Dobry den, som po osetreni mozgovej aneurzmy. Operacia bola robena cez stehennu tepnu a do poskodenej cievy mi bola vlozena ,, vystuz” neviem odborne ako sa to vola a tak bola aneryzma vyradena z obehu. Mam ist na kontrolu a pytala som sa na magneticku nakolko CT ma viac rizik. A moja otazka znie ak ma s tym niekto skusenost. Boli ste na kontrole na MR po operacii aneuryzmy? Ina je asi operacia ked operuju cez lebku ako jednoducho cez stehennu tepnu. Je vlozeny material ktory nevadi pri magnetickej? Pretoze dost sa toho obavam ak mam vhlave nejaky kov ist na MRI. Dakujem
@lukbe na oboch vystreniach som bola ale nie po tom ako mi operovali aneurymu. A moja obaja je z toho ze neviem aky predmet mam v mozgu a magneticka rezonancia a nieco kovove moze mat fatalne nasledky. A bojim sa toho ze to niekto zle pozrie a pojdem na MRI a poskodi mi to mozog. Nic take sa pocas mri nesmie mat ani podprsenka a dokonca ani makeup
toto ti povie lekár, ktorý ťa tam pošle, však on musí vypísať žiadanku na MR ak je možné ju urobiť, inak neviem z akého materiálu je stent...
@kejtryn01 na tvoju otázku neviem odpoveď, ale viem 100 % že na MRI sa chodí v podprsenke 😀 aj s kosticami a kovovým zapínaním. Bola som pred mesiacom na mozog to predpokladám že aj ty ideš. Aj mám v zube kov (zalomený zubársky oceľový nástroj ktorý sa nepodarilo vybrať tak ho zablombovali tam) a aj to bolo OK. Však zober papiere z operácie a dones to na MR, tam okrem obsluhy sestričkami je vždy aj lekár (aspoň u nás iba lekár aplikuje kontrastnú látku) a spýtaj sa na MR.
Ako sa môžeš báť tak strašne že sa lekár ZLE pozrie a pomýli, veď tu na MK sa skôr pomýlia a nikto nevie aký materiál dali tebe a aký cudzej dievčine z MK.
V pohode mozes ist na MRI po angiogram/embolizacii/ stente v mozgovej cieve.
Podla toho, co si napisala, tak tam mas stent. Aneurysm by sa mala zmensit.
@blunka tak toto nie je vobec pravda ty 100% 😁 na MRI sa nechodi v podprsenke s kovovymi kosticami, upozornia ta vzdy ze VSETKO kovove si mas dat dole a aj ked tebe by sa nic nestalo ked mas podprsenku na sebe, moze to v niektorych pripadoch uplne skreslit vysledky.
@lelelienka Áno všetko KOVOVÉ z hlavy, nie z celého tela 🙈. To by ti museli robiť srdce aby ťa z podprsenky vyzliekali.
@kejtryn01 ahoj kde si bola operovana? Ja som po operacii mozgovej aneur. kludne mi napis spravu
@lelelienka nemas pravdu. Ja som bola na MRT hlavy vlani v lete a jedine co som musela dat dole boli zlate nausnice. Na sebe som mala rifle s kovovym zipsom, opasok s kovovou prackou, podprdu s kovovymi kosticami. Nic som nemusela odstrani ani vyzliekat. Buduci tyzden idem na na MRT kolena, tak ti napisem, co vsetko som musela odstranit. Naozaj zalezi, ktoru cast tela vysetruju.
@kejtryn01 dobrý večer môžem sa spýtať ako dlho ste bola hospitalizovana v nemocnici po operácii a ako dlho ste sa potom doma zotavovali?? Manžela čaká operácia a mam z toho asi väčší strach než on 😔ďakujem za odpoveď
@kejtryn01 mozno pisem uz neskoro a otazku uz mate zodpovedanu ale jedna z rodiny mala operovanu aneuryzmu tak ako vy cez stehennu tepnu, chodila na magneticku rezonanciu kazdy rok a kedze vysledky mala vzdy dobre tak jej to dali potom na kazde 2 roky a teraz uz na magneticku nechodi....
Veď oni ti určite povedia. Keď sa objednáva, je taká otázka v dotazníku. Neviem, akých iných rizík sa obavas. Veď CT i MR je v pohode vyšetrenie.