Ahojte , chcem sa spytat či máte niekto skúsenosť s takzvanou “mozgovou hmlou”. Už od augusta sa z toho neviem dostať , neviem či to môže byt aj po prekonaní covidu v novembri ale mám pobehanu obvodnu , vsetky vyšetrenia krvi ok , u neurológa spravené eeg hlavy , mierne zvýšené vlny (nasadený magnosolv) MR hlavy všetko v poriadku . Už som z toho zúfalá , furt som unavena a na hlavu strašne taká akoby furt mimo reality, mam zahmlene pred očami ako keby sa vám vypol mozog .. ráno a večer pred spaním mi furt sumi v ušiach čo som doteraz nepociťovala , a takisto aj problém ako keby s krátkodobou pamäťou , neviem sa koncentrovať a dosť ma to už štve lebo to trvá dlho . neurológ odporúča psychológa ale nemyslím si že by toto mohol zapríčiniť stres , aj keď áno stres mame každý z nás , ale určite som mala ťažšie stresové obdobie a toto sa nedialo . Neviete o čo by mohlo ísť ?
@kikus123 magnezium brat, aspon 3x denne. Covid (ako kazda ina viroza) je pre telo velky stres a vycerpa z tela vsetky ziviny, vitaminy a mineraly. Magnezium je zakladom vsetkych nervovych, imunitnych a bunkovych procesov. Telo ho potrebuje uplne na vsetko, hlavne vsak na mozgovu aktivitu. Preto jeho nedostatkom vznikaju vsetky tie uzkosti, panicke ataky, ale aj takato mozgova hmla. Zacni ale brat aj ine vitaminy, mineraly (urcite ber aj B komplex a rybi olej). Idelane si daj urobit analyzu vlasov, aby si zistila, co konkretne ti chyba.
@mamina0078 minuly rok sa mi to stalo 1/2 krát ale vždy to prešlo , no nerozumiem preco teraz to tak dlho drží , možno to fakt môže byt stres a len si to nepripúšťam , ale dosť ma to obmedzuje .
@anonym0001 áno magnezium beriem , aj vsetky vitaminy plus železo . Už som zúfalá 🥶
@kikus123 dobrý deň zažívam presne to isté prešlo Vám to?
@kikus123 Mala som taketo vypnutie mozgu pocas obrovskeho vypatia,stres+vazne zdravotne problemy blizkych. Uplne akoby mi odisla mysel,telo sa odpojilo od mozgu. Nic som si nepamatala a dodnes s tym mam problem,ale zlepsuje sa to. Do toho som dostala covid. Nevedela som sa vobec sustredit,co mi sposobovalo obrovske problemy a praci,nevedela som si spajat veci do suvisi,strasne obdobie. Zacala som sportovat,beriem pravidelne magnosolv a uplne som spomalila tempo. Treba byt vela na cerstvom vzduchu,prechadzky,cvicenia na mozog,najdi na nete. Sudoku,krizovky a rozne ine cvicenia. Postupne to odoznie
@jankap1992 mne to trva uz rok,ale zlepsuje sa to
@kikus123 presne po covide sa to u mňa objavilo. Trvá to asi mesiac ale mám pocit že sa to zlepšuje. Dopujem sa vitamínmi. Po covide som ešte týždeň nebola schopná nič robiť, ani prejsť kratšiu trasu. Fyzicky celé zle. A mozog mi úplne vypol, krátkodobá pamäť tiež. Únava hrozná, veľa som spala. Nebola som schopná tvoriť súvislé vety, nevedela som si spomenúť na bežné slová, hlavu som mala úplne prázdnu. Paradoxne mi asi pomohlo skúškové obdobie. Veľa som sa učila, nič som si nevedela zapamätať, ale táto rozcvička mi nakopla mozog.
@jankap1992 zatiaľ nie . Niekedy mám pocit na pár sekúnd ak keby som to o5 ja , ale vždy to prejde .
Dobrý deň, reagujem tiež na Vaše skúsenosti s covidom a mozgovou hmlou. Medzičasom sa Vám stav zlepšil, alebo to stále pociťujete? Mám podobné skúsenosti. Na konci apríla som tiež ochorela na covid - priebeh bol taký miernejší -ako keď som zvykla byť chorá - kašeľ, nádcha, boľavé hrdlo, trochu zimnica , horúčky žiadne. Ležala som 2 týždne a potom sa mi dostavili stavy totálnej únavy a vyčerpanosti - akoby som bola paralyzovaná -mozog a myslenie vrátane. Nevládala som nič robiť , s myslením to bolo veľmi ťažké - tiež som mala výpadky pamäte, stratila som akúkoľvek motiváciu, reálny úsudok a vnímanie, nevedela som sa na nič sústrediť . V dôsledku tejto nemohúcnosti som mala pocity veľkej melanchólie a zúfalosti. Nikdy som takéto niečo nezažila , tak o to viac ma to deprimovalo . Pocit, že nemôžete robiť veci ako predtým - mať jasnú a radostnú myseľ , bol hrozný. Aj keď sa mi už polepšilo, stále mávam stavy náhlej únavy a ospalosti a hlavu mám akoby neprekrvenú (oťaželú, pociťujem v nej tlak) . To s tým covidom aj súvisí - že po ňom nastáva u niektorých ľudí problém s prekrvovaním a z toho plynúce čudné stavy mysle - mávam to často ráno a doslova musím rozcvičiť mozog, aby fungoval normálne. Veľmi pomáha pobyt na čerstvom vzduchu, zmena činností. Napr. keď dlho šoférujem po diaľnici - necítim sa dobre a musím si dávať prestávky. Tiež som veľmi zvedavá, dokedy to bude trvať. Neurologička mi poradila liek ne zlepšenie prekrvenia mozgu - Piracetam - ten mi pomohol. Držím Vám palce, aby sa to zlepšilo a čoskoro odznelo.
Skus si odsudzovať jedlo a zapisovať si co si jedla s reakcie tvojho tela. Moze to byt aj z lepku, mliečnych produktov ci cukru. Keď je to uz telu vela dava to sj takto najavo
Na mozog by som odporučila magnesium threonate, omega mastne kyseliny aj 4 kapsle denne 2x2 v časových odstupoch
Alebo vyskusat low carb stravovanie
Aj ja by som sa chcela opýtať či a ako zmizla. V mojom prípade mám chorú štítnu žľazu, za posledné mesiace mi doktorka znižovala dva krát Euthyrox. Môže to byť tým?
@kikus123 skús aj Lucetam, alebo Piracetam. Veľmi pomáha pre správnu mozgovú činnosť a sústredenie sa.
Prešlo to niekoho,ja to mám už asi 20 rokov,a stále nič keď som sám a zamislym.sa čo tu robím ako som sa tu dostal tedy to cítiť že to niesom ja iba telo moje ,ako keby odydli od domna dych alebo ako niekto kto to nezažil a mu to vysvetlím tá povie či mi jebe,ale je to tak nevie te niekto čo stim ??
Podla mňa môže to byt zo stresu. Možno telo bolo vyšťavene z predoslych stresovych obdobi tak, ze aj na mensi stres takto zareagovalo.