Dobrý deň,
hľadám rady najmä tých, ktorý s tým,žiaľ, majú skúsenosť...
Zaujímalo by ma, kedy človek po mozgovej prihode je schopný opäť chodiť?
Áno,viem, záleží od rozsahu poškodenia...
Poškodenie je na pravú stranu, reč je ako tak v poriadku, cit a pohyb v nohách má...pravá ruka minimálny pohyb...
Ďakujem vopred za Vaše názory, prípadne užitočné informácie a rady.
Prajem pekný den
ked ma cit a pohyb v nohach, tak to je dobre znamenie. Vsetko zavisi od rozsahu a miery naslednej rehabilitacie a nasadenia samotneho pacienta. moze chodit do par tyzdnov, mesiacov i do roka, samostatne ci s pomockou.
@hradnapani ďakujem, veríme,že sa z toho dostane s veľkou snahou čím skor
môj ocino mal žiaľ silnú. Je tomu už cca 20r
chodí ťažko o palici, nehovorí. 😪
Vám skoré uzdravenie.
Treba mať obrovskú motiváciu a chuť do života a cvičiť ako končatiny tak aj mozog.
Na rehabilitacie chodi? Take intenzivne rehabilitacie, odporucam Narodne rehabilitacne centrum v Kovacovej.
@majka1911 na kovacovu budete potrebovat ministersku vynimku. Zatial mu zozente niekoho,kto by chodil za nim cvicit. Nemocnicna rehabilitacia je slaba. A potom aj domov,kym vybavite nejaky rehabilitacny pobyt. Noha sa vacsinku dava skor do poriadku ako ruka. To,kedy bude chodit a ci vobec zalezi od mnozstva faktorov, predovsetkym vsak od jeho pristupu.
@majka1911 Záleží aj od toho ako sa k tomu dotyčný postaví. Suseda mala štyri. Vždy ochnula a vždy do roka chodila. Známy mal jednu, necvici, tri roky už je na vozíku.