čaute ženy,
už 7my den berem atb zinnat, na zapal močoveho mechura a ciest, ked som bola u lekára,dal mi zinnat, a neviem prečo,ale zacali ma po intenzivnom brati oblicky bolieť,a je to taka tlmena bolest, uz som na tom lepšie,co sa týka mechura,ale bolia ma oblicky. v pribalovom letáčiku sa pise, ze pacienti s oslabenymi oblickami by ho nemali brat,resp. upraviť si davku,ako lekár rozhodne,mam teda asi slabšie obličky,co vsak nemam zistene ani zdiagnostikovane,to sa iba domnievam,kedze mam vselijake problémy,aj ma obcasne pobolievaju cez rok.Nechce sa mi zase ist k obvdnemua stravit tam pol dna,len aby mi potvrdil toto,alebo nie...
Tak sa pytam, ak je tu nejaky zdravotnik,lekár, moze mi toto byt zo zinnatu a mam si zmenit ATB,ci nie ?ci je to hlupost ?
ďakujem za vas cas a rady.
Maloktory lekar sa Ti s tym bude zaoberat, hlavne ked je zapal v mocovych cestach dolnych, moze byt aj v oblickach a to sa tiez rovna bolesti, co najrychlejsie si kup cez internet(osobne dost problem zohnat bez objednania vopred) caj z kukuricnych blizien(vlasy z kukurice), myslim, ze sa vola dako Serafin, ale to je jedno, kto ho vyraba, ten caj ma prirodne antibioticke ucinky a protizapalove a naozaj hned prva salka Ti ulavi od bolesti obliciek, da sa pit neobmedzene a na mocove cesty je genialny, vedlajsi pozitivny ucinok je vraj chudnutie.
Tak zinnat som pocas tehu uzivala vela krat na zapal mocovych ciest na chripku a zinnat mi pychali do zil mesiac pred porodom mala som zapal oblicky.za cely zivot som tolko atb nepojedla co za 9mesiacov tehu.
@emilia25 katastrofa,to ma vazne mrzi :( co si mala.
no ja viem,ze to davaju na zapal oblicky,a preto nechápem,preco ma tie obličky bolia, ale niekedy je to strasne ukrutny tlak, v nich,aj v krizoch, a uz mi bolo fajn,po zacati brania,ale posledne dva dni ,mam velke bolesti v tom chrbte, A na pribalovom letáku je napísane, nie ze vyvolava bolest obliciek,ale ze pacienti so slabsimi oblickami a problémami s nimi, tto brat nemaju,a ja som teraz z toho mimo, lebo aby si doktor nemyslel,ze mi sibe nacisto. Nechcem citat letáčiky a take kraviny,nie som na to,ale nechápem,ako je možne,ked mi uz ustupuje zjavne palenie, rezanie a mechur, tak preco ma bolia obličky ?:( bojím sa, ze si ubližim :/ze nejako mi to ublizi na oblicky,lebo odvtedy ma vazne dost bolia, uz na stvrty den od uzivania. A zapal je uz na tom lepšie.ale neviem,nechcem robiť zbytocne paniku,ale bojím sa,lebo ja mavam bolave oblicky casto,ale nikam s tym som nešla, resp. nikdy nebola bielkovina v moči,ked som mala problémy,tak som si myslela,ze je to iba prechladene, tak som to neriešila,alle asi su nejake slabšie :( a neviem,ci mi ten zinat neuskodi :( ale to mi nijaky lekár asi nezhltne.(
@marina24 ja som od bolesti az vracala tvrdlo mi brucho horucky zimnica skoncila som v nemocnici v porodnici kde mi robili sono oblicky a pichali zinnat 800 do zil potom este 500 v tabletkach.musela som mocit do flasky a zbierali celych 24 hod moc keby sa mala pytala hned by ju museli vyberat ale ja som do porodu mala daleko.crp som mala 90 a este stupalo na 3 zacalo klesat tak ma pustili domov.
@marina24 rvy krat som to zazila po 2porode ale vtedy sme boli v besenovej tak som si ich vyhriala v tej horucej vode.2 krat zas po 3 porode tam som uz bola na pohotovosti dali mi od bolesti injekciu a na dalsi den k doktorovy vtedy som mala v oblicke piesok dal mi tabletky a odporucil cierne pivo aby sa to mocom vyplavilo.no a 3 krat som ti uz pisala.ja som pri vsetkych od bolesti vracala.a aka to je bolest no mne to zacinalo ako keby mam tam svalovicu potom sa to stupnovalo a bolelo aj ako keby do menstruacnych bolesti.treba dat teplu sprchu alebo nejaky pas na chrbat.ja som sa aj pri radiatore vyhrievala.
@emilia25 to tolkokrat si to mala ?a to preco tolke razy ?z coho si to mavala ,taketo katastroficke bolesti a problémy ?:/
kriste na nebi,to musí byt strasne.
ako moze clovek dostat len tak zapal obliciek,mala si predtym zapal moc. mechura a sa ti to tam nejako zanieslo,ci ?
a mala si vtedy aj bielkoviny a krv v moči? lebo ja vobec toto nemam, toto absentuje u mna, aj dnes rano som sa testovala sama, moc...a nic tam neni, vsetko vyzera byt ok, pomocou papierika,co maju v lekárnach. ale bolest stale pretrvava, najkepsie mi je,ked lezim,ale inak to boli, tak neprijemne, ako tlak, a tupa bolesť, nie je ostra a ani rezava.
@marina24 tento zapal mocovych ciest som mala uplne prvy krat v zivote pocas tehu pri malej teda 4 tehu tam som dala doktorke moc a boli aj bielkovyny hodnota 1000 a trosku nie moc krv.tak opet zinnat si presne pametam ze to bolo presne takto pred rokom kratko po novom roku.do vtedy som nic take nemala ani uz nemam.
zapaly mocovych ciest sa daju vyriesit aj bez antibiotik..lebo ved kazdy chemicky liek ma svoje neziaduce ucinky a necha svoju stopu v organizme...existuju silne prirodne vyzivove doplnky, ktore toto zvladaju. kamoska prisla na Vianoce z Anglicka domov so zapalom mocovych ciest a s ATB v kufri. nebola velmi stotoznena s tym, ze ich bude brat...dala to ale doporiadku do 3 dni prirodnymi kapsulkami, ktore brala vo zvysenych davkach a ATB nakonci ani nebolo treba.
@martina1305 lenže ja som sa vždyy snažila prírodne liečiť, "výživovými doplnkami", ale nepomohli mi to, a dospela som do takého štádia,že som mala teplotu, zimnicu, a cikala som žiletky, mne výživové doplnky túto zimu nepomohli. tak som prechladla, že som ich musela jednoducho brať.Ja som tiež proti ATB osobne, je to svinstvo,ale nedalo sa nič robiť, krv, bielkovina v moči, bakterie, musela som s tým dačo urobiť už chemicky:( aj ked nechcene.asi by som skončila na infuzkach potom. kamarátka mala iba šťastie, že jej to neprepuklo.
@emilia25 fuha, tak ja už bielkoviny nemam, testovala som sa ráno,poctivo jem zinat,este tri dni, a uz konečne prestanem ho brať.Táto zima neprospieva teda veľmi no...:/
neviem, ale......či mozu obličky len tak bolieť, bez toho,aby tam bol zápal,alebo nie. toto fakt neviem,nie som zdravotník.
keby tu na fore bol nejaky zdravotník aspon...
@marina24 nemyslim ze by to bolo z tychto antibiotik, oslabene oblicky by mali aj ine prejavy, ktore by si pocitovala este pred uzivanim. Mocove cesty a oblicky su vzajomne prepojene, takze casto sa stava, ze zapal z mechura sa presunie na oblicky, alebo opacne. Preto ta mozu pobolievat. Ak mavas zapal meechura opakovane, treba si od obvodneho lekara pytat sprievodny listok na urologiu a aj nefrologiu. Tam ta lepsie vysetria a pripadne nastavia na liecbu. Teraz moze ist o to, ze zapal z mocaku presiel na oblicku, kde sa vytvoril mensi zapal..ATB ktore beries potlacia zapal aj v mechuri, aj v oblickach. Som zdravotnicka.
@marina24 neni vyzivovy doplnok ako vyzivovy doplnok 🙂 niektore si silnejsie, niektore su slabsie
@martina1305 pokial su hnis a krv v moci, treba jednoznacne dat ATB. Mozu sice pomoct prirodne doplnky ze len potlacia ten zapal, ktory neskor prepukne do ovela horsej formy. Poznam x pripadov z praxe a zazila som to aj sama na sebe. Ked sa akutne priznaky vyliecia, potom moze nastupit prevencia vo forme prirodnych produktov.
@lulula1990 dakujem za komentár, čiže mám tomu chápať tak,že mám zapal na oblickach, prečo mi zinat na to nepomohol teda ? však ho beriem poctivo,500 mg dokonca dvakrát denne, dnes je tomu týžden presne,7 my den..ako je to možne ? ved by mal ucinkovat už po troch styroch dnoch.pokial viem,ci ? ja som nastastie nemala hnis ani bilekovinu, len slabulinku bilekovinu v moči, a stopy krvi,ekd mi nasadil,az na desat dni atb dvakrat denne obvodak,ale nesuhlasim s tym akosi,ze by som to mala brat celých 10 dní :( som dostproti antibiotikam, nechapem,ako samohol zapal len tak presunut do obliciek,ked berem lieky a pijem urologicke caje:( som z toho uz na dne uplne.najhorsie mi je ked sedim a chodim,alebo sa zohybam, ked mi doktor klepal po oblivkách pred tyzdnom,nič ma nebolelo, možno iba mierne ked pritlacil,som citila bolest, potom nie.ked normalne lezim je mi lepsie ovela,nechapem,o co sa jedna :/neviem,uz co mam robit, urologia ma asi neminie,ale obávam sa takých vysetreni:(
@lulula1990 a inak,okrem toho,ok,ak mám aj napriek uzivaniu zinatu sedem dni zapal v oblicke maly, tak preco sa mi to neukazuje na testovani lakmusovym papierom? testovala som sa dnes, neukazalo sa tam nič.
@marina24 mozes mat kludne kamene a z toho bolesti a neviem,co cakas,ze ti ma lakmusovy papierik ukazat. Maximalne stopy krvi by mohol teorericky,kedze uzivas lieky.
@janickadr neviem, z čoho by ma mohla bolieť chrbtica, skoliozu mam ,ako každý iny clovek v dnešnej dobe:/ sono na sono obliciek ma poslal mudr. obvodny pred dvoam rokmi ,bolo to ok,
možno, ten zinat neukazuje,co beriem,ze mam nejaky zapal,moze byt skryty,alebo co.( neviem,nie som lekárka,ale nepáči sa mi ta bolest ktoru mam..:(
@senta_sofia lenze mi nejde do hlavy jak je mozne,ze mam bolesti obliciek,ci coho to, tam...ked beriem tyzden uz zinat..:/ to je to divne na tom..
@marina24 ak mas kamene,tak atb nepomozu,tie ti mohli stiahnut akurat tak zapal
@marina24 Mozno to vobec s tym nesuvisi, ale ja mam velmi cerstvu a neprijemnu skusenost so Zinnatom, dostala som ho na zapal prinosovych dutin po chripke, iba na 5 dni. Uzivala som cely cas probiotika. Asi na 3 den uzivania zacali caste stolice cca 5 x denne, nie hnacky, ale caste stolice s coraz vacsou primesou hlienu a sem tam krv. Brala som to sportovo, ved je to z ATB, to prejde, lenze ani po dobrati ATB to nepreslo. Bolest vystrelovala do klbov, bolelo ma cele podbrusko, mocovy mechur a pod lavym rebrom. Bola som presvedcena, ze je to zapal mocovych ciet alebo vajecnikov. Bola som u gynekologa, vysetril moc a gynekologicku pricinu vylucil. Nakoniec po 2 tyzdnoch diskomfortu, mi bola diagnostikovana postantibioticka klostridiova kolitida. Vyvolava ju anaerobna baktetria clostridium defficile, velmi zakerna bakteria, ktora preziva v creve asi u 5% populacie. Ak je crevo OK, tak ju ma pod kontrolou, akonahle sa crevna flora narusi - co ATB sposobili - crevnu dysmikrobiu - bakteria sa mnozi a destruuje crevo (zapal). Som preliecena dalsimi ATB, ale stale sa nemam dobre, tato clostridia zvykne mat caste rekurencie (citala som pripady, kedy sa s tym ludia boria roky). Asi to nie je tvoj pripad, ale pouvazuj aj nad tym. Precitala som mnozstvo anglickych diskusii, u mnohych ludi tato bakteria sposobuje len bolesti brucha napr. Zvaz aj tuto moznost, ja som tyzden po ATB riesila gynekologicke veci, lebo som si myslela, ze je to ono a bola som vedla. V podstate na crevnu dysmikrobiu ma upozornil gynekolog, on sa ma pytal, ci nemam aj hnacky a pod. Mne tato moznost ani nepadla.
@inka04 ja som už za zivot pobrala mnozstvo atb, dokonca aj zinat asi 4 krat v zivote som brala, nikdy sa mi nic po nom nestalo :( preto teraz nechapem,co mi je, vo vedlajsich ucinkoch je napisane presne to,co si ty mala, hnacky a to, ja som to studovala,ale nič som nenasla, ziadne bolesti v krizovej ani bedrovej oblasti, vobec nič, tak ma to teraz prekvapuje,ci to ma nejaky priamy suvis,ci sa mi infekcia rozsirila na oblicky,ci co, ale hnacky nemam nastastie,ani bolesti zaludka, prakticky nepocitujem ziadne vedlajsie ucinky ,chvala panu bohu, jem probiotika a tak, cize sa citim po tejto stranke fitt,uz ma ani nepali pri moceni, ani neboli mechur,len skor ma zaraza, co sa deje s tymi krizami a ladvinami..
@sente_sofia kamene ?pre boha živého, este to mi chyba..:(ani nehovor radšej.. nechapem z coho sa tie svinske kamene tvoria.
pardon ZINAT ,