák.
Kamoske na pohotovosti pred par dnami vytrhli 2
Pohotovosť je pre bolesť. Keď boli vyriešia ale dole nebudú nič robiť. Sú zlomené predpokladám dlho, nebolia čiže to je pre normálneho zubára. Inak, radšej k normálnemu zubárovi ako na pohotovosť. Ale keď boli treba ísť. Ale keďže sa nechodí na preventívne tak neviem ako je to s preplatenim poisťovne. Treba si nájsť zubára a dobrý zubar pomôže odbúrať strach. A keď je taky veľký strach bol by potom aj keď sa ide na pohotovost. To mi skor príde ako výhovorka lebo pohotovosť býva lacnejšia.
Pohotovosť býva predsa drahšia.. aspoň u nás určite je, nakoľko je súkromná.
Autorka aj ja mám panický strach zo zubára, dnes ráno som tam bola. Týždeň dozadu som chodila nervózna ako blúdna ovca a dnes ráno som sa zobudila pred štvrtou a uz som nespala.. celé telo sa mi triaslo, srdce búšilo až v ušiach, na 3x ma prehnalo. Našla som si zubárku, ktorá so mnou jedná ako so škôlkarkou, vždy sa istí, či som ok a či to zvládam. Za mňa pohotovosť - nikdy nevieš na koho natrafíš a ako s tebou bude jednať. Pochybujem, že sa tam s tebou budú babrať a ťahať tri zuby naraz. Veď to nie je len tak, ako keď nám ťahali mliečňaky (mimochodom práve z toho pramení moja celoživotná trauma zo zubárskeho kresla). Moja zubárka napr. ani zuby neťahá, posiela pacientov na stomatochirurgiu. Na tvojom mieste radšej oslovím ambulanciu a vysvetlím im, ako to mám, aby vedeli, ako s tebou pracovať, aby si bola čo najviac v pohode. Držím prsty!
@nikaeli na pohotovosti robia zväčša z nemocnice zubári, málokde ze sa striedajú z klasických ambulancii ale tam sa s ničím nebabru ani oni. Nemajú na to čas. Preto je lepšie nájsť si zubára ktorý pomôže aj s odburanim toho strachu. Inak super pani doktorka, my sme sa tiež vždy snažili tak aby bol pacient xo najviac v pohode a začali sme menšími vecami a postupne si zvykli a v pohode dali aj dva zuby.
Pohotovosť je drahšia ako nejaký zubar v okoli Bratislavy kebyže si nájdeš a už vôbec nie keď máš strach, neviem ci budeš mať šťastie zrovna na empatickeho zubára..
@ronie338 ja som na pohotovosti bola len raz, keď mi moja zubárka po dvoch týždňoch uzavrela zub, no ešte to bolo skoro - do večera som bola zelená od bolesti. Celá prestrašená som šla aj s manželom na pohotovosť a lekárka, ktorá mala službu bola taká nepríjemná, že som tam skoro odpadla, ako mi prišlo zle. Len sestrička ma chytala a aj ju potom uzemnila, že už by aj hádam stačilo, že vidí, že pacientka má strach. Celá jej práca trvala sotva minútu, keď mi spomínaný zub otvorila za 20€. Zvyšok dokončila ráno moja zubárka. Preto by som v stave, aký opisuje autorka na pohotovosť nešla ani keby bola zadarmo. Ale možno bude mať šťastie na príjemného a chápavého lekára.
Cca pred rokom na Drieňovej za jeden zub anestezia, vytrhnutie+ antibiotiká cca 80eur.
a trhania sa nebojis? Myslis ze to nie je neprijemne aj po umrtveni? Mas zvlastnu logiku na moj vkus.
Ja ked som bola studentka a nebolo penazi na rozhadzovanie tak som v BA chodila k praxujucim studentom , ktori mali nad sebou dohlad
U nás býva normálne zubná pohotovosť za 2 e ale len v sobotu a nedeľu. Ale zas tam nejaké super vybavenie nieje a robia len akútne veci co bolia a predpisujú ATB potom poslu v pondelok ku klasickému zubárovi.
Asi moc neporadim, ale napisem moju skusenost. Ja som mala blok asi 10 rokov ist k zubarovi, odkedy ma zubna pripravila o zdravy zub. Medzitym sa mi viacero zubov polamalo, ostali len korene a tie trebalo vybrat. Nasla som si lekara,ktory je sikovny, ale aj drahy.No nemala som na vyber,inak by som z tych zubov dostala nejaku infekciu.Tak som ozelela peniaze a sla. A on mi v jeden den vybral tri korene stoliciek,ktore boli vedla seba. Bola som umrtvena,nic som necitila.Ocakavala som,ze celust odtrpne a pride bolest, kedze v minulosti mi vzdy po trhani zuba vybehli horucky,zimnice a dvojdnove silne bolesti .A teraz nic.Ani v ten den,ani potom.Dasno absolutne nebolelo,akoby sa mi ho ani nedotkol. Ale....som veriaca a som velka ctitelka sv.Charbela,kazdy mesiac sa modlim k nemu novenu.Je nespocetne vela svedectiev,ako ludom v nudzi pomohol.Tak som si jeho obrazok zobrala k zubarovi a v duchu som sa modlila,nech pomoze aj mne. A pomohol 🙂
Och,je to take smutne,ze niekto musi takto prepocitavat,ci si da osetrit zuby 😔
@maminkadeticiek je to smutne, ale skor tu bola zanedbana prevencia kvoli strachu chodit k zubarovi 🤷🏼♀️ ak clovek chodi kazdy rok na preventivky, tak sa mu nemoze chrup dostat do nejakeho katastrofalneho stavu a ked to zanedba, tak ano je to potom vela penazi zial.
Dalsia vec je, ze ani poistovna nic nepreplati ak clovek nejde raz rpcne na preventivku.
@milanemila Hm,to je pravda veru.
Veľká škoda trhať zuby.. zub sa trhá len keď nie je iná možnosť. Prekonaj strach a choď k zubarovi, daj si injekciu a nebudeš cítiť nič. Ja tiež nemám rada zubárov ale čo budeš o pár rokov bezzubá?
Preco trhat? Zuby sa netrhaju ale zachranuju.