Môj 37 ročný manžel dostal krvácanie do mozgu ale bohužiaľ do mozgového kmeňa. Leží v nemocnici a veľmi sa o neho bojím, doktori nedávajú nádej, jediné čo ma zaujíma je či sa niekto po krvácaní do mozgového kmeňa z toho dostal, možno s menšími následkami, možno ste to prežili vy alebo niekto z vášho okolia, prosím nalejte mi aspoň trochu nádeje
Držím palce 🙏Vidím 2 plusy. Je to mladý človek, mladší ľudia majú lepšie sa dostanú z ťažkých chorôb,ako seniori.Ďalší plus:medicína je už na úplne inej úrovni,ako trebárs pred 15 rokmi.Nie nepoznám nikoho, komu krvácanie zasiahlo mozgový kmeň.Mŕtvicu áno,ale pri upchatej artérii.
Nebudem ti Tu pisat statistiky, tie si si uz urcite pozerala.
Ja poznam ludi, co to prezili, ale ja som dlhe roky pracovala v tomto odbore.
@sfn záleží od rozsahu krvácania a či bolo krvácanie zastavené...treba len veriť, pokiaľ išlo o masívne krvácanie, tak následky budú pravdepodobne väčšie, ale aj to je individuálne....mojej mame nedávali žiadnu nádej, žila potom ešte 20rokov....ale nemala krvácanie, mala poškodený malý mozoček, čiže trvalé následky ako stabilita, reč, motorika...postupne sa to lepšilo, som vdačná za každý jeden deň, hoci nebola samostatná, bola tu s nami, hoci potrebovala pomoc druhej osoby skoro pri všetko, dala nám veľa lásky a som jej za to vďačná❤
@oslo1 ahoj prosím dá sa to prežiť? Môj otec 63r mal masívne krvácanie do mozgového kmeňa 9.12., prognózy veľmi zlé. Podľa lekárov nemal už nikdy dýchať sám. A dýcha. má aj foto reakciu zreničiek, a asi sa mu obnovila termoregulácia. Ale stále bez reakcií, leží v kóme. Prosím naozaj sú prípady, ktoré to prežili? Zobudili sa niekedy z kómy? Ďakujem
@zuzkaferko áno dá sa z toho dostať. Môj muž sa z toho nakoniec dostal aj keď áno následky sú ale na to že šance na prežitie boli nulové tak je to super, takže vždy je nádej len treba veriť a nie vždy majú doktori pravdu. Hlavne prosím ho navštevujte najlepšie každý deň a veľa sa s ním rozprávajte. Mňa takto nechceli k manželovi pustiť že je to zbytočné, že sa už neprebudí, potom som ich horko ťažko prehovorila aj to mi dovolili len z milosti aby som sa s ním rozlúčila, keď som k nemu podišla nejavil žiadne známky ale začala som sa mu prihovárať, hovorila som mu do ucha že ho doma s malím čakáme že musí bojovať a prihovárala som sa mu po mene a vtedy som zbadala ako začal hýbať očami aj keď ich mal zavreté ale pokúšal sa ich otvoriť, na to som oslovila doktorku ktorá mi neverila ale posvietila mu do očí svetielkom a sama tomu nechcela veriť ale začal byť pri vedomí. Na druhý deň keď som prišla mal už otvorené oči a ten ďalší už dokázal aj stlačiť ruku na požiadanie.
@sfn super gratulujem a teším sa, a ďakujem za nádej. Môj otec je stále v kóme, je to už 8. deň. Jeho zreničky reagujú na svetlo, dýcha sám. Ale nereaguje na oslovenie. Každý deň sme pri ňom, rozprávame mu, držíme za ruku, modlíme sa. Videli sme ako pohybuje jazykom, dokonca ho vyplazil, pohyboval obočím, trochu hlavou. Videla som ako hýbe palcom, trochu hýbal viečkami, a cítili sme jemné pohyby prstov na rukách. Podľa lekárov sú to nepodmienené pohyby, nevedomé, lebo krvácanie v mozgovom kmeni bolo masívne. Dúfame a modlíme sa, aby sa stal zázrak
@zuzkaferko toto isté hovorili aj mne, dokonca na mňa hľadeli ako na šibnutú že hovorím že pohol rukou alebo nohou lenže my blízky najlepšie vieme ako to je pretože sa tomu svojmu blízkemu venujeme a sledujeme ho aj niekoľko minút, doktori len narýchlo skontrolujú funkcie a bežia preč, nezamýšlajú sa nad tým.
@sfn pozri na Fb je skupina mozgová príhoda alebo tak nejak. Ľudia tam popisujú svoje skúsenosti.
@ibatanecnica ďakujem idem pozrieť
@sfn nám povedali že vidia, že sa hýbe, ale že to je nevedomé. My stále dúfame a modlíme sa. Ale povedali, že tým že krvácanie bolo v mozgovom kmeni, ak aj prežije, šanca že sa zobudí je nulová, a bude úplne ochrnutý
@zuzkaferko toto isté čo hovoria Vám hovorili aj mne a tiež to bolo masívne krvácanie do mozgového kmeňa, treba len veriť a modliť sa, viem aké to je ťažké ale zázraky sa naozaj dejú
@sfn ďakujem za nádej
@zuzkaferko dobry den. Ako to prosim dopadlo s vasim ockom? Dostal sa z toho?
@sisa0109 dobrý deň, ďakujem za opýtanie. Prebral sa z kómy. Vďaka Bohu je pri vedomí. Nič nezabudol, rozpráva, nie je ochrnutý. Následky tam sú, s tým teraz bojujeme. Ale je to oveľa lepšie ako to, na čo nás pripravovali lekári. Je to zázrak, aj lekári to nechápu. My sme si ho vymodlili naspäť 🙂
@zuzkaferko strašne sa teším že to takto dopadlo, mám obrovskú radosť, toto je ďalší dôkaz že zázraky sa dejú a vždy je nádej. Prajem Vám veľa šťastia
@sfn ďakujeme veľmi pekne. Veľmi sme sa modlili k sv Charbelovi. Mne sa dokonca snívalo, ako stojí vedľa jeho postele na JIS a drží v rukách otcovu hlavu. O cca týždeň na to sa začal preberať z kómy... Je to zázrak. Teraz sa modlíme a hľadáme moznosti, aby sa uzdravil. Ďakujeme ❤️
@zuzkaferko dakujem za info. Velmi ma to tesi, ze sa vasmu ockovi polepsilo. Moj ocino mal tiez nenidavno mozgovu prihodu, boli sme za nim v nemocnici a budia ho z umeleho spanku, len zatial nedava vobec ocny kontakt. Iked to vyzera, ze nas pocuje, ruku nam stisol. Nemate nahodou skusenosti ako prebieha take budenie? Ja sa modlim za zazrak. Tolko si toho prezil.
@sisa0109 držím palce. Otec bol pod liekmi propofol, používa sa pri operáciách a pod. Postupne mu znížili dávku a vysadili. Potom skúšali bolestivé podnety a pod. Nereagoval, stále bol v kóme. Robili mu tracheostomiu bez utlmenia, ani sa nebránil, v takej kóme bol. Trvalo asi 3 týždne, kým otvoril oči, aj to len na chvíľku. A postupne to išlo, bol pri vedomí viac a viac. Aj nám stiskal ruku, a lekári vraveli, že to je nejaký reflex. Odporúčam stránku bdelakoma.sk a tam je popísaná bazalna stimulácia, skúste prečítať. A odporúčam sv Charbela, nám pomohol. Držím palce
@sfn ako sa to prejavilo prosím prajem veľa síl a nech všetko dobre dopadne