Môžu byť štípance na mojom tele od blchy?

novamamima
27. okt 2014

Ahojte pomôžte mi prosím, po niekoľkých mesiacoch som sa vrátila domov, byt bol neobývaný ale pravidelne som chodila vetrať. Paplón a vankúš ako aj chránic matraca boli vyprané na 60°C a zavreté vo vákuových sáčkoch. Prvé ráno keď som vstala som mala pocit, že som doštípaná, mala som na kolene a okolo členku tské akoby štípance, hneď mi napadlo , že nejaká blcha alebo iná háveď. Ale štípance nie sú tak typicky červené a mám ich iba ja. Neviem čo to môže byť? Ak je to nejaká blcha ako sa jej zbavim? Zabijem ju ak všetko paplón vankúš zavriem do vákuového sáčka?

dm2
27. okt 2014

@novamamima ahoj, myslim že ak to bolo zavrete, a ešte aj vyprate, tak to určite nie je žiadna haved...ak mas pochybnosti tak skus vyprať ešte raz na 60. možno mas len alergicku reakciu na niečo, napr. praci prach, avivaž,...nepoužila si nahodou novu značku?

el6
27. okt 2014

mne sa zda ze kolegyna raz byvala na private a spominala cosi podobne, tusim to boli plostice...a boli v starom nabytku, ktory tam bol....aj nasi na chalupe mali nieco take, dlho hladali a nivocili, kym zistili ze je to usalasene v rame postele, tiez starej jak praha..

dana_l
28. okt 2014

su to zrejme plostice. po anglicky bed bugs pozri link je v AJ a opisuju tam aj ako zistit ci su to plostice. https://www.aad.org/dermatology-a-to-z/diseases...
ak su to plostice tak jedine vychodisko je vyhodit - znicit miesto kde sa schovavaju - zvycajne v matraci alebo v postelnom rame.
nemala by si si to skrabat aby si nedostala do rany infekciu.
necitis ze ta stipu lebo vpustia chemikalu ktora to miesto akoby umrtvy a tym padom sa mozu na tebe "krmit".

lalaboo
28. okt 2014

psika nemate? nam doniesla fenka z vonku raz blchu a ta sa mi nastahovala do postele... stipance od blchy su zvycajne viacero pri sebe, na oblieckach sa daju najst drobunke hnede bodky (blsie "hovienka")

katkabg
28. okt 2014

Podla mna to bude blcha,to poznam my zas v Bulharsku ich mame neurekom a je to hrozne daco :((( kazde leto dostipane.A to kupujeme nasej fenke ten najdrahsi pripravok proti blcham.Lenze co z toho ked blchy su aj vonku po trave 😖

novamamima
autor
28. okt 2014

@dm2
Mam alergiu na nikel a kozna lekarka ma upozornila ze aj niektore prasky maju nejaky zostatok niklu ci co. Ale nebolo to nic ine nic nove tak neviem.

novamamima
autor
28. okt 2014

@lalaboo
Nie psika ani ziadne ine zvieta nemam a tie stipance su sice blizko seba ale nie velmi blizko a nie su cervene ako na obrazkoch. Su to skor pupienky. Ani ziadne bodky na postelnom pradle.

nanervy_2
28. okt 2014

@novamamima akurat v poslednom cisle casopisu Zdravie pisu o plosticiach, ze radi si vyberaju, takze sa moze stat ze len jeden clen rodiny je dostipany...

ostatne: psie blchy pokial viem nestipe cloveka, len macacie, ked nas chyti stale od svokrinho co ma na dvore, kym ich vyhubim trva chvilu, ale my sme nikdy nic od nich nemali

lalaboo
29. okt 2014

@nanervy_2 to je len povera... aj "psia" aj "macacia" si pochuti na cloveku 🙂

dollynkaa
29. okt 2014

@novamamima my sme takto mali plostice a stipali iba mna. Dobre vsetko popozeraj ci nenajdes aj male cierne vajicka.tazko sa toho zbavuje

novamamima
autor
29. okt 2014

@dollynkaa nie nic som nenasla a stipance uz nie su tak teraz neviem....

dollynkaa
29. okt 2014

@novamamima plostice nemusite vobec najst oni mozu byt hocikde.ale ked uz nejsi dostipana tak to nebolo to

lady511
29. okt 2014

@novamamima ahoj,,ja som mala niečo také v ovčom rune,,pod ktorým spím len ja,,dlhie nebolo čistene,,a taks a mi tam asi čosi nasačkovalo tak som to hned dala do čistiarne,,

novamamima
autor
29. okt 2014

@lady511 Davam ze sa mi to paci ale nepaci sa mi to ze si mala nieco v prikryvke ale ako napad aby som hladala zdroj 🙂

brucewillis08
10. mar 2017

Ahoj, to sú určite ploštice, náš malý to mal tiež ale poradili sme si nakoniec vďaka týmto: http://www.profideratizacia.sk/likvidacia-plostic/