Možná skleróza multiplex

dorotka89
12. mar 2024

Ahojte. Viem že táto téma je tu už niekoľko krát spomenutá, len chcem vedieť vás názor. Asi pred cca 2 mesiacmi ma začali bolieť nohy, hlavné od kolien dolu. Niekedy sa cítim akoby som ich mala unavené, inokedy akoby som mala svalovicu. Neskôr som tak začala pociťovať aj ruky od lakťov po prsty. Už sa mi stalo že mi noha strpla na jeden deň, aj ruka. Občas sa cítim akoby som mala na ruke karpálny tunel. Bolieva ma aj chrbtica a asi 2 týždne dozadu mi začalo búšit veľmi srdce, trvalo to asi 5 dní. Teraz iba občas. Väčšinou pri práci nato zabudnem a idem ďalej.Potom je tu víkend a zase mi nabehnú čierne myšlienky že by to mohlo byť niečo vážne. Teraz som čítala o SM. Mali ste niekedy takéto stavy?

babababka
12. mar 2024

Tak nečítaj o SM a ani o ostatných chorobách.Prípadne choď k lekárovi,povedz ako sa cítiš a on Ťa už nasmeruje.

lakebabe
12. mar 2024

@dorotka89 chod k lekárovi a daj sa vyšetriť a dr vyvrati alebo potvrdi. Keby som mala reálne mat všetky dg , ktoré som si kedy vygooglila po mojich príznakov už som dávno mŕtva. 💁‍♀️🙈 radšej negoogli

belle_vie
12. mar 2024

Mala, aj ma vysetrovali na SM. Nastastie to bola iba tetania z vycerpania.

falbala132
12. mar 2024

pokial viem pri MS trpne napriklad len ruka, len noha, vacsinou iba na jednej strane. a postupne sa to zhorsuje. toto co si opisala mi skor vychadza na problem s chrbticou a vyzaruje ti to do koncatin. napr. posunuty stavec, vysunuta platnicka tlaci na nerv, cievu a pod.

barbora854
12. mar 2024

Však máš pochybnosti chod sa dať vyšetriť tu ti nikto nespraví ani lumbalku ani mri

dorotka89
autor
12. mar 2024

@barbora854 samozrejme, to už začínam. Zajtra idem na krv a podla toho má obvodáčka odošle. Len som chcela vedieť nejaké skúsenosti či to niekto takéto má. Viem že googliť sa neoplatí ale tak človek sa už bojí a všade sa čaká na vyšetrenia.