Ahojte, velmi som sa vystrasila.😞 Pred pol rokom som mala silne 2 tyzdnove migreny, zacal mi tinitus a do dnesneho dna mi neprestalo hucat v hlave. MRI odhalilo cystu a demyel. lezie. Vtedy sa neurolog vyjadril len k cyste. Mam mat kontrolne MRI po polroku ale tefaz som bola u neurochirurga. Ten spomenul tie lezie. Myslize ze by do vysledku napisali keby islo o SM a bola by potrebna lumbáka? Velmi sa bojim, mam 29 :( som na smrt vystrasena.
Bolesti hlavy presli, tinitus pretrva a cca 3 mes mam pocit mravcenie v krcnej. Cca mesiac mam pocit trasu a mravcenia v hlave a nohe. Beriem magnezko.
Dakujem ak ste mali nieco podobne.
Keby si mysleli,že ide o sm, isto by ta poslali na lumbalku (sm mam 20ty rok)
@rebellefleur tak mne to povedal prave ORL lekar ci nemam sklerozu, ked som mu ukazovala vysledok z MR kvoli hucaniu v hlave, ale neurolog nic, spytam sa na kontrolnom MRI ci je vsetko ok
to nie su nalezy co byvaju pri SM
@loginexistuje ahoj ako vies si zdravotnik? Nie v zlom🙂
Mam podobny nalez od vianoc, 21 lezii, bolo podozrenie na SM. Pochodila som vysetrenia, lezala v nemocnici, kardio, hemato, neuro, lumbalka.... Zaver od neurologa: nic to nie je, budeme to sledovat 1x rocne, moze to byt pozostatok starej infekcie, mohlo to vzniknut davno, kludne v detstve.
@tykat a mas nejake prejavy alebo nie ? Teda tazkosti, ja mam tiez hematologiu za sebou, aj kardio, jedine co mi zistili je vrodena trombofilia
Mojmu synovi do spravy napisali ze toho casu tie lezie nesplnaju kriteria pre sm, ale asi si neboli velmi isti, lebo si radiolog vyziadal aj mr chrbtice, ci tam nebudu tiez lezie, ale neboli nastastie. Syna neustale bolela hlava a bol unaveny.
@pininka1 celej chrbtice ? Mne robili mr len krcnej
Mala som, problem so zrakom plus vypadky zorneho pola, ocne ma preto poslalo na MRI a tam zistili tie lezie, ale problem so zrakom bol inde, a uz mam aj po operacii oci, problem vyrieseny. Na hemato mi potom zistili hranicne hodnoty zrazanlivosti (z toho mozu byt tie lezie). Inak vsetko ok.
Ano krcnu
ja som mala lezie robili mi opakovane mri plus celu chrbticu kvoli leziam a odber z miechy a nemam SM ty si mala niekde aj zo spravy prefotene tu mala si tam v popise uvedene o ake lezie ide a neboli to take ktore su typicke pre SM
ja mam nakoniec inu diagnozu ale ak by mali podozrenie robia to s kontrastom opakuju vysetrenie atd
skor si mala tam co si pamatam problem s dutinami (aj ja to mavam) to staci preliecit sinupret a tak
@loginexistuje ano ale v popise boli aj ojedinele drobne demyelinizacie …
sak presne to je vekom inak sa popisuju tie loziska nemam pri sebe spravy ale tam byva uvedene ze ide o patologicke loziska a ta macdonaldova klasifikacia a toto ti myslim robili aj bez kontrastu
preco hladas chorobu tam kde nie je ?
mas tam uveden to v prvej vete tam by si mala tu flair a rozpisane vratane lokalizacie romerov atd
Tinitus a hucanie v hlave mate s NV- nervovvaskularneho konfliktu jednotlivych nervov to je vrodene..
uvidite aky bude vysledok z mri porovna sa tam novy a predchadzajuci obraz lezii, pokial neurolog videl mri a nevyjadril sa k leziam a nenacrtol SM nerieste to
@taktotedanie nie neriesili to vobec, iba cystu
@loginexistuje ano, tak to mam aj ja v sprave, splnene McDonald kriteria pre SM. A nakoniec to SM nie je.
Ajoj vies v akom stave mas krcnu? Lebo piskanie aj mravcenie ja mavam z nej mimo ineho..
@ivkaui tak MR krcnej bolo ok, ale pobolieva ma
Foto sa neda zväčšiť a prečítať